luci295 Postat Decembrie 3, 2021 Partajează Postat Decembrie 3, 2021 Buna, am acest deck care pe play se aude ca atunci cind derulez cu sonor. Ma pricep putin la electronica, am incercat sa curat contacte, am cautat lipituri distruse dar pare tot in regula. Am descarcat manualul de reparatie dar nu se prea vede bine. Aveti ceva sugestii ? Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 4, 2021 Partajează Postat Decembrie 4, 2021 Verifică vizual şi prin apăsare cu unghia starea rolei de cabestan.Poate avea cauciucul degradat (întărit sau uzată suprafaţa).Ca ideem uite o poză cu ea: http://s3.publi24.ro/vertical-ro-f646bd5a/extralarge/20180922/2052/c3f621e0f3550b11d1a253e6119531a4.jpg Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 4, 2021 Partajează Postat Decembrie 4, 2021 Unele au viteza x1 sau x2. Nu-i cumva pus pe x2? Sau ce a zis Vali mai sus. Link spre comentariu
luci295 Postat Decembrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2021 Buna, am desfacut rotita am curatat-o dar nimica. Merge tot ca pe rapid. Dupa poza credeti ca este uzata? Multumesc https://www.photobox.co.uk/my/photo/full?photo_id=504316270355 Link spre comentariu
luci295 Postat Decembrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2021 Acum 53 minute, dan cod a spus: Unele au viteza x1 sau x2. Nu-i cumva pus pe x2? Sau ce a zis Vali mai sus. Nu cred, viteza casetei pe play este ca pe derulare Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 4, 2021 Partajează Postat Decembrie 4, 2021 Link-ul pus la poză mă trimite să-mi fac cont pe situl ăla.Ca să fiu scurt în explicaţii, dai click dreapta pe poza urcată acolo şi selectezi ,,Copy image,, apoi dai ,,Paste,, pe forum. Eu merg tot pe o defecţiune mecanică, nu am putut să văd poza pusă, dar dacă rola presoare nu apasă banda ferm pe axul cabestanului, rola recuperatoare (aia de adună banda) se va roti cu viteză mare şi banda trece cu viteză foarte mare prin faţa capului de citire.Nu ştiu ce tip de mecanism e acolo, dacă l-aş avea în faţă aş şti imediat ce are. Link spre comentariu
sla Postat Decembrie 4, 2021 Partajează Postat Decembrie 4, 2021 (editat) La o functionare normala ( acest aparat nu are viteza dubla cum au deck-urile duble, acesta este unul simplu, cu o singura caseta) viteza benzii (4.72cm/s) este data de cabestas + rola presoare, cabestanul este un ax metalic rotit de un motoras electric care are turatie constanta, rola presoare preseaza banda pe cabestan si astfel banda este trasa cu o viteza constanta. Banda trasa astfel este rolata pe rola care este angrenata de un sistem cu ambeiaj astfel cu o turatie variabila in functie de diametrul rolei cu banda, banda ramanand tot timpul intinsa. Daca rola presoare nu apasa corespunzator banda pe cabestan, respectiv banda nu este trasa de cabestan, banda va fi trasa cu o viteza mare de rola acceptoare ( cea din dreapta, pe care se strange banda trecuta prin fata capului). Cum aceasta trece in fata capului de citire, se va auzi sunetul la viteza mare. Problema la acest aparat poate fi viteza mare la motorul cabestanului ( putin probabil) sau nefunctionarea corespunzatoare a ropei presoare ( cel mai probabil): rola uzata sau arc slab/lipsa. Rola este apasata pe cabestan printr-un sistem cu arc. Trebuie verificata forta de apasare a rolei pe cabestan in timpul mersului (play). Editat Decembrie 4, 2021 de sla Link spre comentariu
luci295 Postat Decembrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2021 Acum 4 ore, validae a spus: Link-ul pus la poză mă trimite să-mi fac cont pe situl ăla.Ca să fiu scurt în explicaţii, dai click dreapta pe poza urcată acolo şi selectezi ,,Copy image,, apoi dai ,,Paste,, pe forum. Eu merg tot pe o defecţiune mecanică, nu am putut să văd poza pusă, dar dacă rola presoare nu apasă banda ferm pe axul cabestanului, rola recuperatoare (aia de adună banda) se va roti cu viteză mare şi banda trece cu viteză foarte mare prin faţa capului de citire.Nu ştiu ce tip de mecanism e acolo, dacă l-aş avea în faţă aş şti imediat ce are. Link spre comentariu
luci295 Postat Decembrie 4, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2021 Acum 4 ore, sla a spus: La o functionare normala ( acest aparat nu are viteza dubla cum au deck-urile duble, acesta este unul simplu, cu o singura caseta) viteza benzii (4.72cm/s) este data de cabestas + rola presoare, cabestanul este un ax metalic rotit de un motoras electric care are turatie constanta, rola presoare preseaza banda pe cabestan si astfel banda este trasa cu o viteza constanta. Banda trasa astfel este rolata pe rola care este angrenata de un sistem cu ambeiaj astfel cu o turatie variabila in functie de diametrul rolei cu banda, banda ramanand tot timpul intinsa. Daca rola presoare nu apasa corespunzator banda pe cabestan, respectiv banda nu este trasa de cabestan, banda va fi trasa cu o viteza mare de rola acceptoare ( cea din dreapta, pe care se strange banda trecuta prin fata capului). Cum aceasta trece in fata capului de citire, se va auzi sunetul la viteza mare. Problema la acest aparat poate fi viteza mare la motorul cabestanului ( putin probabil) sau nefunctionarea corespunzatoare a ropei presoare ( cel mai probabil): rola uzata sau arc slab/lipsa. Rola este apasata pe cabestan printr-un sistem cu arc. Trebuie verificata forta de apasare a rolei pe cabestan in timpul mersului (play). Multumesc, am reusit sa incarc o poza. Oricum cred ca am sa cumpar o rola sa o schimb. Link spre comentariu
luci295 Postat Decembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Buna, am reusit sa schimb rola presoare si.....nimica, tot asa funcioneaza. am impresia ca tot pe parte electrica este problema. Am verificat si bobina FG(cea construita pe PCB) si este OK, nu este intrerupta. Ceva idei ? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 8, 2021 Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Mai intii trebuie sa "validezi ca banda nu aluneca pe cabestan. Pt asta nu-i suficient sa schimbi rotita de cauciuc ci trebuie sa fii sigur ca ea este si presata cu o forta suficienta pe axtul cabestan de catre arc. Apoi, daca vrei sa te bagi la repararea regulatorului de turatie trebuie sa ai la dispozitie un osciloscop si sa stii si sa-l folosesti. Acolo nu prea ai ce masura cu un simplu multimetru. In manualul service ai forme de unda ce trebuie verificate. Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 8, 2021 Partajează Postat Decembrie 8, 2021 De verificat pe placa motor: -C204 -quartz-ul CF201 -Q201,dacă stabilizează 5V,și dacă primește 11V -legături de la bobina FG la pinii IC201 -???? Link spre comentariu
luci295 Postat Decembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Acum 12 minute, adydep a spus: De verificat pe placa motor: -C204 -quartz-ul CF201 -Q201,dacă stabilizează 5V,și dacă primește 11V -legături de la bobina FG la pinii IC201 -???? Bun, am sa verific. Dispun si de osciloscop dar mai intii verific ce mi-ai spus. Mersi La 04.12.2021 la 11:47, validae a spus: Link-ul pus la poză mă trimite să-mi fac cont pe situl ăla.Ca să fiu scurt în explicaţii, dai click dreapta pe poza urcată acolo şi selectezi ,,Copy image,, apoi dai ,,Paste,, pe forum. Eu merg tot pe o defecţiune mecanică, nu am putur să văd poza pusă, dar dacă rola presoare nu apasă banda ferm pe axul cabestanului, rola recuperatoare (aia de adună banda) se va roti cu viteză mare şi banda trece cu viteză foarte mare prin faţa capului de citire.Nu ştiu ce tip de mecanism e acolo, dacă l-aş avea în faţă Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 8, 2021 Partajează Postat Decembrie 8, 2021 La cum e poziționat ansamblul motor în aparat,cred că e dificil de intrat cu sonda osciloscopului. Link spre comentariu
luci295 Postat Decembrie 8, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2021 Acum 4 minute, adydep a spus: La cum e poziționat ansamblul motor în aparat,cred că e dificil de intrat cu sonda osciloscopului. Pai acuma m-a gindeam cum (BIP BIP) sa masor ceva acolo ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum