Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Esp32-cam

Untold

Postări Recomandate

Trebuie sa faci forward la external port 80-81 la intern 80-81 si trebuie sa mearga.
Dar, atentie, foarte posibil ca ESP-cam sa nu accepte mai multe conexiuni simultan.
Adica se fie nevoie sa te deconectezi cu PC local cand vrei sa o accesezi din extern. (eventual sa-i dai restart ESP-cam).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

16

• Liviu M

8

• Bandi Szasz

4

• vijelie02

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 44 minute, x_dadu a spus:

Deci nu știu cum să văd porturile în timp ce camera livrează în internet, asta doar ruteru știe.

Camera nu "stie "daca este conectata la net local sau internet.
Raspunde la aceleasi porturi. 80-81 asa cum rezulta din "netstat".

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Mulțumesc @Liviu.Mihaiu pentru insistența de a-mi răspunde. A mers cu extern 80-81 și privat 80-81.

Îi cer scuze lui @Liviu M care mi-a zis să pun acele valori, nu știu ce s-a întâmplat atunci, probabil era deschisă pagina camerei pe 2 terminale, din neatenția mea evident deși încercam să evit asta presupunând că merge doar pe un dispozitiv. Sau din atâtea încercări s-o fi dat peste cap routeru sau camera (încerc să mă scot pe mine :))

E bine că merge, mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.

Ce e aiurea la accesarea acestei camere, e că accesând adresamea.go.ro:80 e același lucru cu adresamea.go.ro. Ceea ce înseamnă că nu pot folosi 2 camere de acest tip, deși nu am.

Nu înțeleg de ce celorlalte dispozitive cu 8266 care folosesc toate portul 80 pentru că 80 este portul dedicat pentru web servere, le pot atribui la extern diverse porturi, putând astfel diferenția multe astfel de dispozitive, iar acestui esp32cam îi trebuie musai la extern 80-81. Odată ce la intern are 80-81 cum de știe el ce poruti externe sunt direcționate către el ? Mă rog, nu prea le am eu cu rețelistica, nu am backgroundu necesar să pricep chestiile astea.

Link spre comentariu

pentru doua esp_cam folosesti asa:

primul esp:

adresata.go.ro:8080 -> 192.168.1.11:80

adresata.go.ro:8081 -> 192.168.1.11:81

al doilea esp:

adresata.go.ro:8082 -> 192.168.1.12:80

adresata.go.ro:8083 -> 192.168.1.12:81

din exterior e clar cum le vei accesa: http://adresata.go.ro:8080 si http://adresata.go.ro:8082

Editat de vijelie02
Link spre comentariu

Ok, am încercat cum spui pentru primul esp și nu merge. N-am înțeles prea bine cum implementez:

adresata.go.ro:8080 -> 192.168.1.11:80

adresata.go.ro:8081 -> 192.168.1.11:81

pentru că în router se dau câte 2 câmpuri de completat, prin urmare am luat ambele variante pe rând, adică odată:

8080-8080 la 80-80 o înscriere în portforward

8181-8181 la 81-81 a doua înscriere

nu a mers, apoi am pus doar o înscriere:

8080-8081 la 80-81

nu a mers. deci momentan merge doar 80-81 la 80-81

Link spre comentariu

"adresata.go.ro" se refera la numele alocat in retea de catre DNS-ul DIGI pentru IP-uri dinamice (asa cum au majoritatea utilizatorilor retelei. In felul acesta cand vrei sa te conectezi la routerul personal nu o vei face folosind adresa IP (xxx.yyy.zzz.vvv) care se schimba la fiecare reconectare ci vei folosi un nume de forma "adresata.go.ro" si DNS-urile vor sti ca acel nume e legat de IP-ul tau curent.

In  principiu poti sa faci forward (sa redirectionezi) traficul de pe un port de intrare catre un ip din reteaua LAN si un anumit port. In acest fel poti avea doua sau mai device-uri identice sa zicem pe care le poti accesa din LAN pe porturile 80 si 81 insa pentru a le accesa din exterior va trebui sa folosesti port forward catre ip-urile si porturile respective. In acest caz poti face port fw astfel:

ip:port                   ip:port

------------------------------

dev1

IP-WAN:80 ---> IP1-LAN:80

IP-WAN:81 ---> IP1-LAN:81

dev2

IP-WAN:8080 ---> IP2-LAN:80

IP-WAN:8081 ---> IP2-LAN:81

Este nevoie de acesta translatare de porturi tocmai pentru a face diferenta dintre cele doua device-uri din LAN care au IP-uri diferite iar IP-ul exterior (WAN) este doar unul.

Editat de Viorel A
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

toate ca toate, dar cum ati reusit sa programati modulul esp32-cam? eu am cumparat trei astfel de module din tara, unul o data si doua alta data. Pe primul modul am reusit sa-l programez cu un modul ftdi. celelalte doua nu au vrut nicicum sa fie programate cu ftdi insa am reusit sa folosesc un arduino pt a face upload in ele. Acum cele doua module nu mai vor nici cu arduino....nu stiu ce fac gresit. Aveti ceva sfaturi, va rog?

Link spre comentariu

esp32-cam nu are nimic special sa zicem, are tot un ESP32 normal. GPIO0 trebuie legat la GND si avut grija ca pinii speciali sa nu fie legati la circuit extern altfel pot aparea probleme la initializarea modulului, se da upload din arduino studio si cand vezi ca incearca sa se conecteze apesi butonul de reset de pe ESP si cam atata tot, partea de programare fata de arduino clasic (atmega) vine din fabrica cu ESP32 deci nu are vre-un bootloader special pentru al face compatibil arduino. Eu folosesc o placuta cu CH340 in loc de ftdi, ftdi daca nu e original mai face figuri cu driverele, n-am avut probleme nici cu placutele de cp2102.

Pinii speciali ar fi

GPIO 0
GPIO 2
GPIO 4
GPIO 5 (must be HIGH during boot)
GPIO 12 (must be LOW during boot)
GPIO 15 (must be HIGH during boot)

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu
1 hour ago, gabitzu2006 said:

toate ca toate, dar cum ati reusit sa programati modulul esp32-cam? eu am cumparat trei astfel de module din tara, unul o data si doua alta data. Pe primul modul am reusit sa-l programez cu un modul ftdi. celelalte doua nu au vrut nicicum sa fie programate cu ftdi insa am reusit sa folosesc un arduino pt a face upload in ele. Acum cele doua module nu mai vor nici cu arduino....nu stiu ce fac gresit. Aveti ceva sfaturi, va rog?

Am avut probleme de genul asta doar in cazul in care modulul nu primea curent suficient. Solutia in cazul meu a fost sa lipesc un concesator electrolitic (470uF-1000uF) chiar pe pinii de alimentare al modulului.

Link spre comentariu
2 hours ago, Viorel A said:

Am avut probleme de genul asta doar in cazul in care modulul nu primea curent suficient. Solutia in cazul meu a fost sa lipesc un concesator electrolitic (470uF-1000uF) chiar pe pinii de alimentare al modulului.

stiu de chestia cu condul, in trecut am reusit sa programez modulul cu un cond de 100u. acum nu mai vrea...e aceeasi sursa de 5V, acelasi arduino, acelasi ftdi...am incercat si cu un modul nou, ”neinceput”, nu vrea si pace! am zis ca poate e problema de la portul meu usb, am incercat toate porturile usb de la 2 calculatoare...aceeasi problema. Intentionez sa cumpar un alt modul, din acela cu adaptor la usb, poate asa merge. dar asta peste vreo saptamana. E posibil sa fi distrus eu ceva la modulul cu care am facut mai multe incercari..

3 hours ago, Bandi Szasz said:

esp32-cam nu are nimic special sa zicem, are tot un ESP32 normal. GPIO0 trebuie legat la GND si avut grija ca pinii speciali sa nu fie legati la circuit extern altfel pot aparea probleme la initializarea modulului, se da upload din arduino studio si cand vezi ca incearca sa se conecteze apesi butonul de reset de pe ESP si cam atata tot, partea de programare fata de arduino clasic (atmega) vine din fabrica cu ESP32 deci nu are vre-un bootloader special pentru al face compatibil arduino. Eu folosesc o placuta cu CH340 in loc de ftdi, ftdi daca nu e original mai face figuri cu driverele, n-am avut probleme nici cu placutele de cp2102.

Pinii speciali ar fi

GPIO 0
GPIO 2
GPIO 4
GPIO 5 (must be HIGH during boot)
GPIO 12 (must be LOW during boot)
GPIO 15 (must be HIGH during boot)

da, voi incerca cu ch340, exista adaptoare speciale pentru esp32-cam. Voi incerca cu unul din ala...poate poate.  am facut strap intre gpio0 si gnd, am apasat si reset cand incearca sa se conecteze..nimic....stiu ca reusisem in trecut sa programez acest modul folosind arduino, asa cum se arata intr-un tutorial pe youtube, peste care nu mai dau. atunci a mers numai cu arduino, cu ftdi nu a vrut in niciun chip.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

salutare! am reusit sa programez modulele buclucase folosind un adaptor luat de la aiautomation. nu e reclama, zic doar unde sa caute si altii care au aceeasi problema. probabil modulul foloseste alt cip, poate chiar ch acela. spor sa aveti!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări