Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme filtre audio

Shutter

Postări Recomandate

• Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shutter

29

• sesebe

8

• alexy

8

• merck

7

Top autori în acest subiect

Inaltele nu sunt arse, ca le-am probat pe cealalta boxa. Bobina este cam topit suportul pe care este facuta. O sa mai incerc maine sa fac traseul circuitului cu fir sa vedem daca o ia din loc. Traseul se vede intrerupt in zona rezistentei si a condensatorului, aproape este strapuns de la arsura  unde a incins placa rezistenta, este scrum fibra, dar am lipit cu fir inainte de el, am sa mai incerc maine o alta schema de legatura sa vad daca merge. Asa la cum arata rezistenta si condensatorul nu pareau duse, mai degraba doar ca sa ars circuitul, dar cert este ca bobina sa topit plasticul suport pe care este pusa.

Editat de Shutter
Link spre comentariu

Pune poze clare fata / verso la unul dintre filtre si scoate si schema.

Multimetru ai? Masoara toate rezistentele si firele de conectare difuzoare.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

„scoate bobina din circuit” nu înseamna efectiv sa o dai afara de pe placă ci să decuplezi unul din capete de la circuit. Fiind legata la semnalul de după condensator la masa ea nu ar mai influența redarea frecvențelor pe dif de înalte. Doar ca si proba.

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu

Ti-am cerut sa scoti si schema. Daca o scoteai ai fi vazut ca mai sint si alte componente ce trebue verificate, iar poza cu spatele placii nu-i destul de clara - nu poate fi verificat cu trebuie placa dupa ea.

Mie mi-a luat 5 minute sa scot schema si inca vreo 5 ca sa o desenez pe calculator. Valorile la bobine nu le-am stiut deci ignora valoarea lor.

z7z7zHS.jpg

Link spre comentariu
14 minutes ago, barbulescuorlando said:

„scoate bobina din circuit” nu înseamna efectiv sa o dai afara de pe placă ci să decuplezi unul din capete de la circuit. Fiind legata la semnalul de după condensator la masa ea nu ar mai influența redarea frecvențelor pe dif de înalte. Doar ca si proba.

Nu pot sa scot firul, pentru ca este bagat pe sub bobina.

9 minutes ago, sesebe said:

Ti-am cerut sa scoti si schema. Daca o scoteai ai fi vazut ca mai sint si alte componente ce trebue verificate, iar poza cu spatele placii nu-i destul de clara - nu poate fi verificat cu trebuie placa dupa ea.

Mie mi-a luat 5 minute sa scot schema si inca vreo 5 ca sa o desenez pe calculator. Valorile la bobine nu le-am stiut deci ignora valoarea lor.

z7z7zHS.jpg

Imi pare rau dar nu am stiut de unde sa o scot

Link spre comentariu

A scoate schema este echivalent cu a desena schema pe o hartie uitandu-te la cablaj. Nu mai stiu daca ai pus o poza fata verso la cablaj in intregime ca sa putem noi scoate schema. 

P.S. Vad ca deja @sesebe a scos schema. :aplauze

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 15 minute, Shutter a spus:

Nu pot sa scot firul, pentru ca este bagat pe sub bobina.

Imi pare rau dar nu am stiut de unde sa o scot

Schema trebuia sa o scoti de pe placa, cum am scos-o eu.

La bobina nu te mai chinui sa o scoti, poti scoate celelalte componente si face lipiturile in aer, dar eu nu cred ca-i de la bobina.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

La plus as putea sa le unesc in aer cu un fir tras mai de departe din acel circuit care vine pana in arsura. Celelalte doua rezistenta si tranzistorul le pot uni in aer doar intre ele, dar nu am de unde trage fir pentru ele, au doar un mic loc amandoua care este separat pe placa care nu comunica cu nici un alt circuit.   https://imgur.com/JeCdOE0

Link spre comentariu

Am incercat sa pun difuzorul pe direct cu firul negru care apare in imagine si trece prin condensator si rezistenta si are iesire de + la tweeter, si minusul pe direct de la intrarea  semnalului in filtru si nimic, asta ca sa ocolesc trecerea prin bobina. Nu stiu ce combinatie ar mai fi de  refacere circuit, sau trebuie sa fac o alta paca cu toate circuitele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări