Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare multimetru digital de precizie un pic mai buna

AndyB78

Postări Recomandate

Acum 17 minute, AndyB78 a spus:

As vrea sa-mi iau un aparat pe care sa-l folosesc ca referinta ca sa-mi pun ordine in DMM-uri (sa stiu pe care ma bazez si pe care le arunc).

Pt asta nu trebuie sa cumperi un instrument de laborator. Și apoi va fi greu sa găsești doua instrumente care sa indice la fel 3 zecimale, ca să nu spun mai mult. Deci după mine e irosire de fonduri asemenea demers. Dintre cele deținute poți alege unul mai isteț și sa folosești pt comparație surse de tensiune etalon sau piese cu toleranta mica și verifici dacă indicațiile sunt în balarii sau cât de cât aproape de adevăr.

Dar, asa cum am mai spus, dacă asta îți dorești, pe banii tai, orice este posibil. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AndyB78

9

• nico_2010

3

• sesebe

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

16 minutes ago, doru3160 said:

Pt asta nu trebuie sa cumperi un instrument de laborator. Și apoi va fi greu sa găsești doua instrumente care sa indice la fel 3 zecimale, ca să nu spun mai mult. Deci după mine e irosire de fonduri asemenea demers. Dintre cele deținute poți alege unul mai isteț și sa folosești pt comparație surse de tensiune etalon sau piese cu toleranta mica și verifici dacă indicațiile sunt în balarii sau cât de cât aproape de adevăr.

Dar, asa cum am mai spus, dacă asta îți dorești, pe banii tai, orice este posibil. 

Asta si spuneam mai sus ca nu vreau un aparat de laborator. Vreau doar un aparat mai precis decat cele de sub 200 de lei pe care le am acum si dintre care niciunul nu pare prea istet. Sunt toate la fel de slabe. Nu am sursa etalon si nici componente de precizie (am rezistente obisnuite de 1%).

Link spre comentariu

Spune-ne ce valoare vrei sa masori si pe ce scala ca sa intelegem ce ai nevoie. Am folosit la servici aparate cu 2 digiti la pret peste ce oferi tu si tot au fost contraziceri.

Link spre comentariu
2 hours ago, bolek said:

Spune-ne ce valoare vrei sa masori si pe ce scala ca sa intelegem ce ai nevoie. Am folosit la servici aparate cu 2 digiti la pret peste ce oferi tu si tot au fost contraziceri.

Nu am o valoare anume sau o scala anume. Doresc doar sa-mi iau de Craciun un DMM ceva mai bun pentru un hobby-ist obisnuit (ma rog...unul destul de tipicar :-) ).

Link spre comentariu

Si eu as recomanda Brymen, Agilent,Fluke. Pe DC pur nu prea e mare diferenta iar daca vrei pentru testat ADC s.a. il blochezi pe scala minima unde incape tensiunea . Pe AC vei avea mereu diferente de valoare finala cu atat mai mari cu cat semnalul e mai ciudat. Testat pe aparate de la 10$ (DT) la 100k (pxi).

Link spre comentariu
Acum 15 ore, AndyB78 a spus:

Nu am o valoare anume sau o scala anume. Doresc doar sa-mi iau de Craciun un DMM ceva mai bun pentru un hobby-ist obisnuit (ma rog...unul destul de tipicar :-) ).

Fa-ti cadou Brymen869s si nu vei regreta. Vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca am asa ceva de vreo 2 ani si imi acopera toate necesitatile de hobbyst. Sunt cateva limitari, dar nerelevante pentru acest hobby. Aparatul are si o facilitate utila pe domeniul DC, respectiv 5 4/5 digiti stabili.

Link spre comentariu
Acum 20 ore, AndyB78 a spus:

As vrea sa-mi iau un aparat pe care sa-l folosesc ca referinta ca sa-mi pun ordine in DMM-uri (sa stiu pe care ma bazez si pe care le arunc).

Pentru asta nu-ti iei multimetru ci calibrator. Pentru pretentii mici cautati Yokogawa CA11 sau CA100. Se gasesc SH la preturi accesibile si sunt relativ stabile.

Iar daca tot trebuie sa fie multimetru, atunci cautati unul de banc, gen HM8112, cu toate certificatele de etalonare, de la facere pâna azi.

Link spre comentariu
16 hours ago, bolek said:

Si eu as recomanda Brymen, Agilent,Fluke. Pe DC pur nu prea e mare diferenta iar daca vrei pentru testat ADC s.a. il blochezi pe scala minima unde incape tensiunea . Pe AC vei avea mereu diferente de valoare finala cu atat mai mari cu cat semnalul e mai ciudat. Testat pe aparate de la 10$ (DT) la 100k (pxi).

Multumesc pentru top. Brymen-ul este in top dar mi-a ramas gandul si la Agilent.

1 hour ago, nico_2010 said:

Fa-ti cadou Brymen869s si nu vei regreta. Vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca am asa ceva de vreo 2 ani si imi acopera toate necesitatile de hobbyst. Sunt cateva limitari, dar nerelevante pentru acest hobby. Aparatul are si o facilitate utila pe domeniul DC, respectiv 5 4/5 digiti stabili.

Cel mai probabil asa voi face. Oricum nu-l merit nici pe asta.

1 hour ago, Craciun said:

Salut,

Vezi ca Brymen869S pe site la brymen e in jur de 1000 lei cu taxele incluse , iar la TME peste 1200 lei.

BR/Daniel

Da, multumesc, am vazut (mie imi rezulta cam 1130 de lei cu taxe si transport) dar astept un raspuns de la TME sa vad daca emit factura cu TVA de Romania (am vazut ca au asa ceva dar nu stiu cum se emit facturile) si daca imi deduc TVA ajung chiar mai ieftin decat la Brymen (chiar daca la TME pretul fara TVA e mai mare). Si voi intreba si la brymen.eu in cat timp ar ajunge coletul daca as comanda direct la ei. As prefera sa primesc obiectul pana la sfarsitul saptamanii viitoare sau macar pana in Craciun.

33 minutes ago, franzm said:

Pentru asta nu-ti iei multimetru ci calibrator. Pentru pretentii mici cautati Yokogawa CA11 sau CA100. Se gasesc SH la preturi accesibile si sunt relativ stabile.

Iar daca tot trebuie sa fie multimetru, atunci cautati unul de banc, gen HM8112, cu toate certificatele de etalonare, de la facere pâna azi.

Nu prea am gasit asa ceva la o cautare rapida (recunosc ca nu stiam despre acest tip de produs si am cautat cateva minute acum) si oricum as prefera un multimetru. Iar HM8112 pare sa coste vreo 2000 de dolari SH si oricat mi-ar placea nu am un cum sa aloc un buget similar - nu ar avea vreun sens avand in vedere "talentul" meu in domeniul electronicii. Un Brymen pare cea mai rezonabila alegere la acest moment si daca vreau ceva mai brand ar fi Keysight-ul 1242B care m-ar costa sub 1400 de lei + TVA (deci nu chiar foarte departe).

As dori le sa multumesc tuturor celor care m-au ajutat cu sfaturi si informatii. Am aflat si cateva lucruri noi din acest thread si m-au ajutat sa nu sar prea mult calul (ma rog...vedem pana la achizitie ce se mai intampla dar atat cat se putea :-) ).

Editat de AndyB78
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări