Yo4You Postat Noiembrie 4, 2007 Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 Va salutAm tot sapat vreo 4 pagini pe aici in forum dar nu am gasit releu de incarcare ptr DACIE.Am construit una si nu functioneaza cum trebuie.As dorii sa puneti o schema de releu electronic de incarcare ce a-ti testat-o si functioneaza sigur 100% de preferat cu tranzistoare.A mai ramas o schema de testat cu un 723 si un PNP tip 2nXXXX insa numai am chef sa fac placute de cablaj aiurea sa constat ca nu regleaza bine.Cine ma poate ajuta la o schema testata? Link spre comentariu
Yo4You Postat Noiembrie 4, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 Am gasit pe pagina lu niq-ro cateva relee interesante insa nu stiu care ar fi mai buna ce imi recomanda-ti? Link spre comentariu
rimache Postat Noiembrie 4, 2007 Partajează Postat Noiembrie 4, 2007 In 1988 -89 aveam un Oltcit care-mi "ardea" releul de incarcare saptamanal si am facut unul cu 723 si un 2n3055. Nu mai tin minte de unde am luat schema (cred ca de prin Tehnium, oricum nu era facuta de mine), dar a functionat perfect pana in 1992 cand am vandut masina. Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 5, 2007 Partajează Postat Noiembrie 5, 2007 daca tot ai sapat pe la vezi http://www.niqro.lx.ro/regtens.htm gaseai si schema releului de e facuta de IPEE... care merge f. bine... Link spre comentariu
Yo4You Postat Noiembrie 5, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2007 daca tot ai sapat pe la vezi http://www.niqro.lx.ro/regtens.htm gaseai si schema releului de e facuta de IPEE... care merge f. bine...Acolo am sapat dupa scheme , o mica intrebare am la schema cu LM741 ai folosit termistor??? ce rolt are acel termistor vine iarna si ingheata montajul.Ok din cate vad eu is adept al schemelor ce au NPN-uri de putere deoarece asa ceva am prin casa HI!.Vrau sa stiu ce parere aveti de montajul cu LM741 functioneaza impecabil? Link spre comentariu
nelu F Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 Acumulatorul are un coeficient negativ de variatie al tensiunii la borne cu temperatura. Termistorul respectiv face ca tensiunea de reglaj sa aiba tot o variatie negativa cu temperatura (termistorul trebuie sa fie tip NTC, daca este PTC se monteaza in partea spre + a divizorului). Pentru eficienta maxima termistorul ar trebui lipit de corpul acumulatorullui.Tranzistorul NPN pe post de comutator pe ramura de plus prezinta dezavantajul ca nu poate fi adus in regim de saturatie. Link spre comentariu
Yo4You Postat Noiembrie 6, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 Big aiureala la un acumulator cu plumb apropos oltene vad ca matale ai folosit rezistor in loc de termistor. Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 6, 2007 Partajează Postat Noiembrie 6, 2007 la teste mi s-a parut normal sa folosesc o rezistenta care are aceeasi valoare cu a termistorului la 20 de grade... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum