Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Philips 43PUS6523/12

cornel1962

Postări Recomandate

Acest tv vine de la un alt depanator ( nerezolvat ), cu acest defect care se manifesta dupa aprox. 20/25 min.

Am urcat un filmulet aici https://files.fm/u/jy7d8jd2p

... precizez ca nu am desfacut tv-ul, dar eu cred ca defectul ar fi provocat de un cond.electrolitic care isi modifica parametrii dupa un timp , ...dvs.ce spuneti ? A intalnit cineva acest defect ?

Sasiul este TPM 18.6E LA . 

Multumesc pentru orice idee !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cornel1962

5

• sesebe

2

• Costica Tv

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ecran defect 100%, trebuie dat capacul jos la tv si vazut daca are t-con detasabil, daca are, atunci trebuie facut testul cu cate o folie cuplata pe rand...sa discutat mereu prin diverse topicuri despre acest test.........

Link spre comentariu
Acum 10 minute, Costica Tv a spus:

Ecran defect 100%, trebuie dat capacul jos la tv si vazut daca are t-con detasabil, daca are, atunci trebuie facut testul cu cate o folie cuplata pe rand...sa discutat mereu prin diverse topicuri despre acest test.........

Ok, îl desfac mâine și vad despre ce este vorba ! Este puțin dubios că vine din alt atelier și n-aș vrea sa cred că nu l-a verificat.

Link spre comentariu
Acum 14 ore, Costica Tv a spus:

Este cu T-con detasabil, se pare ca s-a intervenit (pe parte de tinichigerie) acolo, adica s-au lipit niste bucati de tabla du cupru pe acolo,....eu am desfacut pe rand benzile flex, le-am curatat cu alcool izopropilic,.....rezultat zero !

Am inceput cu verificari pe sursa, condensatorii mari din primar usor devalorizati si tinuti mai mult pe ESR-metru , esr-ul era in crestere si capacitatea in scadere. I-am inlocuit cu unii noi si de aprox.2 ore tv-ul functioneaza normal. Nu vreau sa ma bucur prea tare, mai dau sursa jos odata si o sa inlocuiesc si ceilalti condensatori !

poze si link filmulet https://files.fm/u/m9t8nr8m6

265624285_4886924298029952_5987751049771832474_n.jpg

265666557_4886919998030382_7302851428741414397_n.jpg

Link spre comentariu
Acum 31 minute, sesebe a spus:

Nu ai verificat cu un osciloscop daca esxsta un riplu semnificativ de tensiune le bornele condesatorilor?

La tineai reusit sa vezi manifestarea defectului?

Nu am verificat riplurile , sunt convins ca existau !...nu inteleg a doua intrebare, daca doriti, ...reformulati. "La tineai reusit sa vezi manifestarea defectului?"

Link spre comentariu
Acum 19 minute, sesebe a spus:

"La tine ai reusit sa vezi manifestarea defectului?"

Lipsea un spatiu. Ai reusit sa vezi defectul si la tine sau doar clientul a vazut defectul?

Am înțeles acum, da am văzut defectul (eu am filmat ), clientul a zis că merge și după puțin timp " face niste dungi pe ecran ". Inițial am vrut sa refuz tv-ul, dar a insistat prea mult și am decis să-l opresc !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări