Vizitator misi_11 Postat Noiembrie 4, 2007 Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 salutare tuturor!!!am citit cu mare atentie cam tot ce scria despre ipa400, si stau si ma intreb urmatorul lucru:in prezent am un amplificator cu 2 canale cu 2Xtda7294 legate in punte...oare daca ar fi sa cumpar sa-mi fac un amplificator 2xipa400 de la vasile, credeti ca obtin intr-adevar putere mai mare?-si ma refer practic, pentru ca din date scrise am vazut ca da....a probat cineva in aer liber aceste amplificatoare? sau in sali de spectacole???pentru ca probate in casa, cu siguranta se aud si bine si tare....merita sa renunt la tda7294, pentru ipa400?eu am niste boxe de la DAP audio de 300W rms, full range...poate imi recomandati o varianta optima ca puetere pentru acestea....poate se merita mai mult ipa800?sau poate 2xipa400 in punte pe canal...multumesc frumos..... Link spre comentariu
Vizitator releu Postat Noiembrie 4, 2007 Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 merita sa renunt la tda7294, pentru ipa400?Merita, cum sa nu! IPA400=AV400.sau poate 2xipa400 in punte pe canal...In nici un caz, un singur IPA400 pe canal (la boxele pe care le ai). Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 4, 2007 Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 Cred ca nu se poate pune in balanta un amplif cu trz fata de amaraciunea aia de TDA ptr combine si TV. Desigur ca nu va fi la fel de usor de realizat. Link spre comentariu
Vizitator misi_11 Postat Noiembrie 5, 2007 Partajează Postat Noiembrie 5, 2007 hai ca mai am o intrebare...daca vreau sa fac schema de ipa800, dar in loc de 14 finali, sa pun doar 8, si sa alimentez la -/+70V????credeti ca ar fi vre-o problema??si asta din motiv ca la ipa400, pur si simplu nu-mi plac acele BD...care sunt pe acolo.....sau poate ca gresesc eu si nu am inteles care este schema cea buna....oricum nu inteleg care este diferenta intre ipa400 si av400...poate ma lamuriti si pe mine.....multam frumos..... Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 av 400 e schema originala , ipa 400 e schema modificata de VasileCe ai cu BD-urile? :goodman: :toimonster: Link spre comentariu
Vizitator misi_11 Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 ok..daca zici ca nu trebuie sa-mi fac griji in privinta bd-urilor, ajuta-ma te rog sa ma hotarasc si eu la o schema si sa ma apuc de treaba....vreau sa fac un amplificator care sa-mi scoata 250-300W putere reala in fullrange si care sa duca astfel timp mai idelungat.......6-7 ore...sunt DJce diferente sunt intre av400 si ipa400????? Link spre comentariu
Bogdi12001 Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 AV 400 este de n ori mai bun decat integratele acelea, puterea nu mai zic , nu exista termen de comparatie.Eu am un amplif facut de 1 an si merge perfect pe doua fr cu c15400 B si bmd 450 si inca doua cu hp15w dar acestea din urma nu prea le mai folosesc ca nu se simte mare diferenta. In viitior vreau sa imi fac unul cu doua av800 dar intai sa gasesc o carcasa pe 3u pe masura amplifului.Nu are rost sa faci av800 si sa il alimentezi la 70v pt ca la tensiunea aia merge av 400. Eu al meu l-am alimentat la +\- 75 V. Link spre comentariu
Vizitator pitchblack Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 In primul rand...tda 7294 e circuit integrat de amplificare pt casa...in spatii mici.La el se vor folosi difuzoare mici de casa ...pt ca tda are randament foarte scazut fata de tranzistori.Deci daca tu ai boxe profesionale cu difuri mari , vei avea nevoie de un amp cu randament mare...cum e ipa400 .Randamentul acela ajuta amplificatorul sa impinga difurile.Si in plus..ca putere ,tda 7924 in punte alimentat la 25 volti..poate scoate MAXIM 150 w pe 8 ohmiputin distorsionati. ,iar ipa 400 ,scoate pe 8 ohmi alimentat la 70volti aproape dublu. Tda este un integrat bun si ieftin dar care este folosit la boxe de casa.Daca de exemplu ai boxe cu difuri chinezesti si le pui la 2xipa400..ti se ard ori boxele ori amplificatorul.pt ca randamentul e f mare.Cu tda...difurile de casa chinezesti tzipa mai tare decat ipa. Link spre comentariu
snipson Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 Pitchblack las-o moale .... :rolleyes: IPA 400 alimentat la +-80V e ok pt boxele tale. Recomandat sa folosesti amplifu numai pe impedante de 8 ohmi. TDA 7924 e facut pt altceva. Link spre comentariu
retrosong Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 unde scrie ca e recomandat numai pentru 8 ohmi? :axe: Link spre comentariu
snipson Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 Cu 4 perechi de finali la +-80 V il recomand pe 8 ohmi. Se poate folosi si pe 4 ohmi, dar trebe radiator ceva mai mare . Eu recomand. Daca tu recomanzi alceva e problema ta. Link spre comentariu
Vizitator misi_11 Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 daca nu pun tranzistorii finali direct lipiti pe placa, si ii pun cu fire, prinsi de radiator, are ceva?mi se pare mai comod de schimbat in caz de ceva probleme....si totusi..poate-mi spune si mie cineva diferenta dintre ipa400 si av400 :prayer: Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 av 400 e schema originala , ipa 400 e schema modificata de VasileCe ai cu BD-urile? :goodman: :toimonster: :axe: :yawinkle: :goodman: Link spre comentariu
retrosong Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 e tot una av cu ipa Link spre comentariu
Vizitator pitchblack Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 Poti pune finalii si pe fire...dar sa fie fire mai groase pt a avea rezistenta cat mai mica...si e recomandat ca rezistentele acelea mici de langa finali (langa fiecare final este una) sa fie prinse de final....sa fie cat mai aproape de el...pt ca altfel poti avea probleme... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum