ROBEERT Postat Decembrie 8, 2021 Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Buna ziua tuturor. Schema acestei surse se gaseste aici: https://www.electronica-pt.com/esquema/lcd/bn44-00605a-pslf770s05a-35212/ si poza acesteia o uploadez in attach. Inainte de a face prostia, intreb: cum as putea sa reduc curentul prin ledurile backlight la aceasta sursa??? Partea de invertor leduri este putin mai ciudata fata de invertoarele led clasice. In schema, s-ar parea ca acel rusnac ar scrie ca se umbla la rezistenta R9110. Dupa cum as crede eu, nu cumva ar trebui umblat si la rezistenta R9109? Rog sa ma " luminati " si pe mine in privinta reducerii curentului prin ledurile backlight la acest tip de sursa. Cum se face? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 8, 2021 Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Nu-i ciudat deloc.Cu Q9101C și bobinuța de acumulare T9101CS este realizată sursa ridicătoare și atât.Pe C9102 se obține o tensiune fixă care intră în barete.Reglajul de curent se face cu Q9102C. Mărind valoarea lui R9110 se reduce curentul prin leduri. Curentul prin leduri se reduce în anumite limite și la acționarea semireglabilului VR9530 (ăla cu silicon alb în cap). Rusul prezintă acolo situația de normalitate (prin barete să circule curentul recomandat de fabricant),adică zice să reglezi VR9530 până ce căderea de tensiune pe R9110 v-a fi 1,044V(cădere mai mare pe R9110=curent mai mic prin leduri,cădere mai mică pe R9110=curent mai mare prin leduri). Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Acum 9 minute, adydep a spus: Nu-i ciudat deloc.Cu Q9101C și bobinuța de acumulare T9101CS este realizată sursa ridicătoare și atât.Pe C9102 se obține o tensiune fixă care intră în barete.Reglajul de curent se face cu Q9102C. Mărind valoarea lui R9110 se reduce curentul prin leduri. Curentul prin leduri se reduce în anumite limite și la acționarea semireglabilului VR9530 (ăla cu silicon alb în cap). Rusul prezintă acolo situația de normalitate (prin barete să circule curentul recomandat de fabricant),adică zice să reglezi VR9530 până ce căderea de tensiune pe R9110 v-a fi 1,044V(cădere mai mare pe R9110=curent mai mic prin leduri,cădere mai mică pe R9110=curent mai mare prin leduri). OK. Am inteles. Eu credeam ca se mareste si cealalta rezistenta ( R9109 ). Dator de cinste. Multani. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2021 1 oră în urmă, adydep a spus: Nu-i ciudat deloc.Cu Q9101C și bobinuța de acumulare T9101CS este realizată sursa ridicătoare și atât.Pe C9102 se obține o tensiune fixă care intră în barete.Reglajul de curent se face cu Q9102C. Mărind valoarea lui R9110 se reduce curentul prin leduri. Curentul prin leduri se reduce în anumite limite și la acționarea semireglabilului VR9530 (ăla cu silicon alb în cap). Rusul prezintă acolo situația de normalitate (prin barete să circule curentul recomandat de fabricant),adică zice să reglezi VR9530 până ce căderea de tensiune pe R9110 v-a fi 1,044V(cădere mai mare pe R9110=curent mai mic prin leduri,cădere mai mică pe R9110=curent mai mare prin leduri). Da, asa a fost cum ati spus. R9110 am marit-o de la 3,6 ohmi, la 4,7 ohmi si tensiunea pe barete a scazut cu cca. 1,5 volti. Automat a scazut si curentul. Cred ca este bine asa. Aceasta proba am facut-o cu niste barete defecte ( dar bune de proba ) de prin televizoare defecte. Cu ele, este lucru bun ca nu intra invertorul in protectie. Setul original, are doua leduri in scurt pe o bareta si cu ele, invertorul nu da nici cel mai mic " blit ". Oricum, am comandat set nou de barete si treaba va fi ok. Mii de multumiri pentru raspuns. Va urez un an nou fericit. Toate bune. Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 8, 2021 Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Un an nou fericit și dvs . Link spre comentariu
Nostalgic Postat Decembrie 8, 2021 Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Salut ! Puteți face o măsurătoare pe R9110 (cu 4,7 ohmi), sunt curios ce tensiune găsiți. Mulțumesc ! Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Acum 55 minute, Nostalgic a spus: Salut ! Puteți face o măsurătoare pe R9110 (cu 4,7 ohmi), sunt curios ce tensiune găsiți. Mulțumesc ! Salutare. Si cu originala si cu cea de 4,7 ohmi pusa de mine, am sub 1 volt cadere pe ea, ( cca. 0,28 volti ). Reglajul din semireglabil nu face mare sfaraiala. Oricum, am redus curentul prin marirea rezistentei sus amintite. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Decembrie 8, 2021 Partajează Postat Decembrie 8, 2021 (editat) Mai ai aparatul desfacur? Fa scurt pe un led de pe bareta si vezi daca se modifica luminozitatea la celelalte. EDIT: Ce tensiune ai pe C9102 cu barete si fara? Asa se invata functionarea unui integrat daca nu ai un PDF detaliat. Editat Decembrie 8, 2021 de dumitrumy Link spre comentariu
gabiTV Postat Decembrie 9, 2021 Partajează Postat Decembrie 9, 2021 Acum 21 ore, ROBEERT a spus: OK. Am inteles. Eu credeam ca se mareste si cealalta rezistenta ( R9109 ). Dator de cinste. Multani. https://fox7878.blogspot.com/2019/02/reducerea-curentului-prin-led-urile.html Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 13, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2021 La 08.12.2021 la 18:33, dumitrumy a spus: Mai ai aparatul desfacur? Fa scurt pe un led de pe bareta si vezi daca se modifica luminozitatea la celelalte. EDIT: Ce tensiune ai pe C9102 cu barete si fara? Asa se invata functionarea unui integrat daca nu ai un PDF detaliat. Salutare. L-a luat clientul si l-am si " amendat ". Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 13, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2021 La 09.12.2021 la 12:02, gabiTV a spus: https://fox7878.blogspot.com/2019/02/reducerea-curentului-prin-led-urile.html Mersi mult pentru pont. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum