Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aplica led pâlpâie

liviulop

Postări Recomandate

Salut, am montat recent o aplica led pe tavan si am probleme 

Cand acționez intrerupatorul aplica lumineaza intermitent(pâlpâie), am schimbat 3 intrerupatoare pana acum si nu se schimba nimic.

Am scos aplica si i-am pus un stecher si am bagat-o in priza si functioneaza normal.

Am conectat un consumator la firele din tavan si totul functioneaza, cand pun aplica pe tavan nu mai vrea

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

7

• Dxxx

4

• wiacob

3

• liviulop

2

Top autori în acest subiect

Despre ce aplică e vorba ? Un link. Dacă ai pus un bec de 100W în locul ei şi acela nu pâlpâie când e aprins, poate fi vorba de un contact imperfect în sistemul de fixare, un conector prost, soclu...

Dacă pâlpâitul se întâmplă doar cu întrerupătorul pe oprit, de vină e capacitatea parazită a cablurilor instalaţiei.Se poate remedia montând un condensator de 470nF/275Vc.a. la bornele aplicei.

Link spre comentariu

Încearcă să conectezi plafoniera la priză, dar printr-un prelungitor cât mai lung cu putinţă, dacă găseşti.Dacă face la fel e un fenomen care e cauzat cel mai probabil de sursa folosită de plafonieră.Ai putea să încerci conectarea în paralel cu sursa aplicei a unui condensator de maxim 5uF/400Vc.a. pentru a corecta factorul de putere inductiv al sursei.

Link spre comentariu

Este absolut normal sa faca asa, adica sa nu mearga bine.

Nu stiu criteriul de achizitie, dar nu se poate sa existe ceva functional/corect la pretul respectiv.

Economia facuta de producator poate reperezenta leduri proaste sau sursa proasta, si una si alta poate produce simptomul respectiv.

In plus trebuie sa nu tii cont deloc de parametri alegand o lampa de 6W care sa produca 240lm, cand eficienta unei instalatii bune poate fi de 4 ori mai mare...

Link spre comentariu

Colegul spune clar ca merge cu stecher bagata in priza. Deci, functionala este, nu aici e problema. 

Intrebare: nu cumva intrerupatorul este un model electronic? Stiu ca s-a precizat ca e simplu, dar cine stie. 

Se tot repeta ca "sa stim ce cumparam", "ca la pretul ala", "ca randament de lm/W", etc... E irealist sa crezi sau sa ceri oricui sa stie de toate: leduri, pompe, gipiesuri, computere, etc... Am fi o natie de enciclopedici. 

Link spre comentariu

Bună seara, inversati firele de alimentare, sursa ar trebui să aibe indicat faza și nulu eu cred că trebuie respectate, deasemenea faza trebuie să fie conectată prin întrerupător, deasemenea acesta trebuie să fie fără led indicator, toate cele bune cu respect Cosmin. 

Link spre comentariu

Dacă citiţi cu atenţie, aplica pâlpâie numai când e aprinsă, nu după stingere....deci fenomenul nu e cauzat de capacităţi parazite sau leduri în întrerupător cum s-ar crede.

Cum a conectat aplica direct la o priză şi acolo a funcţionat corect, iar un bec ,,clasic,, pus în locul ei în tavan funcţionează bine, eu cred că acolo e alt fenomen.Cauzat de sursa aplicei. Cum niciun client ,,neavizat,, nu ştie ce se ascunde în spatele ambalajului chinezăriilor ieftine, Dxxx are dreptate în felul lui.

De aceea i-am cerut să alimenteze aplica dintr-o priză, dar prin intermediul unui cablu cât mai lung, eventual cu un prelungitor tip ,,bobină,,.Astfel putem simula un circuit de alimentare lung care eventual deformează forma de undă.Chestia asta am văzut-o prima dată la Burj Dubai, acolo era cauzată de trasee de instalaţie care din cauza formei deosebite a clădirii, prezentau anumite inductanţe proprii ce afectau grav forma de undă sinusoidală.Soluţia lor a fost compensarea locală a circuitelor de alimentare cu baterii de condensatori.

Link spre comentariu

Citez:

Intrerupatorul este simplu, fara led, si e legat pe fază

Cand il aprind ori palpaie ori nu merge deloc 

Am pus un bec de 100w si merge fara probleme

Cred că mai clar de atât nu se poate.....

Link spre comentariu

27 lei tot ansamblul... ASA ZICE LINKUL

Vreo 50 lei costa cea mai simpla sursa CC de buna calitate.

1 COB care sa duca efectiv 6W probabil costa peste 15 lei.

Carcasa trebuie si ea sa coste ceva.

Radiator ... probabil nu are rost, de ce sa mearga zeci de ani, mai bine mai cumpara clientul alta.

+ Munca... inteleg ca trebuie sa coste MINUS 50 lei.

SI ledurile defecte / si sursa prost dimensionata (care intra in limitare sau in protectie) = pot sa palpaie.

Daca tot ti-a placut aspectul si ai cumparat mi se pare just sa faci asa:

- arunci / donezi unuia care doreste sa experimenteze - si ledurile, si sursa de alimentare

- cumperi COB + radiator + sursa potrivite carcasei, te poti decurca la 100 lei.

- depui tu munca de asamblare... pentru ca este munca ta personala presupun ca este -100 lei.

- obtii o sursa cu aspectul initial, dar toate "matzele" de buna calitate.

In felul asta ai cheltuit zero pe ceva foarte bun (+100 -100 = 0)

Link spre comentariu

@liviulopPlafoniera se aprinde daca o inseriezi cu un bec de 100w (cu filament) si o bagi in priza?
Posibil sa nu mearga la tensiuni mai mici, iar tu sa ai probleme cu ceva contacte sau cu firele care merg in tavan (daca sunt ingropate direct in ciment).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Dacă erau probleme cu conexiuni slabe, pâlpâia și un bec de 100W pus acolo.Dar se pare că nu e cazul...

Am mai scris, ar fi interesant de probat aplica la priză dar alimentată printr-un prelungitor lung....să vedem ce comportament are și așa.

E un caz demn de studiat serios, dar eu tot cred că treaba e din cauza sursei proaste a lămpii.

Sper să revină cu noutăți...

Link spre comentariu

Buna seara si Craciun fericit la toata lumea.Am si eu o aplica led care a inceput sa clipeasca de cateva ori cand o opream , acum intr-un final nu s-a mai aprins deloc.Am dat-o jos si am desfacut-o , in afara de sursa sunt 119 leduri dispuse circular ca in foto. Sursa e buna ,am probat-o la alta aplica identica (am 4 buc ) si merge.Mai merge facut ceva cu ea , sau cumpar alta?Multumesc.

20211225_180113 thumbnail

Editat de wiacob
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări