Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere amplificator Onkyo Integra A 8650 vs Yamaha AX 570

Bogdan z

Postări Recomandate

Buna seara,

Detin un avr 5.1 yamaha HTR-4065 la care am legate o pereche de boxe Wharfedale Diamond 225:  https://www.avstore.ro/boxe/wharfedale-diamond-225/  si Wharfedale Diamond 220 pe spate, central folosesc Wharfedale Diamond 240C si in completare un subwoofer YST-SW205. In sistem 5.1  la filme se aude ok sunt multumit. Pe muzica in stereo, se aude bine, clar dar parca lipste ceva. Parca sunetul nu este suficient de plin cu toate ca este clar, si basul nu este profund, vibrant.Ca si setari am folosit microfonul YPAO pus pe trepied etc...dar cred ca avr-ul este dedicat pentru format 5.1, filme unde isi face treaba.

Din ce am citit si studiat pe forumuri boxele acestea ar trebui sa se auda mai bine pe un amplificator stereo dedicat. Cum bugetul nu este unul foarte mare(500-600lei) am hotarat sa caut ceva second hand. Nu am ocazia sa merg cu boxele sa fac o auditie, singura varianta este sa le comand online. De accea ma incred in experientele si sfaturile colegilor de forum care au avut acest comobo sau care pot sa-si dea o parere, un sfat. Stim ca gusturile sunt diferite, ca se pot interpreta de la un individ la altul, dar eu sunt dispus sa imi asum acest risc. Nu cred ca cineva va recomanda un amplificator daca a avut o experienta negativa...Iar un aplificator care a fost cotat ca fiind bun pentru o majoritate, cu siguranta va fi bun si pentru mine.

Din ce am citit si cautat pe net m-am oprit la doua modele:

https://www.power-zone.ro/produse/_Amplificatoare_de_camera/15673_Amplificator_Yamaha_AX_570_cu_Telecomanda.html

https://www.power-zone.ro/produse/_Amplificatoare_de_camera/15508_Amplificator_Onkyo_Integra_A_8650.html

Din cele doua , care este mai recomandat. Sau tinand cont de incintele pe care le am ce ar fi de recomandat? Fiind incinte engleze(chinezesti) este de preferat de mers pe rotel, nad...?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

9

• Bogdan z

7

• KISS

5

• daniel_2004

3

Top autori în acest subiect

Fereste-te de acel magazin. Prea multe țepe de genul: „ original, neumblat, functional în parametrii”

Încearcă aici.  Nu m-am păcălit niciodată.  Și eu cred ca un Rotel sau Luxman ar fi mai potrivit.  NAD-urile sună bine dar unele modele sunt cam fragil construite.

Sau acest Yamaha. ceva mai scump decât suma ta maximă dar la preturi mici amplficatoarele nu vor suna diferit decât cel pe care îl ai acum

Atenție: nu vând sau nu am niciun interes vis a vis de vreun ofertator de pe acel site. Doar pentru exemplificare

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu

Daca ai sa cauti pe acest forum, s-a mai scris despre P-Z.  (Si pe alte forumuri la fel).

Audioweb nu este un magazin ci un simplu site de mica publicitate.  Tot ce este prezentat acolo poarta raspunderea exclusiva a ofertantilor.  Deci fara iluzii de garantie.   Partea buna este ca [de obicei] se poate negocia pretul.  Partea proasta sunt preturile [de strigare] in general mari.

Acum in gerneral la SH nu prea poti spera la garantie, e clar ca este data "din burta" iar daca se pune problema acordarii ei apar intotdeauna discutii.

Ideea de a merge cu boxele pt vreo auditie nu este buna, in alt spatiu probabil vor suna foarte diferit.  Pius dificultatile si riscurile aferente transportului.  (Am vazut odata o boxa scapata pe scari ... )

Daca vrei un bas mai "viu" si articulat, atunci amplificatorul stereo ar trebui ales unul cat mai potent, pt ca acestea de obicei au resurse pt a sustine bine basul.

Dintre amplificatoarele mici, putine suna basos, cald si articulat in acelasi timp, si fara sa distorsioneze vreun pic.  Modelele sunt cunoscute si cautate, asa ca pretul cerut depaseste de 5-10x bugetul tau  :84.   In plus, fiind in general f vechi, necesita o reconditionare care mai adauga [macar] 4-500 euro la cost.

La bugetul alocat, din pacate sansele de a gasi ceva multumitor sunt foarte mici.  Exista 99% sanse ca orice aparat in acel buget sa sune prea putin diferit de cel aflat deja in posesie.   La un buget de 2-3x mai generos, se poate gasi cate ceva.

Yamaha AX-900 sau AX-596 ar putea fi o alegere satisfacatoare.  La Onkyo tot vreun model din seriile mari - 88xx sau 98xx-99xx.  

O alta solutie ar putea fi adaugarea unui power amp, de ex un HK PA-2400 sau chiar BOSE-ul de la P-Z (daca nu a fost reparat, ceea ce este putin probabil)

Link spre comentariu

Ca posesor de Yamaha (AX-930) și Onkyo (A-8690 și A-8780) pot spune că depinde și ce vrei să faci cu el. Dacă asculți rock de exemplu, Yamaha va fi ok, dacă asculți ceva vocal, Onkyo parcă sună mai cald, mai plăcut pe voce cumva.

Ce e drept, nu știu ce pot boxele tale...

Încă o chestie: dacă cineva recomandă ceva, nu e musai să fie ok și pentru tine. Spre exemplu eu am și multe Technics-uri care nu sunt recomandate de nimeni dar care totuși sună foarte foarte bine.

De unde ești?

L.E.: îți las numărul de telefon, l-am mai lăsat o dată (sper să nu mă sune tot forumul :)) ) și dacă vrei să intrăm mai în detalii putem vorbi.

0761213392 -Daniel

Editat de daniel_2004
Link spre comentariu

Technics-urile au pierdut din cauza STK-urilor hibride și din cauza ca nu prea se descurca pe 4 ohm și cum multe boxe sint 4-8 ohm (defapt doar pe înalte sint pe 8 ohm unde nici energie nu-i prea multa). 

Cele cu finali pe tranzistori chiar sint ok, unele chiar foarte ok. 

Am folosit și eu un Technics o perioada bună dar deși suna destul de bine parca Yamaha a6a pe care o am acum suna mai bine, sunetul este mai complet dacă pot spune asa. 

Link spre comentariu
Acum 5 minute, sesebe a spus:

Technics-urile au pierdut din cauza STK-urilor hibride

Tocmai din cauza asta toate Technics-urile mele (7 la număr) sunt pe tranzistori.

Am acum la bătaie un SU-V9. După recap sună dumnezeiește...

Acest V9 are un circuit care reduce curentul pe etajul final când se comută A+B (scade de la 56V la 45V - din ce-mi aduc aminte de când am lucrat la el) și probabil se descurcă mai ok și pe 4 ohmi (boxele mele sunt pe 8 ohmi, nu am probat)

Editat de daniel_2004
Link spre comentariu

@barbulescuorland  am vazut si eu acel anunt cu yamaha. Desi este fara telecomanda si sare de bugetul pe care mi l-am propus, cred ca este sub pretul pietii. Stati linistit cu privire la interese ca nu este nici un deranj. Pana la urma decizia finala imi apartine si imi iau in calcul si un eventual esec (teapa). De aceea am zis ca merita facuta o discutie si aici, pentru ca vor fi cu siguranta persoane in situatia mea si s-ar putea sa fie de ajutor.

@Alin_cj Am suspectat si eu acest lucru dar din mai multe filmari vizualizate/ascultate de la posesori cu acelasi boxe tind sa cred ca valoarea declarata de putere per canal la yamaha HTR-4065 nu este cea reala. Am incercat si modul DIRECT de pe receiver in cazul auditiilor (in modul stereo) iar  basul lipseste in totalitate. Am vazut o filmare cu un onkyo A8940 (60w canal) cuplat la o perche de boxe wf diamond 10.1 care sunt aproape identice ca si caracteristici cu ale mele. Cu volmul la ora 10 misca mebrana pe boxe si avea bass. La mine pe aceeiasi melodie cu volul la -15 (de la -80 la +16.5) nu se misca nici o membrana.Cel putin vizual iar bassul este foarte lesinat comparativ cu ce am vazut. Pe alte filmari cu boxe ca ale mele wf diamond 225 conectate la amplificator stereo, la fel membrana se misca (clar pe anumite melodii). La mine nu se misca neam, pe nici o melodie de oricare gen.

Mai mult, ca sa va faceti o idee, la calibrarea boxelor, ypao pune la 0db boxele frontale iar subwooferul (care este setat cu volumul la mediu si crossover maxim cum zice manualul yamaha) mi-l seteaza la -10 db. Trebuie sa refac calibrarea cu volumul setat intre 10-11 ca sa mi-l detecteze la -5,5db iar la auditie, ca sa am un bass satisfacator (muzica + filme)  trebuie sa mut volumul de la 10-11 cat era setat initial pentru calibrare la ora 3!. 

Eu personal cred ca yamaha-htr4065 care il am nu livreaza suficienta putere incat sa miste boxele wf d.225 asa cum ar trebui. 

Oricum va multumesc tuturor celor care ati raspuns si apreciez faptul ca v-ati implicat in a ma ajuta sa pot lua o decizie, chiar daca momentan nu sunt hotarat in totalitate ce sa fac.

Link spre comentariu

Boxele alea nu mi se par grozave, au si SPL mic.... 

Sistemele 5.1 au totdeauna putere mare.... , de obicei pe hártie... 

Pt filme ar trebui lasat asa cum este, pt auditii luat o statie buna SH, poate fi si Yamaha, si boxe SH de marca, in stare buna, cautat de parametrii pe net, preferabil 3cai si bas de 26cm _10"

Link spre comentariu

Fie ai legat boxele de front pe iesirea de back, fie ai activata funcția center mode (care taie basul pe boxele front). Altfel nu-mi explic ca un amplif de 2x 80W (măsurati la 1kHz, thd 1%, tot Îți rămân 2x60W pe întreg spectrul audio, cu distorsiuni minine), iar acesta sa nu poată mișca niște difuzoare de 16,5cm. Pun pariu ca amplificatorul romanesc A350 (2x35W) iți duce în Xmax acele boxe.

De recomandat, iti recomand un grundig r3, (eu am r2, varianta cu o singura pereche trz/canal) are bas de te saturi de el, dar e un pic deficitar pe inalte. L-as fi luat eu și pe acela, dar am dat banii pe un egalizator. 

Dacă îl nimerești Bun sau nu, nu e treaba mea.

Editat de marius75
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Bogdan z a spus:

Am incercat si modul DIRECT de pe receiver in cazul auditiilor (in modul stereo) iar  basul lipseste in totalitate.

Sa nu fie din setarile aparatului. La mine de exemplu daca reciverul are setat din meniu boxe mici nu reda bass deoarece lasa subwooferul sa fac treaba asta. 

Link spre comentariu

@CornelM la mine in modul direct (la sursa stereo) apar automat 2 boxe din 5.1. Subwooferul impreuna cu boxele din spate si boxa centru nici nu mai sunt afisate.  Daca subwooferul ar fi activ la modul DIRECT atunci ar avea sens lips bassului.

@marius75 m-am amuzat teribil :))). Boxele sunt conectate corect, verificate cu test tone etc. Nu caut bass sa ma satur, caut doar acel bass care sa puna in valoare aceste boxe atat cat sunt ele de "bune". Am notat recomandare cu grunding. Am sa verific ce este pe piata. Oricum multumesc pentru sfat.

Inca o curiozitate: un amplificator stereo pentru aceste boxe wharfedale diamond 225 ar trebui sa aiba o putere cat mai mare pe canal? avand in vedere ca puterea recomandata este de 25-120W? Cu cat mai mare cu atat mai bine?

Link spre comentariu
Acum 22 ore, Alin_cj a spus:

Parerea mea este ca atata pot boxele si dai bani degeaba pe inca un amplificator.

Incearca si modul "direct play"  la amplificatorul Yamaha. 

Bine zis!.

Daca vrei sa sune bine boxele alea, da-i in ele cu un Technics cu SVI...ceva gen SU-VZ320 cu corectiile in maxim, eventual si loudness-ul apasat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări