miau Postat Decembrie 14, 2022 Partajează Postat Decembrie 14, 2022 Oare...... Gasirea unei scheme prin ani 86 90 parca era o aventura .....sau am uitat Componente se gaseau ... poate prin Bucuresti sau gresec..... Primele scheme cu ttl parca prin tehnium iar daca le studiai si parca era si descriere ...... gresesc dupa 90 RET.... unde era un wobler .... iar 97 Conex comercializa un model ......... Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 15, 2022 Partajează Postat Decembrie 15, 2022 (editat) Eu am asa ceva: https://www.sigmanortec.ro/kit-modul-tester-frecventa-1hz-50mhz Verifica si determina si frecventa pentru cristale. Mi-a facut fii-miu o cutie la imprimanta si gata frecventmetru. Normal, nostalgia e altceva si e ...nostalgie si gata! Prin vremuri de demult, am facut si eu un frecventmetru cu CI. Nu a mers chiar din prima, desi logica era OK, dar pâna la urma, cu ajutorul unui coleg, i-am dat de cap. Editat Decembrie 15, 2022 de icar Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 15, 2022 Partajează Postat Decembrie 15, 2022 (editat) Este ''un fel de'' frecventmetru modulul respectiv! pentru ca nu are etaj de intrare amplificator/formator! ce impendanta de intrare are si ce nivel minim accepta la intrare?Si nici rezolutia nu este stralucita, dar, sigur, depinde foarte multe de domeniul unde il utilizati! Pe vremuri, am construit f-metre cu 8 cifre, dupa schema lui A. Nicolae, aparuta intrun tehnium din 1980, la care asezonam etajul de intrare de la E204 si prescalerul cu BFY90, ''cumparat'' de la angajatii din IEMI, la fel si baza de timp! Editat Decembrie 15, 2022 de Marele Savant Link spre comentariu
grosu99 Postat Decembrie 15, 2022 Partajează Postat Decembrie 15, 2022 Ar trebui refacuta placa P1 cu integrate care consuma mai putin...de ex 74HC390 pentru numaratoare, exista latch-uri cu 8 intrari/iesiri in loc de 475 ,etc. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 15, 2022 Partajează Postat Decembrie 15, 2022 Atunci nu ar mai fi E0204, ar fi alt frecventmetru! si nu ar avea rost constructia unui aparat complez si energofag, cind cel din poza pusa de mine este superior din toate punctele de vedere. Apropo, am gasit un etaj de intrare clonat de mine pe la inceputurile anilor 90, mai putin partea ce continea comutatoarele, pentru ca am folosit alte modele. PCB-ul este copiat dupa unul de fabrica! ocazie pentru a-mi da seama cit timp de pierdut aveam acum 30 de ani! J-FET-ul, nu stiu din ce motive, este pe spatele placii! Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 15, 2022 Partajează Postat Decembrie 15, 2022 Acum 5 ore, Marele Savant a spus: Este ''un fel de'' frecventmetru modulul respectiv! Corect, dar asta am gasit, mi-a parut convenabil si pentru ce l-am utilizat eu, a facut fata. Interesant mi s-a parut frecventmetrul pe care l-ati aratat mai sus, dar probabil e luat de prin strainezia, adica, pentru mine, greu de cumparat. Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 15, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2022 In atentia celor care vor sa faca pcb urile.. Sa aveti in vedere ca pcb ul este proiectat pt 74196 ca prim numarator. Multe e0204 NU il au iar acesta este destul de greu de procurat Link spre comentariu
grosu99 Postat Decembrie 15, 2022 Partajează Postat Decembrie 15, 2022 (editat) E la TME.....NTE74LS196 Editat Decembrie 15, 2022 de grosu99 Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 15, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2022 (editat) LS ( low schottky) e garantat pana la 25 MHz de catre TI si 30 -40 MHz de catre Motorola. NTe nu ofera nici un pdf sau nu am gasit eu... Daca te multumesti cu atat atunci merge si LS ul... Edit.. Am gasit pdf nte. Max 30 MHz Ca poate va merge si pana spre 50 e doar noroc si nimic garantat. Editat Decembrie 15, 2022 de djvas Link spre comentariu
grosu99 Postat Decembrie 15, 2022 Partajează Postat Decembrie 15, 2022 F bine,merge pina la 30 ! Daca nu ,modifica cablajul pentru 74HC390 care merge la 70 MHz si inlocuiti primele doua divizoare....sau folositi doar un divizor din cele doua... variante Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 18, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2022 Aveti atasata placa P7 OCXO , mai ramane sa verific si placa cu afisoarele si sa o public. Placa_p7_OK.zip PlacaP7.pdf S-ar putea sa mai am niste placi P2 ( afisoare ) cu eroare mica care se poate corecta usor. Ma uit si va anunt. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 19, 2022 Partajează Postat Decembrie 19, 2022 o poza cu modulul numarator BCD realizat cu 74S112 pe care-l foloseam la prima decada a numaratoarelor! Mergea foarte bine pina la 70Mhz. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 19, 2022 Partajează Postat Decembrie 19, 2022 (editat) Fain! Am facut dar cu 4 direct, fara reactie si se invirtea spre 100Mhz-110Mhz cu selectat in zilele bune si porti cu 74S00. Culmea, cel mai rapid a fost un Tesla MH XXS112 si cu sursa cam 6-6,5V doar pentru el. Speram sa vad oscilatorul de 116MHz da nu prea mergea parca in bataie de joc! Editat Decembrie 19, 2022 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 19, 2022 Partajează Postat Decembrie 19, 2022 Tot Tesla aveam si eu de obicei, cred ca mai am si acum! se vede si 74S00 linga ele, iar o poarta inversoare era folosita pentru reset care era invers fata de restul numaratoarelor. Si supraalimentat pe la 5,2-5,3 toata partea de numaratoare. Doamne, cit timp de pierdut aveam pe vremuri! La serviciu in mare parte, desigur! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 19, 2022 Partajează Postat Decembrie 19, 2022 (editat) Asa-i, acuma gasesti usor un divizor de sute de MHz, pe atunci era aur curat! De aia ne chinuiam cu tot felul de mantocarii. Cind am prins un SAB 1018 am zis ca l-am prins pe Dumnezeu de picior! Era prin 88 cred... la ei era deja de ani buni in productie, la noi, noutate. Editat Decembrie 19, 2022 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum