Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Izolare podea apartament la parter/tavan garaj

Sharky

Postări Recomandate

Am facut jumatate de tavan. Restul astept sa isi mai mute vecinii masinile, dar un lucru e clar, 2 grade diferenta intre polistiren sau peretii neincalziti si tavanul incalzit.

Totodata grinda imbracata e ceva mai calda pe partea imbracata, la intetrior, ca muchia inca nu e izolata.

Mai am o priza de tavan aplicata si un cablu de mutat, le invelesc in manta metalica si pun cablu de 2.5 ca sa fiu sigur ca nu e pericol sa se aprinda peste polistirenul meu.

Sub priza pun o tabla metalica.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

10

• marius75

4

• validae

1

• AlpHs00

1

Top autori în acest subiect

E de bine dacă deja se simte o diferență măsurată la tavanul din garaj, e clar ca unde ai pus polistiren ai pierderi mai mici prin pardoseală.  Spor în continuare!

Link spre comentariu

Se simtea diferenta aia si inainte. Am cateva sloturi libere ramase neastupate. Acu am 3C in plus pe ele, fata de restul garajului.

S-a mai incalzit placa in prezenta izolatiei. Deci e clar ca functioneaza.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Sharky a spus:

Se simtea diferenta aia si inainte. Am cateva sloturi libere ramase neastupate. Acu am 3C in plus pe ele, fata de restul garajului.

S-a mai incalzit placa in prezenta izolatiei. Deci e clar ca functioneaza.

De functionat nu cred ca s-a indoit cineva ca nu ar functiona, insa tu ai de raspuns la intrebarea ta:

Citat

Intrebarea mea este:

- merita sa fac ceva?

Bine, trebuie sa vezi cat castigi la portofel cu izolatia si in cat timp o amortizezi, dar eu sunt curios de raspunsul final.

Personal eu zic ca merita (sunt adeptul eliminarii pierderilor nu a compensarii lor), insa nu am nici un calcul care sa imi sustina afirmatia. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Cu greu de amortizat. 1400 lei ca am mutat niste cabluri electrice. Plus vreo 12 ore de manopera, si inca nu le-am prins in dibluri si nici nu am tencuit peste.

Factura de gaz pe iarna venea de vreo 300lei si se domolea la 200 pe sfarsit de sezon.

Si daca ar fi sa se dubleze gazul si sa economisesc 50% din aceasta izolare (ceea ce e imposibil deoarece geamurile fie ele triple si 4S sunt clar mai slabe ca parchetul si placa de beton) tot dureaza pana amortizez. Realist cred ca in vreo 7-8 ani amortizez.

Dar asta e, macar am avut activitate fizica, nu doar cu cazanul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări