Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hitachi 32HBC01 B ecran intunecat

pete

Postări Recomandate

Am modelul asta de tv si dupa schimbarea sursei a mers circa o saptamana super ok si dintr-o data imaginea a devenit intunecata . Are cineva un sfat ce ar putea fi si ce sa caut? Din cand in cand incearca parca sa se lumineze . Am incercat sa uploadez si o fotografie dar trebuie sa o pun pe o adresa externa mai intai.

Editat de pete
incercare de upload foto
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pete

9

• validae

4

• dan-a2

1

• vizicon

1

Top autori în acest subiect

Când devine întunecată, e uniformă ca iluminare sau numai o parte e întunecată ? Atunci când face asta, comută pe o imagine statică şi cu fond alb, ca să vezi ce şi cum.Dacă se întunecă de tot, luminează cu o lanternă ecranul, iar din anumit unghi trebuie să se observe imaginea.

Cred că te-au lăsat ceva leduri şi trebuiesc schimbate toate baretele, mai ales dacă a fost utilizat mai mult de doi ani...

Fiind un tv cu şasiu Vestel (turcesc) ledurile trebuie să fie uşor de găsit şi ieftine.

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns . Chestia este ca este intunecat tot ecranul uniform,  imaginea se vede slab dar se vede. Il folosesc ca si al doilea monitor pt calculator si se observa ca `vrea` sa se lumineze mai tare , practic se vede cum pulseaza fondul de alb.

Link spre comentariu

Chiar in timp ce cautam barete led pt el , pret de 2 secunde imaginea a revenit normal , luminoasa si clara. Asa ar trebui sa faca daca sunt baretele? Am gasit baretele de led la 50 ron si daca ar fi ele fac deja comanda

Acum am vazut raspunsul si am reeditat. fac comanda deja

Editat de pete
completare
Link spre comentariu

Indiferent dacă sunt ledurile de vină sau nu, comandă-le să le ai la îndemână fiindcă inevitabil vor ceda la un moment dat.

Poate fi şi sursa de alimentare a ledurilor cu probleme, gen lipituri reci, dar şi un contact imperfect la mufa ledurilor.

Oricum, fără să desfaci panelul şi să testezi independent fiecare baretă, nu prea ai cum.

Doar dacă ai tester de leduri sau îţi faci unul, poţi testa backlightul cu sursa plăcii decuplată.Dacă ai suficientă experienţă, poţi să-ţi construieşti o sursă simplă de test, schema e similară cu a alimentării becurilor ieftine cu led, o punte redresoare cuplată la reţea prin condensator de 1uF/400Vc.a.

Dar atenţie că această schemă nu are izolare galvanică faţă de faza reţelei, decât dacă se folosesc doi condensatori înantea punţii, unul pe fază şi unul pe nul.

Există o variantă mai sigură, cu transformator coborâtor, dacă are tensiunea secundară de minim 40-50V.Dacă nu, se folosesc două trafuri mici cu secundar cu priză mediană 2 x 12V ca în al doilea film.

Link spre comentariu

Multumesc @validae . Am comandat deja . peste vreo ora ma ocup de el . am o sursa  de 42v si am sa fac testul oricum am sa verific tot traseul sa fiu sigur ca nu sunt imperfectiuni. experienta cu tv nu am foarte multa dar ca background lucrez in it si automatizari industriale. televizoare nu repar decat pe ale mele atunci cand este nevoie. cand ma impotmolesc cer ajutor. am sa revin cu detalii cand am noutati . multumesc

Link spre comentariu

Am incercat atunci sa ma ocup de el dar din pacate au aparut alte probleme. Asa ca azi am desfacut tv-ul si treaba a fost super simpla.: nu introdusesem bine mufa de alimentare la leduri. Oricum imi vin maine dimineata si celelalte si le tin de rezerva. multumesc , treaba rezolvata

Link spre comentariu

revin cu o completare. @validaea avut dreptate ca sunt sanse sa cada de tot ledurile. ei bine dupa ce am rezolvat cu acel contact imperfect -nu sunt sigur ca asta a fost defectul prima data- dupa o zi a cazut imaginea de tot. am desfacut panelul si fara surpriza am constatat ca o parte din leduri nu functioneaza , mai mult unul fiind practic impuscat. cum am primit deja coletul cu ledurile comandate le-am schimbat si totul este super . merge ca `nou`. Multumesc inca o data @validae

Link spre comentariu

PS revin cu o nelamurire care nu imi da pace. in momentul in care am schimbat baretele , logic primul pas a fost indepartarea celor vechi defecte. din ce am vazut banda de leduri nu era lipita decat in proportie de circa 30% pe tabla suport. este posibil sa fie o cauza a arderii ledurilor? ma refer la disiparea caldurii pentru ca stiu ca banda dublu adeziva este termica. sau este rezultatul arderii ledurilor? la lipirea baretelor am fost atent sa le lipesc pe intreaga lor lungime .

Editat de pete
Link spre comentariu

Montarea benzilor cu substrat metalic fără dublu adeziv e bine să fie făcută cu vaselină termică, pentru că altfel nu se poate asigura un transfer bun al căldurii către suportul de tablă.Cele cu dublu adeziv se lipesc cât mai strâns, de preferat folosind şi câteva şuruburi autofiletante din loc în loc dacă e posibil.

Despre benzile cu leduri pe suport de sticlotextolit ce să mai zic, au fost prost concepute din start.De aceea e bine ca înlocuirea benzilor cu suport de sticlotextolit să fie făcută numai cu unele metalice, montate strâns şi eventual unse cu vaselină termică.

Link spre comentariu

ma refeream la ce am gasit dezlipirea poate fi o cauza sau doar efect arderii ledurilor?

dupa ce am tot studiat problema lipirii baretelor , am fost tentat chiar sa elimin banda dublu adeziva termica de pe noile barete si sa pun vaselina termica  si sa prind din loc in loc cu mici holtsuruburi  banda de aluminium pt un contact termic cat mai bun. pana la urma am lasat banda -3M- dupa ce am curatat si degresat suprafata metalica, presand destul de ferm pe toata lungimea traseului. important este ca merge super ok acum . sper sa ma tina macar 2-3 ani.

cele vechi sunt din sticlotextolit dublu placate cu Cu iar cele noi sunt pe suport de Al. pe astea nu am putut folosi vaselina din cauza dublu adezivului

Link spre comentariu

Daca baretele au gauri : da se poate pune ceva surubele ,daca nu : riscati sa ardeti altceva ..

Se poate scade curentul prin leduri din meniu service sau modificarea unor rezistente din driver led ..

Link spre comentariu

Eu folosesc  banda termoconductoare  si renunț la acele  șuruburi ,motivul  baretele intre șuruburi  nu fac contact  perfect cu  tabla din carcasa si ca o curiozitate  atunci când desfaceți  un ecran  vedeți care sunt led-urile care au cedat .

Acum am pe masa un Philips  32 cu barete fixate cu 3  șuruburi  si exact  led-uri  intre ele au cedat , dar nu a cedat nici un led de pe capete pentru ca e prezent si șuruburi de prindere .

De când repar barete eu folosesc banda termo -conductoare  ,dar fiecare face cum crede e ca e bine. 

Link spre comentariu
Acum 15 ore, vizicon a spus:

Eu folosesc  banda termoconductoare  si renunț la acele  șuruburi ,motivul  baretele intre șuruburi  nu fac contact  perfect cu  tabla din carcasa si ca o curiozitate  atunci când desfaceți  un ecran  vedeți care sunt led-urile care au cedat .

Acum am pe masa un Philips  32 cu barete fixate cu 3  șuruburi  si exact  led-uri  intre ele au cedat , dar nu a cedat nici un led de pe capete pentru ca e prezent si șuruburi de prindere .

De când repar barete eu folosesc banda termo -conductoare  ,dar fiecare face cum crede e ca e bine. 

asa e in unele cazuri suruburile nu fac decat sa curbeze banda led,si primele care cedeaza sant cele dintre suruburi,dar sant si cazuri unde nu fac economoe de suruburi si sant ok,sa nu mai vorbim si de cele de samsung ce vin infipte in panoul de tabla ,dar nu au un contact ferm cu partea metalica,si trebuie aplicata banda termo

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări