cornel1962 Postat Decembrie 7, 2021 Partajează Postat Decembrie 7, 2021 Acest tv vine de la un alt depanator ( nerezolvat ), cu acest defect care se manifesta dupa aprox. 20/25 min. Am urcat un filmulet aici : https://files.fm/u/jy7d8jd2p ... precizez ca nu am desfacut tv-ul, dar eu cred ca defectul ar fi provocat de un cond.electrolitic care isi modifica parametrii dupa un timp , ...dvs.ce spuneti ? A intalnit cineva acest defect ? Sasiul este TPM 18.6E LA . Multumesc pentru orice idee ! Link spre comentariu
Costica Tv Postat Decembrie 7, 2021 Partajează Postat Decembrie 7, 2021 Ecran defect 100%, trebuie dat capacul jos la tv si vazut daca are t-con detasabil, daca are, atunci trebuie facut testul cu cate o folie cuplata pe rand...sa discutat mereu prin diverse topicuri despre acest test......... Link spre comentariu
cornel1962 Postat Decembrie 7, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2021 Acum 10 minute, Costica Tv a spus: Ecran defect 100%, trebuie dat capacul jos la tv si vazut daca are t-con detasabil, daca are, atunci trebuie facut testul cu cate o folie cuplata pe rand...sa discutat mereu prin diverse topicuri despre acest test......... Ok, îl desfac mâine și vad despre ce este vorba ! Este puțin dubios că vine din alt atelier și n-aș vrea sa cred că nu l-a verificat. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Decembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Acum 14 ore, Costica Tv a spus: Ecran defect 100%, trebuie dat capacul jos la tv si vazut daca are t-con detasabil, daca are, atunci trebuie facut testul cu cate o folie cuplata pe rand...sa discutat mereu prin diverse topicuri despre acest test......... Este cu T-con detasabil, se pare ca s-a intervenit (pe parte de tinichigerie) acolo, adica s-au lipit niste bucati de tabla du cupru pe acolo,....eu am desfacut pe rand benzile flex, le-am curatat cu alcool izopropilic,.....rezultat zero ! Am inceput cu verificari pe sursa, condensatorii mari din primar usor devalorizati si tinuti mai mult pe ESR-metru , esr-ul era in crestere si capacitatea in scadere. I-am inlocuit cu unii noi si de aprox.2 ore tv-ul functioneaza normal. Nu vreau sa ma bucur prea tare, mai dau sursa jos odata si o sa inlocuiesc si ceilalti condensatori ! poze si link filmulet : https://files.fm/u/m9t8nr8m6 Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 8, 2021 Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Nu ai verificat cu un osciloscop daca esxsta un riplu semnificativ de tensiune le bornele condesatorilor? La tineai reusit sa vezi manifestarea defectului? Link spre comentariu
cornel1962 Postat Decembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Acum 31 minute, sesebe a spus: Nu ai verificat cu un osciloscop daca esxsta un riplu semnificativ de tensiune le bornele condesatorilor? La tineai reusit sa vezi manifestarea defectului? Nu am verificat riplurile , sunt convins ca existau !...nu inteleg a doua intrebare, daca doriti, ...reformulati. "La tineai reusit sa vezi manifestarea defectului?" Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 8, 2021 Partajează Postat Decembrie 8, 2021 "La tine ai reusit sa vezi manifestarea defectului?" Lipsea un spatiu. Ai reusit sa vezi defectul si la tine sau doar clientul a vazut defectul? Link spre comentariu
cornel1962 Postat Decembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Acum 19 minute, sesebe a spus: "La tine ai reusit sa vezi manifestarea defectului?" Lipsea un spatiu. Ai reusit sa vezi defectul si la tine sau doar clientul a vazut defectul? Am înțeles acum, da am văzut defectul (eu am filmat ), clientul a zis că merge și după puțin timp " face niste dungi pe ecran ". Inițial am vrut sa refuz tv-ul, dar a insistat prea mult și am decis să-l opresc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum