Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teste pe schema lui тимвал - forward un tranzistor

c_anicai

Postări Recomandate

Doar o bobina de iesire am reusit sa fac pe doua tor-uri galbene de 47mm cca 4cm² sectiune iar sarma 11 spire din fire de 0,6mm si 16mm², sper ca va fi ok.

Intentia a fost sa dau 12 spire pt 45μH insa n-a mai incaput, poate daca aveam kapton incapeau insa le-am izolat cu hartie si se julea daca fortam inca o spira, a iesit de cca 35μH.

20220107_110929.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

27

• CIBY2

6

• cristi7521

6

• dumitrumy

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va salut! 

Un radiator de aluminiu cam de 300x120x60 mm,talpa cam de 8mm,  l-am tăiat pe lung (transversal pe aripioare) la un circular de tâmplărie cu pânză de diametru peste 300mm placata, cea care o folosesc tâmplarii în mod normal, in urma tăierii am pierdut cam 4mm

Există astfel de pânze de circular dedicate pentru aluminiu,(am intalnit/folosit pe afara) cred ca ar trebui sa fie și în dotarea atelierelor ce confecționează termopane. 

Link spre comentariu

Mersi de informatii.

Intre timp am cumparat de la cipryan123 trei tor-uri galbene de 47mm si mi-a dat cadou inca doua tor-uri pe care am facut bobina de iesire  + doua radiatoare  de igbt si deja ma gandesc sa le folosesc pe alea chiar daca sunt mai mici, pentru radiatorul negru n-am gasit inca pe cineva sa-mi dea jos de pe el o proeminenta de pe talpa, am vorbit cu cineva ce are cnc si mi-a zis ca nu o poate scoate perfect ca are acuratete mica la aparat, abia dupa ce scot acea proeminenta il voi taia in doua sau trei parti, jumatate vreau sa folosesc pt. cinci diode iar cealalta jumatate pt. tranzistori daca fac tipul asta de forwad. Mai aveam un radiator ceva mai mare dar nu-l gasesc pe moment si nici nu retin daca avea talpa plana, mai astept poate dau si de ala prin cutii in magazie unde le am depozitate in dezordine.

Acum nu prea mai am chef de lucru ca n-am atelier, vara mai faceam una alta afara intr-un spatiu unde-mi tin sculele si lemnele pt iarna dar acum e frig de stat acolo iar in camera nu mai pot sa pilesc una alta, n-am cum sa-i explic sotiei ca mai vreau sa fac inca un invertor, imediat ma intreaba la ce-mi foloseste :)

radiatoare.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Salut.

Un CNC bun gasesti in Suceava Fretta Design si vis-a-vis este MincoServ care iar te pot ajuta.

Dar mai bine treci pe la o firma care se ocupa cu monumente funerare sau placari cu piatra ca acolo gasesti sigur un taietor cu jet de apa.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mersi de informatii, am gasit alt radiator care trebuie doar taiat la dimensiunile care-mi trebuie, cu asta  ma voi descurca doar ca desi am adunat toate componentele mi-a cam pierit cheful sa mai fac inca un invertor. Sper sa-mi revina curajul sa duc proiectul la final.

Link spre comentariu

Eu stiu ,de cand am luat prima oara salariul, gustul lucrului facut de mine.

Bun, mai putin bun sau chiar rau de tot satisfactia  de-a fi facut de mana ta nu poate fi comparata cu randamentul ori estetica de serie . Hornbach au o reclama dementiala pe tema asta. Drumul e mult mai important decat destinatia. Spor la surubaiala!

Link spre comentariu

Am doua invertoare finalizate care  nu-s chiar fenomenale dar deocamdata sunt multumit. Schema asta pare ok dar nu e finalizata in totalitate, inca n-am avut timp sa schimb radiatoarele, ce am pe pus pe moment se incing cam tare si e riscant sa incerc probe de sudat. Inca nu m-am riscat sa fortez cu sarcina fara becuri de protectie inseriate cu alimentarea.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Mai am un pic de finisat la radiatoare si sper sa finalizez invertorul cu un tranzistor cat de curand,  tranzistor voi folosi un mosfet sic nvhl020N090sc1, iar pentru diode de recuperare doua ffsp20120a. 

In poza sunt 4 radiatoare insa doua le voi folosi la un invertor in punte sau forward cu 4 igbt-uri, inca nu m-am hotarat.

fiecare radiator are 22 aripi de 4,5x4,3cm si talpa de 1,3cm, cred a e suficient pt racirea a 4-5 diode sau a 4 igbt-uri.

2.jpg

1.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări