AndyB78 Postat Decembrie 10, 2021 Partajează Postat Decembrie 10, 2021 Salutari tuturor! As dori sa achizitionez un multimetru digital de o precizie mai buna. In prezent am doar pocnitori dintre care cele mai "bune" ar fi probabil UT58C (precizie DCV de 0.5%) si PeakTech 3443 (cred ca 1%). Bugetul ar fi in jurul a 1500 de lei cu o marja rezonabila (probabi m-as apropia de 2000 de lei functie de diverse aspecte). Sincer am luat in calcul si cele hand-held dar si cele "de laborator". Achizitia pot sa o fac fie din tara dar am mai cumparat destule si de la Farnell si sunt multumit de cum se misca. Ma gandeam la urmatoarele modele: Fluke 177 (precizie DCV de 0.09% fata de 0.15 la 175) Keysight 1242B (din ce am vazut in link-ul de mai jos pare sa aibe o precizie pe alocuri un pic mai buna decat Fluke 177 si pare o oferta un pic mai echilibrata dar s-ar putea sa ma insel) https://ro.farnell.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?urlLangId=-21&catalogId=10001&partNumber=1780326&langId=-21&storeId=10172) Hioki DT4281 pe principiul ca e Made in Japan (pana am vazut ca ofera ampermetru de pana la doar 0.6A dar si pretul cam sare) https://ro.farnell.com/hioki/dt4281/dmm-hh-true-rms-1kv-0-6a-600mohm/dp/3262247?ost=DT4281&exaMfpn=true&searchref=searchlookahead&scope=partnumberlookahead Ma puteti ajuta cu o recomandare? Eventual si alte modele? Alte marci? Si nu in ultimul rand daca aveti recomandari de magazine de unde sa cumpar online (sunt din Galati si local nu prea merge). Multumesc anticipat! Link spre comentariu
nico_2010 Postat Decembrie 10, 2021 Partajează Postat Decembrie 10, 2021 Pot face o sugestie, chiar daca nu vizeaza firme consacrate (pentru care platesti marketng-ul adesea): https://brymen.eu/shop/bm869s/ 1264 lei brut la teeemeee. Dar optiunea finala este a ta si doar a ta. Link spre comentariu
AndyB78 Postat Decembrie 10, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2021 (editat) 9 minutes ago, nico_2010 said: Pot face o sugestie, chiar daca nu vizeaza firme consacrate (pentru care platesti marketng-ul adesea): https://brymen.eu/shop/bm869s/ 1264 lei brut la teeemeee. Dar optiunea finala este a ta si doar a ta. Da, absolut, ma intereseaza sugestii alternative (mai ales ca sunt hobbyist nu profesionist). Este motivul principal pentru care am postat intrebarea. Multumesc frumos! Voi analiza sugestia. Am omis sa precizez ca m-am mai uitat cu un oarecare interes si la Siglent SDM3045X (daca tot veni vorba de firme asiatice): https://siglentna.com/digital-multimeters/sdm3045x-digital-multimeter/ Editat Decembrie 10, 2021 de AndyB78 Link spre comentariu
almarghi Postat Decembrie 10, 2021 Partajează Postat Decembrie 10, 2021 trebuie sa fie nou? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 10, 2021 Partajează Postat Decembrie 10, 2021 Brymen BM869s vroiam sa-mi iau si eu dar m-am scumpit si am lua BM829. Acum imi pare rau. Daca vrei precizie mai ridicata atunci mergi doar pe multimetre noi sau second doar cu certificat proaspat de calibrare. Deja cind vrem precizii mai bune de 0.05% - 0.01% trebuie sa avem grija si de calibrarea echipamentului. Cele de la Fluke amintite mai sus nu-s aparate de precizie ci de anduranta/fiabilitate. Link spre comentariu
AndyB78 Postat Decembrie 10, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2021 56 minutes ago, almarghi said: trebuie sa fie nou? Nu neaparat doar ca nu prea stiu cum as putea sa obtin niste asigurari rezonabile cu privire la buna functionare (in special dpdv precizie). Aveti sugestii pentru asta? Multumesc! Link spre comentariu
AndyB78 Postat Decembrie 10, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2021 (editat) 1 hour ago, sesebe said: Brymen BM869s vroiam sa-mi iau si eu dar m-am scumpit si am lua BM829. Acum imi pare rau. Daca vrei precizie mai ridicata atunci mergi doar pe multimetre noi sau second doar cu certificat proaspat de calibrare. Deja cind vrem precizii mai bune de 0.05% - 0.01% trebuie sa avem grija si de calibrarea echipamentului. Cele de la Fluke amintite mai sus nu-s aparate de precizie ci de anduranta/fiabilitate. Incertitudinile inerente oricarei achizitii SH ma cam sperie si pe mine. Sa inteleg ca Bryman 869s ar fi mai recomandabil decat Fluke177 si Keysight1242B? Editat Decembrie 10, 2021 de AndyB78 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 10, 2021 Partajează Postat Decembrie 10, 2021 Nu te supăra, dar ce lucrezi de fel ? Ca să avem idee despre ce necesităţi reale ai .Ai vreun laborator metrologic ? Că doar acolo se discută de precizii sub 0,5% iar în rest doar audiofilii înrăiţi numără electronii şi separă golurile... Link spre comentariu
Nostalgic Postat Decembrie 10, 2021 Partajează Postat Decembrie 10, 2021 Ne lucrează pe elforum./ Link spre comentariu
AndyB78 Postat Decembrie 10, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2021 11 minutes ago, validae said: Nu te supăra, dar ce lucrezi de fel ? Ca să avem idee despre ce necesităţi reale ai .Ai vreun laborator metrologic ? Nu am o necesitate reala. Electronica este un hobby, nu o ocupatie profesionala. Doar imi doresc un DMM mai bun. Oricum, cred ca un buget de 1500-2000 de lei nu ar fi relevant pentru un laborator metrologic. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 10, 2021 Partajează Postat Decembrie 10, 2021 Keysight-ul nu-l cunosc dar fata de Fluke177 nu prea exista termen de comparație. E vorba de minim doi digiți în plus. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 10, 2021 Partajează Postat Decembrie 10, 2021 Cred că dacă nu ai de gând să te apuci de metrologie, banii ăia merită investiţi în alte scule.Ca hobby nu ai nevoie de precizii aşa mari (de cele mai multe ori nici ca profesionist) , iar pentru un hobbist să folosească aparatură de laborator de precizie ridicată la chestii banale e ca şi cum o băbuţă ar conduce un Lamborghini de 500HP prin oraş....nu te ajută cu nimic în plus faţă de un Matiz. Başca, dacă nu are protecţii totale şi-l bubui cu vreun condensator încărcat, parcă totuşi e păcat...deşi la banii ăia ar fi o blasfemie să nu aibă toate protecţiile posibile. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 10, 2021 Partajează Postat Decembrie 10, 2021 Acum 11 ore, AndyB78 a spus: Doar imi doresc un DMM mai bun. Atunci nu sta pe gânduri, mai ales dacă ți-l permiți. Restul e can can. Fii sigur ca după ce îl vei cumpăra pe cel mai performant, vei găsi altul care va fi mult peste cel cumpărat. E boala grea, dar cum se zice, bine ai venit în club. Altfel se pune problema când un asemenea aparat e o necesitate, ai niște criterii de cautare/selecție. Dar dacă e doar moft, succes. Orice ai lua, nu vei folosi la întreaga capacitate, deci trebuie doar să-ți placa cum arată. Link spre comentariu
YO9IBC Postat Decembrie 11, 2021 Partajează Postat Decembrie 11, 2021 (editat) Ambele sunt de vanzare, detalii in privat. Noi in cutie cu toate accesoriile. https://postimg.cc/gallery/hzGTT6d Editat Decembrie 11, 2021 de edyson Link spre comentariu
AndyB78 Postat Decembrie 11, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2021 (editat) 16 hours ago, sesebe said: Keysight-ul nu-l cunosc dar fata de Fluke177 nu prea exista termen de comparație. E vorba de minim doi digiți în plus. Pe mine cel mai mult ma intereseaza ca digitii care exista sa fie cat mai precisi. Ce nu mi-as dori e sa am un DMM care sa-mi arate 12.2055V si de fapt in realitate sa fie 12.5V. Neavand experienta am incercat sa merg pe un pariu cat mai sigur si de asta m-am orientat initial catre Fluke dar dupa feedback-ul din acest thread inteleg ca Bryman-ul nu ar trebui sa genereze asemenea probleme si a devenit un contender important. 15 hours ago, validae said: Cred că dacă nu ai de gând să te apuci de metrologie, banii ăia merită investiţi în alte scule.Ca hobby nu ai nevoie de precizii aşa mari (de cele mai multe ori nici ca profesionist) , iar pentru un hobbist să folosească aparatură de laborator de precizie ridicată la chestii banale e ca şi cum o băbuţă ar conduce un Lamborghini de 500HP prin oraş....nu te ajută cu nimic în plus faţă de un Matiz. Başca, dacă nu are protecţii totale şi-l bubui cu vreun condensator încărcat, parcă totuşi e păcat...deşi la banii ăia ar fi o blasfemie să nu aibă toate protecţiile posibile. Aici din pacate am strecurat eu o neintelegere. Nu vreau aparatura de laborator (adica mi-ar placea dar costa prea mult si nu se justifica pentru mine). Cand am scris mai sus "de laborator" ma refeream la cele neportabile. Se gasesc unele noi si la 500 de lei si probabil nu sunt chiar de laborator. Ma refeream doar la faptul ca sunt deschis si spre hand-held si spre aparatura desktop daca ar exista vreo oportunitate in acest sens. Si nu tin neaparat sa cheltui aceasta suma. Doar stiam despre Fluke ca este o marca extrem de bine vazuta, m-am orientat spre ea si am vazut ca asta este bugetul de care am nevoie pentru un Fluke un pic mai precis decat seria 11x si de aici a venit acest buget. Am crezut ca asta trebuie. Dar daca tot ati spus ca banii aia merita investiti in alte scule, in ce alte scule ar fi indicat sa investesc (sau mai bine spus cheltui avand in vedere ca e doar un hobby)? Mentionez ca am osciloscop (Siglent 1104X-E) si generator de semnal (Siglent 1032X). 15 hours ago, doru3160 said: Atunci nu sta pe gânduri, mai ales dacă ți-l permiți. Restul e can can. Fii sigur ca după ce îl vei cumpăra pe cel mai performant, vei găsi altul care va fi mult peste cel cumpărat. E boala grea, dar cum se zice, bine ai venit în club. Altfel se pune problema când un asemenea aparat e o necesitate, ai niște criterii de cautare/selecție. Dar dacă e doar moft, succes. Orice ai lua, nu vei folosi la întreaga capacitate, deci trebuie doar să-ți placa cum arată. Momentan am diverse pocnitori (Uni-T, Axiomet, PeakTech) dintre care unele sunt chiar vechi si chinuite si apar diferente intre ele. As vrea sa-mi iau un aparat pe care sa-l folosesc ca referinta ca sa-mi pun ordine in DMM-uri (sa stiu pe care ma bazez si pe care le arunc). Dupa aceea nu o sa ma mai preocupe subiectul DMM-ului incat sa continui sa caut altele mai bine si mai bune. Cel putin asa sper. 8 hours ago, edyson said: Ambele sunt de vanzare, detalii in privat. Noi in cutie cu toate accesoriile. https://postimg.cc/gallery/hzGTT6d Voi trimite PM. Editat Decembrie 11, 2021 de AndyB78 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum