djvas Postat Decembrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2021 Nu cunosc aceste DP11 di DP111 , si nici google nu m-a ajutat prea mult dar nici nu am timp acuma sa insist. Daca aveti ceva date de catalog v-as fi recunoscator. Pentru primul numarator solutii sunt... dar am mers pe 74196 si aceasta solutie va ramane acum. Ar insemna sa reproiectez pcb-ul lucru care nu o sa se intample. Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Decembrie 9, 2021 Partajează Postat Decembrie 9, 2021 MC12080 cred ca este destul de potrivit pentru prescaler. Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 9, 2021 Partajează Postat Decembrie 9, 2021 Am unul făcut de ceva Belgian. Asa arata interiorul. Link spre comentariu
grosu99 Postat Decembrie 9, 2021 Partajează Postat Decembrie 9, 2021 Acum 3 minute, dan cod a spus: Am unul făcut de ceva Belgian. Asa arata interiorul. Divizor cu 100 ,dupa piese ! Link spre comentariu
Vlad20 Postat Decembrie 9, 2021 Partajează Postat Decembrie 9, 2021 In primul rând felicitări pentru proiect arată extraordinar de bine Imi cer scuze pentru intervenție. întâmplarea face să nu pot initia un topic nou (nici pm...)... Ce/cine se face responsabil de controlul virguleleor... al meu arata (pe test) 10000.0.001 Khz nu poate fi corect, nu? Aș fi crezut că afișează 10000.000 (zece mi khz?) sau să aprinda martorul de la meg 10.000.000 ? virgula din caracterul cinci pare să nu își aibă locul acolo. iar cablajul este aproape indescifrabil dupa o spalare... cam agresivă. Cât despre pompe eu folosesc așa ceva https://www.niden.ro/instrumente-lipit-dezlipit/5204-letcon-40w-cu-pompa-fludor-ce.html nu mai cunosc exact locul de achiziție dar a fost cca 17lei. varfuri se gasesc pe alie. foarte ieftine. Este foarte utilă pentru componente cu masă termică mică. la cele mari insă ... trebuie ajutată cu alt letcon. vârfurile sunt calitate proasta. aș spune un maxim de 4 ore indiferent daca stă sau este folosit. *martorul kHz se stinge după aprinderea mHz? Multumesc anticipat si încă o dată scuze pentru deranj. Link spre comentariu
grosu99 Postat Decembrie 9, 2021 Partajează Postat Decembrie 9, 2021 Acum 8 minute, Vlad20 a spus: In primul rând felicitări pentru proiect arată extraordinar de bine Imi cer scuze pentru intervenție. întâmplarea face să nu pot initia un topic nou (nici pm...)... Ce/cine se face responsabil de controlul virguleleor... al meu arata (pe test) 10000.0.001 Khz nu poate fi corect, nu? Aș fi crezut că afișează 10000.000 (zece mi khz?) sau să aprinda martorul de la meg 10.000.000 ? virgula din caracterul cinci pare să nu își aibă locul acolo. iar cablajul este aproape indescifrabil dupa o spalare... cam agresivă. Cât despre pompe eu folosesc așa ceva https://www.niden.ro/instrumente-lipit-dezlipit/5204-letcon-40w-cu-pompa-fludor-ce.html nu mai cunosc exact locul de achiziție dar a fost cca 17lei. varfuri se gasesc pe alie. foarte ieftine. Este foarte utilă pentru componente cu masă termică mică. la cele mari insă ... trebuie ajutată cu alt letcon. vârfurile sunt calitate proasta. aș spune un maxim de 4 ore indiferent daca stă sau este folosit. *martorul kHz se stinge după aprinderea mHz? Multumesc anticipat si încă o dată scuze pentru deranj. E un CDB409 comandat partial de un 404...daca ai schema iti dai seama. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2021 Partajează Postat Decembrie 9, 2021 (editat) Acum 30 minute, Barbu Paul a spus: MC12080 cred ca este destul de potrivit pentru prescaler. Este prescaler, insa problema posibila a astora ar putea fi specificatia de limita inferioara de frecventa, trebuie incercat practic deoarece imi amintesc ca in foaia de catalog aria permisa pentru functionare arata trist la frecvente sub 100 MHz. Si oricum problema pare ca a fost transata. Editat Decembrie 9, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 9, 2021 Partajează Postat Decembrie 9, 2021 Acum 18 minute, grosu99 a spus: Divizor cu 100 ,dupa piese ! Exact. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 9, 2021 Partajează Postat Decembrie 9, 2021 Acum 49 minute, grosu99 a spus: DP11 si DP111 nu au iesiri pentru latch si drivere asa ca nu merg pe placa cu numaratoar nici nu ma gindeam sa fie folosit ca numarator. sint prescalere ECL, dar nu cred ca urca suficient de mult in frecventa! Link spre comentariu
grosu99 Postat Decembrie 9, 2021 Partajează Postat Decembrie 9, 2021 Cam 200 MHz daca nu ma insel .... Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Decembrie 9, 2021 Partajează Postat Decembrie 9, 2021 (editat) Asa este Dl. Traian, sta destul de prost la frecvente mai mici de 100 MHz, din motivul asta eu am inainte de prescaler un amplificator. Editat Decembrie 9, 2021 de Barbu Paul Link spre comentariu
Vlad20 Postat Decembrie 9, 2021 Partajează Postat Decembrie 9, 2021 1 oră în urmă, grosu99 a spus: E un CDB409 comandat partial de un 404...daca ai schema iti dai seama. Îți multumesc pentru răspuns. Am o.. schemă.. exista ceva diferente insa o gasec foarte greu de folosit pe telefon. Nu am găsit acel 409 (multe din ele sunt neinteligibile) insă probez in jurul i10 i11 (niste 403-uri... coltul dreapta sus daca avem aparatul in fata)... am incropit o mică sonda... dar uneori ce vad are sens alte ori... nu :)) na.. e prima dată când incerc ceva ttl.. Sper să revin cu vești bune indată ce gasesc cateva integrate.... Multumesc înca o dată Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 9, 2021 Partajează Postat Decembrie 9, 2021 Acum 3 ore, djvas a spus: Nu cunosc aceste DP11 di DP111 , si nici google nu m-a ajutat prea mult dar nici nu am timp acuma sa insist. Daca aveti ceva date de catalog v-as fi recunoscator. Pentru primul numarator solutii sunt... dar am mers pe 74196 si aceasta solutie va ramane acum. Ar insemna sa reproiectez pcb-ul lucru care nu o sa se intample. Pina la urma aveti nevoie de 74196, nu l-ati avut pe placa veche? Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 9, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2021 as avea nevoie macar de 1 buc dar mai mare nevoie as avea de 74s196. Nu le am avut pe placile vechi. Una era varianta moderna cu 2 flip flop rusesti iar pe cealalta lipsea. Link spre comentariu
sonic11 Postat Noiembrie 5, 2022 Partajează Postat Noiembrie 5, 2022 Salutare. Daca va hotarati sa mai faceti cablaje pentru acest proiect eu ma inscriu la un set. Pate se face un grup buy daca mai sunt doritori, asta cu acordul domnului Vasile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum