Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

E0204 restaurare sau ... tampenie ?

djvas

Postări Recomandate

Am trăit s-o vad și pe asta... felicitări pt răbdare și Profesionalism. Ma apuca rușinea când știu ca am și eu unul cu placa de intrare defectă și nu m-a apucat cheful sa vad ce are. :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 93
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djvas

15

• Marele Savant

11

• grosu99

11

• dan cod

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 3 ore, mac01 a spus:

Contactele de la mufa mare de 18 pini de pe placa de baza erau aurite.

Le-ai refacut la fel?

Nu erau toate aurite, doar cele de pe 5V si inca vreo 2 -3 .

Initil m-am gandit sa le fac aurite dar am renuntat din motive de pret, ar fi ajuns mai mult decat dublu la pret PCB-ul care oricum nu a fost ieftin comparat cu valoarea aparatului.

Aveti atasata si schema sursei folosite de mine. Radiatoarele sunt un pic supradimensionate dar am zis ca nu strica sa fie asha pentru doar cativa lei in plus.

AlimentareE0204_Reproiectata.pdf

Link spre comentariu

Imi place schema sursei. Ce nu inteleg este dece ai folosit 741? Sint si alti operationali mai usor de gasit si cu performante mai bune. Pe urma valoarea rezistorilor de emitor limiteaza destul de mult capacitatea de corectie a unui eventual imbalans.

Riplul la 5V nu-i prea mare fara filtru suplimentar?

Link spre comentariu

Am folosit 741 pentru ca asta era in schema originala . De fapt tot ce este dupa 7824 este din schema originala a aparatului. 

Riplu nu l-am masurat ... dar este o idee buna sa o fac.

Link spre comentariu
Acum 17 ore, Marele Savant a spus:

Se fabricau! chiar in tehnologie ttl, cdb446 si 447

Se pare ca asha este... eu am tras concluzia gresita deoarece in catalogul meu nu apar si nici in aparatele romanesti nu le-am intalnit.  E posibil sa fi fost bagate in productie mai tarziu.

Link spre comentariu

Frumos lucrat!

Sa va bucurati de el.

Sper ca ati pus baza poloneza si nu Cathodeon, este mai stabila si mai fiabila desi arata mai urit.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Acum 23 minute, djvas a spus:

E posibil sa fi fost bagate in productie mai tarziu.

Se găseau greu, dar se fabricau. Diferența fata de cele RDG-iste de ex, D147 , era ca afișau cifra 6 și 9 cu 5 segmente și nu cu 6. Mai ușor găseam străine decât românești. 

Link spre comentariu

Pina la urma exista surse in comutatie care dau cele 3 tensiuni necesare . Placa este cat cea a sursei originale,se elimina traful si se usureaza magaoaia. Pentru BT termostatata un traf mic dedicat .

Link spre comentariu

Tare realizarea!Unde ai reuşit să faci ditai pcb-ul?Mai apoi cum ai făcut cu integratele,noi sau recuperate de pe placa veche?Te întreb findcă recuperarea CI se face f f greu de pe plăci...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

Tare realizarea!Unde ai reuşit să faci ditai pcb-ul?Mai apoi cum ai făcut cu integratele,noi sau recuperate de pe placa veche?Te întreb findcă recuperarea CI se face f f greu de pe plăci...

Nu e chiar asha ditai pcb-ul si se poate face la toti producatorii de pcb-uri. Eu personal lucrez doar cu JLCPCB. Integratele sunt recuperate in totalitate de pe placile vechi. Nu se demonteaza chiar asha greu , cu statia de dezlipit chiar a mers mult mai usor decat ma asteptam.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări