Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu de incarcare 12V

Yo4You

Postări Recomandate

Va salutAm tot sapat vreo 4 pagini pe aici in forum dar nu am gasit releu de incarcare ptr DACIE.Am construit una si nu functioneaza cum trebuie.As dorii sa puneti o schema de releu electronic de incarcare ce a-ti testat-o si functioneaza sigur 100% de preferat cu tranzistoare.A mai ramas o schema de testat cu un 723 si un PNP tip 2nXXXX insa numai am chef sa fac placute de cablaj aiurea sa constat ca nu regleaza bine.Cine ma poate ajuta la o schema testata?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yo4You

4

• niq_ro

2

• nelu F

1

• rimache

1

Top autori în acest subiect

In 1988 -89 aveam un Oltcit care-mi "ardea" releul de incarcare saptamanal si am facut unul cu 723 si un 2n3055. Nu mai tin minte de unde am luat schema (cred ca de prin Tehnium, oricum nu era facuta de mine), dar a functionat perfect pana in 1992 cand am vandut masina.

Link spre comentariu

daca tot ai sapat pe la vezi http://www.niqro.lx.ro/regtens.htm gaseai si schema releului de e facuta de IPEE... care merge f. bine...

Acolo am sapat dupa scheme , o mica intrebare am la schema cu LM741 ai folosit termistor??? ce rolt are acel termistor vine iarna si ingheata montajul.Ok din cate vad eu is adept al schemelor ce au NPN-uri de putere deoarece asa ceva am prin casa HI!.Vrau sa stiu ce parere aveti de montajul cu LM741 functioneaza impecabil?
Link spre comentariu

Acumulatorul are un coeficient negativ de variatie al tensiunii la borne cu temperatura. Termistorul respectiv face ca tensiunea de reglaj sa aiba tot o variatie negativa cu temperatura (termistorul trebuie sa fie tip NTC, daca este PTC se monteaza in partea spre + a divizorului). Pentru eficienta maxima termistorul ar trebui lipit de corpul acumulatorullui.Tranzistorul NPN pe post de comutator pe ramura de plus prezinta dezavantajul ca nu poate fi adus in regim de saturatie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări