Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar tole E 12,5 sau E 14 cu graunti orientati pt. OT

sonic11

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sonic11

6

• Toni Marginean

3

• saptemari

3

• QQme

2

Top autori în acest subiect

Poate sunt ramas in urma cu standardele , dar E + I necesar nu incepe de la EI48 pt 5W ......?

http://www.jogis-roehrenbude.de/Transformator.htm

Alea E14 sunt niste maruntisuri gen ferita.

https://uk.farnell.com/ferroxcube/e14-3-5-5-r-3f3/ferrite-core-planar-e-3f3/dp/926462

Poate am putea ajuta mai mult daca ai specifica la ce va fi folosit ,ce regim de lucru ( SE sau PP ) ce putere etc.

Link spre comentariu

Cei mai in varsta folosesc E14, E16, E18 sau E20 . Este si mai usor de calculat sectiunea: daca ai un pachet de tole de 5cm grosime cu E20 ai 20cm2. (E20 are limba centrala de 20mm*2 = 4cm)

Editat de merck
Link spre comentariu
Toni Marginean

Eu fiind mai "in varsta" folosesc si am transformatoare 2C, de la tv Sport si Temp, si E+I de la multe aparate, toate cu bobinele pe ele.

Printre ele am si E12 si E14. Ce grosime trebuie sa aiba pachetul de tole?

Link spre comentariu

Stimati tovarasi si pretini!

Exista mai multe variante de tole E+I, nu numai cele stantate fara pierderi de material, se pare ca singurele cunoscute în România. Printre aceste variante se gasesc si unele cu jug mai lat. Acestea sunt potrivite pentru material GOSS; se stanteaza astfei încât coloanele sa fie în lungul directiei de laminare si jugurile de-a latul.

Link spre comentariu

Habar nu aveam ce inseamna GOSS...Noroc cu G:

Since its invention by Goss in 1934, grain-oriented (GO) electrical steel has been widely used as a core
material in transformers. GO exhibits a grain size of over several millimeters attained by secondary
recrystallization during high-temperature final batch annealing. In addition to the unusually large grain
size, the crystal direction in the rolling direction is aligned with <001>, which is the easy magnetization
axis of α-iron. Secondary recrystallization is the phenomenon in which a certain very small number of {110}
<001> (Goss) grains grow selectively (about one in 106 primary grains) at the expense of many other primary
recrystallized grains. The question of why the Goss orientation is exclusively selected during secondary
recrystallization has long been a main research subject in this field. The general criterion for secondary
recrystallization is a small and uniform primary grain size, which is achieved through the inhibition of
normal grain growth by fine precipitates called inhibitors. 

Link spre comentariu

...mai caut

Asta pare bun , dar nu inteleg ,oare ei au gresit puterea 9W .....ca dupa amperi si tensiuni ,si tole ar trebui sa aiba mai mult...

altfel la 8 euro s-ar merita...

https://electols.com/shopping/en/transformers/76857-e14tp214.html?search_query=e14+transformer&results=1

pacat ce nu au poze....si codificarile astea...dar posibil sa fie 9W .

incerca sa gaseti acolo ceva la care e mai exacta puterea .

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 23.12.2021 la 21:41, dumitrumy a spus:

Am traf de retea de magnetofon rusesc si cred ca traf de tv Diamant 220. Daca te intereseaza o sa pun si poze.

Sunt eu interesat. Un pret pentru ele va rog?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări