Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar inductor 470 uH 1/2W THT

Nikk

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nikk

4

• BRANCA

1

• UDAR

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nikk.Nu ştiu ce rol are inductorul acolo...Poate merge înlocuit cu un inductor pe miez stil hanteră.Eventual unul bobinat pe un miez recuperat.E plin de ele prin surse smps...Dacă iei din magazin sau chiar de la cineva te costă transportul cât nu face...

Link spre comentariu

Inductorul , montat rigid (si) cu ajutorul pinului de pe placuta , se afla in proximitatea unui magnet de pe axul motorului si transmite turatia/numarul de rotatii micro controllerului . Problemele , cred eu, sunt date de vibratiile sub care lucreaza si care au condus la intreruperea inductorului . Dimensiunea este a unei rezistente de 0,5 W .MUM4.JPG.41bc21179f30933313036fdeaeaa8f54.JPG

Link spre comentariu

In aplicatia respectiva este folosit ca senzor de camp magnetic si sunt sanse ca valoarea inductantei (si poate si dimensiunea) sa nu fie critice si sa fie ok acolo si alte modele  ori valori de inductanta, dar asta depinde cum anume functioneaza acolo, daca pur si simplu este pe baza semnalului indus in el de catre campul magnetic extern, dar sunt si cazuri in care functionarea unor astfel de senzori se baza pe modularea in amplitudine a unui semnal de frecveta inalta prin saturarea de catre campul magnetic extern la miezului inductantei respective.

In ce localitate te afli?

Link spre comentariu

Rm.Valcea . Cred ca se prelucreaza semnalul indus in el , fiind montat in serie cu o rezistenta smd de 4,7 k pe intrarea unuia din comparatoarele micro controlerului PIC . Nu am avut alti inductori sa pot testa . Valoarea ar putea sa nu fie critica dar cred ca ar trebui sa fie axial THT pentru un montaj adecvat .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Marian a închis acest subiect
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări