validae Postat Decembrie 8, 2021 Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Ai verificat dacă banda e antrenată între presoare şi cabestan ? Link spre comentariu
luci295 Postat Decembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Acum 4 minute, validae a spus: Ai verificat dacă banda e antrenată între presoare şi cabestan ? Da, circula bine. Link spre comentariu
sla Postat Decembrie 8, 2021 Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Acum 9 minute, luci295 a spus: Da, circula bine. Sa intelegem ca ai demontat usita si ai vizibilitate buna la banda/cabestan/rola presoare? Ai incercat sa tragi de rola si ai constatat ca arcul apasa rola suficient de tare pe cabestan si astfel banda este trasa de acesta? Adica problema ar fi la turatia prea mare a motorului cabestanului? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 8, 2021 Partajează Postat Decembrie 8, 2021 La cum arata circuitul ce stabilizeaza turatia cabestanului, o eventuala defectiune ar duce la nefunctionarea completa nu la viteza prea mare de antrenare. Acum ceva timp am vrut sa modific turatia la un ansamblu similar (provenit dintr-un copiator/imprimanta) care era realizat identic cu bobina imprimata, 3 senzori Hall si viteza pilotata de quartz. Chiar daca i-am dat semnal dintr-un generator performant in locul quart-ului cu parametrii electrici similari, n-am putut sa variez prea mult viteza (undeva la doar +/-15-20%) pt ca se oprea din functionare. Deci eu cred in continuare ca cel mai posibil este ca sa fie defapt o defectiune mecanica si nu electronica. Link spre comentariu
luci295 Postat Decembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Acum 2 ore, adydep a spus: De verificat pe placa motor: -C204 -quartz-ul CF201 -Q201,dacă stabilizează 5V,și dacă primește 11V -legături de la bobina FG la pinii IC201 -???? Deci am desfacut tot cablajul, am verificatlegaturile de la bobina FG, totul OK. Am schimbat C204 si inca unul de pe placa care era tot de 10uf daca tot eram acolo. Am masurat Q201 si era OK. Am montat totul la loc si......BAAAAAM !!! Functioneaza. Pare ca a fost C204 chiar daca parea OK. Deci ....Totul OK Mersi mult tuturor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum