Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu audio tip platbanda (flat cable)

Shutter

Postări Recomandate

Salutare dragi forumisti. Ma intereseaza sa caut un cablu cu 4 fire de tip platbanda si nu stiu exact denumirea. Ar fi ok daca gasesc si mufele aferente. Am o combina audio Aiwa care are si un cablu de acest tip iesit din boxe pentru functia de sorround.  La una din boxe nu mai am mufa respectiva si stau pinii chinuiti bagati in combina si oricand exista riscul de a face scurt, plus ca as vrea sa lungesc firele. Cablul si mufele  arata cam asa.  https://imgur.com/7bKFNu2

Editat de Shutter
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shutter

6

• Adrix

3

• flomar60

2

• core

1

Top autori în acest subiect

Nu pare platbanda tip flat, e doar un cablu multifilar de tip banda, ca cel de hard disk sau alte auxiliare PC. Daca ai mufele intacte, s-ar putea inlocui acel cablu cu unul de HDD/floppy etc, cu cateva lipituri.

Daca vrei sa integrezi poza de pe imgur, in loc de link, trebui sa intri pe poza in pagina imgur, dai click dreapta si copy image link (daca ai firefox), si dai direct paste aici la linkul cu extensie, astfel se vede direct poza.

Link spre comentariu
9 hours ago, core said:

Daca ai mufele intacte, s-ar putea inlocui acel cablu cu unul de HDD/floppy etc, cu cateva lipituri. Daca vrei sa integrezi poza de pe imgur, in loc de link, trebui sa intri pe poza in pagina imgur, dai click dreapta si copy image link (daca ai firefox), si dai direct paste aici la linkul cu extensie, astfel se vede direct poza.

Tocmai ce am spus, ca la una din boxe nuu mai are mufa, sunt doar pinii liberi, si as vrea sa pun o alta mufa, si totodata sa lungesc firele, defapt sa le schimb cu unele mai lungi. Legat de poza, eu copiam acolo link pentru forum si se vedea direct, acum nu stiu de ce nu mai apare poza,

Link spre comentariu

Ca  sa  poti  gasi  mufele  corecte , este  musai  sa  stii  ecartul  corect intre  2  pini . Pt  aceasta  ,  masoara  cu  foarte  mare  atentie  distanta  intre  pinii  1  si  4 ...iar  ceea  ce  obtii  imparti  la  3 .  Dupa  aceea  , totul  devine  floare  la  ureche ...:rzb

Link spre comentariu

In poza lui flomar 60 mufa alba de jos este cea care iti trebuie . o gasesti la unele tv stereo la difuzoare sau foarte des la placile de aer conditionat .Are 2.5 mm ecart si profil patrat al pinului si intra cu succes in pinii de reset ,on off ,led hdd,led power de la pc ,placi de baza,poti folosi chiar si mufele dela pc care intra acolo alea foarte plate si cu 2 pini -exista si cu 4 -gasesti la Grivitei 34 pini si mufita plata care intra in locul unde intra a ta dar trebuie sa fii atent sa nu o pui invers pin 1 in loc de 4 si invers ca aia de pc reset etc e pass partout .daca nu trebuie sa umbli des la ea poti face si cu aia de pc reset .Oricum daca ajungi la Grivitei 34 s-ar putea sa aiba chiar mufa care iti trebuie tie pt ca e foarte comuna .Eu am folosit-o la un grup de baterii Li-Po ,este mufa care se foloseste pentru balansarea incarcarii .Deci si incarcatoarele pt Li-Po au perechea in care ar intra mufa ta 

Link spre comentariu
2 hours ago, Adrix said:

In poza lui flomar 60 mufa alba de jos este cea care iti trebuie . o gasesti la unele tv stereo la difuzoare sau foarte des la placile de aer conditionat .Are 2.5 mm ecart si profil patrat 

Asa am masurat si eu in jur de 3 mm. Cum am postat si in primul post imagine cu mufa masurata. Nu e cazul de a avea nevoie de mufe gratuite, caci oricum trebuie sa cumpar si cablu mai lung. Scopul postarii mele era ca nu stiam cum sa le caut ca si denumire. Apropo, domnul flomar 60 are mesaj privat de la mine dar inca nu a raspuns.

Link spre comentariu

https://www.tme.eu/ro/details/mx-47054-1000/conectori-semnal-pas-2-54mm/molex/47054-1000/

asta este mufa care iti trebuie ,gasesti si pinisorii tot acolo la TME doar ca vin din Polonia 

Daca te duci cu mufitza ta sau cu codul care ti l-am trimis la calea Grivitei 34 in Bucuresti  ei sint reprezentanti TME in Bucuresti si le au direct la vinzare sau ti le aduc intr-o sapt .daca nu esti in Bucuresti ,oriunde in lume te duci cu mufitza aia in mina la magazinul de piese electronice -probabil in germania iti face si cablul cit de lung vrei tu cu clestele special pt crimpare pt piciorusele ale in loc sa -l faci tu prost cu patentul sau cu cioculetzul

Link spre comentariu

nu se lipesc cu fludor firele de piciorus pt ca se intaresc de la fludor si se rup repede la miscari repetate .se sertizeaza cu un cleste special care nu merita sa il cumperi -e scump -sau cu un patent ,cioculetz .

nu toata lumea are internet pe telefon ,din motive de pierdere de timp e mai util un telefon de Lemn 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări