Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aplica led pâlpâie

liviulop

Postări Recomandate

Cel puţin unul din leduri e întrerupt.Cu ceva atenţie şi o lupă, poţi descoperi vizual ledul întrerupt.Are un punct clar negru în mijlocul lui.După ce-l găseşti, îl poţi scurtcircuita şi aplica va mai funcţiona ceva timp, până când se va duce alt led...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

7

• Dxxx

4

• wiacob

3

• liviulop

2

Top autori în acest subiect

Am masurat cu aparatul ledurile , se aprind in grupe de cate 5 , am gasit o grupa de 5 care nu se aprinde , sa inteleg ca as putea sa o scurtcircuitez , e treaba destul de fina , sa vad daca ma descurc  ,atasez o poza cu partea din spate a benzii , are lipita o hartie adeziva , am deslipit putin , am vazut doua leduri la inceputul benzii maronii pe spate , am crezut ca acolo era defectiunea  dar culmea grupul ala se aprinde ,urmatorul este cel cu problema.

thumbnail (1)

Link spre comentariu

Cel mai bine ar fi sa renunti la toate aplicele, sunt jalnice pe dinauntru: plastic - absolut fara racire / nu vad nici macar ceva rezistente de echilibrare / sursa modesta / probabil ca usor se poate deduce CRI<50 si eficienta<80lm/W, asta ca sa fie de acord cu restul detaliilor.

Singurul lucru bun posibil ar fi ca-ti dezvolti gandirea tot reparand la ele.

Ia ceva care iti da date credibile, cu CRI corect (macar peste 80), cu eficienta pe led peste 130lm/W sau eficienta totala peste 120 lm/W.

Daca se poate sa verifici si constructia / componentele, ar fi bine.

Si mai bine ar fi daca iti construiesti tu sursele de lumina, atunci poti alege componente bune.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, Dxxx a spus:

Cel mai bine ar fi sa renunti la toate aplicele, sunt jalnice pe dinauntru: plastic - absolut fara racire / nu vad nici macar ceva rezistente de echilibrare / sursa modesta / probabil ca usor se poate deduce CRI<50 si eficienta<80lm/W, asta ca sa fie de acord cu restul detaliilor.

Singurul lucru bun posibil ar fi ca-ti dezvolti gandirea tot reparand la ele.

Ia ceva care iti da date credibile, cu CRI corect (macar peste 80), cu eficienta pe led peste 130lm/W sau eficienta totala peste 120 lm/W.

Daca se poate sa verifici si constructia / componentele, ar fi bine.

Si mai bine ar fi daca iti construiesti tu sursele de lumina, atunci poti alege componente bune.

Am suntat grupa respectiva de leduri , aplica s-a aprins , insa am observat un led care se aprinde intermitent in alta grupa , posibil sa mai fie si altele.Probabil mult nu mai tine.Daca  are cineva cunostinta de alta marca , mai fiabila  , eventual o sursa de banda led de genul asta slim cred , mai fiabile as fi recunoscator pentru info.Sarbatori fericite!

Link spre comentariu

Sunt grupate mixt, 24 de serii a câte cinci leduri în paralel.Ca să mai poţi folosi aplica fără alte intervenţii, poţi ,,şunta,, grupările de cinci întrerupte prin simpla scurtcircuitare a unui singur led dintre cele cinci ale grupului.Dar nu se ştie cât va mai funcţiona până la cedarea următorului grup.Poate funcţiona câteva zile sau câteva luni.Răcirea aproape inexistentă le distruge până la urmă....asta e de fapt cauza principală de defectare la corpurile de iluminat cu led ieftine.

O soluţie mai fiabilă ar fi să cumperi 24 de leduri de minim 1W cu CRI de minim 80 şi să le montezi (înseriate) cu vaselină siliconică sau adeziv termic, pe un disc de aluminiu sau chiar tablă de oţel care să încapă în spaţiul aplicei.Dacă aplica e metalică, ea însăşi va fi radiatorul.Vor avea astfel o răcire mult mai bună, vor lumina mai puternic şi vor ţine mai mult...

O posibilă soluţie locală (din ţară) ar fi cumpărarea a 6 module a câte de 3 leduri de 1W echipate cu adeziv termic şi înserierea lor pe un radiator disc metalic.Altfel recomand magazinele online din afară, unde se prezintă clar toţi parametrii ledurilor vândute şi poţi obţine reduceri la comenzi mai mari..

Cum se pot comanda numai în pachete de 20 de module, o comandă ajunge pentru trei aplice.

https://www.led-concept.ro/module-led/modul-3-leduri-5730-1w

Link spre comentariu

Gasesti la furnizorii mari si consacrati cele 3 elemete esentiale pentru o sursa de lumina: led/cob + sursa CC + radiator, si le gasesti cu specificatii complete, specificatii care sunt chiar reale.

Trebuie sa achizitionezi insa componentele in cunostinta de cauza (adica sa le imperechezi corect si sa alegi ce se potriveste ca performanta si pret), trebuie sa montezi corect pentru drenaj termic pe radiator si trebuie sa conectezi led/COB la sursa respectiva.

Principial este foarte simplu de pus in opera, cateva fire, dar problema este la proiectare.

Furnizori mari si consacrati ca: Farnell, Mouser, TME, Digikey etc. Produsul trebuie sa aiba DS.

BANDA LED este produsul cel mai prost ca conceptie, in nici un caz nu merita folosita pentru iluminat. Ideea de a folosi tensiune constanta nu este ce doresti la leduri, mai ales cand este vorba de oarece putere.

Deci foloseste osursa de curent constant si cableaza cel mult cu rezistente de echilibrare, nu rezistente de limitare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări