sesebe Postat Decembrie 10, 2021 Partajează Postat Decembrie 10, 2021 Nu cred ca-i bobina. Mai sigur este ars tweeter-ul sau intrerupte traseiele-firele de legatura. N-am zis nimic pina acum pt ca ai zis ca l-ai verificat Link spre comentariu
Shutter Postat Decembrie 10, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2021 (editat) Inaltele nu sunt arse, ca le-am probat pe cealalta boxa. Bobina este cam topit suportul pe care este facuta. O sa mai incerc maine sa fac traseul circuitului cu fir sa vedem daca o ia din loc. Traseul se vede intrerupt in zona rezistentei si a condensatorului, aproape este strapuns de la arsura unde a incins placa rezistenta, este scrum fibra, dar am lipit cu fir inainte de el, am sa mai incerc maine o alta schema de legatura sa vad daca merge. Asa la cum arata rezistenta si condensatorul nu pareau duse, mai degraba doar ca sa ars circuitul, dar cert este ca bobina sa topit plasticul suport pe care este pusa. Editat Decembrie 10, 2021 de Shutter Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 10, 2021 Partajează Postat Decembrie 10, 2021 (editat) Pune poze clare fata / verso la unul dintre filtre si scoate si schema. Multimetru ai? Masoara toate rezistentele si firele de conectare difuzoare. Editat Decembrie 10, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Shutter Postat Decembrie 11, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2021 Fata si verso https://imgur.com/DTvkV9b https://imgur.com/p55wF6w Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Decembrie 11, 2021 Partajează Postat Decembrie 11, 2021 Pentru probe poți scoate bobina din circuit Link spre comentariu
Shutter Postat Decembrie 11, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2021 Am incercat dar pare prinsa pe o capsa. Am dezlipit firele dar nu se clinteste. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 11, 2021 Partajează Postat Decembrie 11, 2021 o mica actiune cu masina de gaurit ?....da roade... Link spre comentariu
Shutter Postat Decembrie 11, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2021 Sa sti ca aia este varianta Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Decembrie 11, 2021 Partajează Postat Decembrie 11, 2021 (editat) „scoate bobina din circuit” nu înseamna efectiv sa o dai afara de pe placă ci să decuplezi unul din capete de la circuit. Fiind legata la semnalul de după condensator la masa ea nu ar mai influența redarea frecvențelor pe dif de înalte. Doar ca si proba. Editat Decembrie 11, 2021 de barbulescuorlando Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 11, 2021 Partajează Postat Decembrie 11, 2021 Ti-am cerut sa scoti si schema. Daca o scoteai ai fi vazut ca mai sint si alte componente ce trebue verificate, iar poza cu spatele placii nu-i destul de clara - nu poate fi verificat cu trebuie placa dupa ea. Mie mi-a luat 5 minute sa scot schema si inca vreo 5 ca sa o desenez pe calculator. Valorile la bobine nu le-am stiut deci ignora valoarea lor. Link spre comentariu
Shutter Postat Decembrie 11, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2021 14 minutes ago, barbulescuorlando said: „scoate bobina din circuit” nu înseamna efectiv sa o dai afara de pe placă ci să decuplezi unul din capete de la circuit. Fiind legata la semnalul de după condensator la masa ea nu ar mai influența redarea frecvențelor pe dif de înalte. Doar ca si proba. Nu pot sa scot firul, pentru ca este bagat pe sub bobina. 9 minutes ago, sesebe said: Ti-am cerut sa scoti si schema. Daca o scoteai ai fi vazut ca mai sint si alte componente ce trebue verificate, iar poza cu spatele placii nu-i destul de clara - nu poate fi verificat cu trebuie placa dupa ea. Mie mi-a luat 5 minute sa scot schema si inca vreo 5 ca sa o desenez pe calculator. Valorile la bobine nu le-am stiut deci ignora valoarea lor. Imi pare rau dar nu am stiut de unde sa o scot Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 11, 2021 Partajează Postat Decembrie 11, 2021 (editat) A scoate schema este echivalent cu a desena schema pe o hartie uitandu-te la cablaj. Nu mai stiu daca ai pus o poza fata verso la cablaj in intregime ca sa putem noi scoate schema. P.S. Vad ca deja @sesebe a scos schema. Editat Decembrie 11, 2021 de merck Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 11, 2021 Partajează Postat Decembrie 11, 2021 (editat) Acum 15 minute, Shutter a spus: Nu pot sa scot firul, pentru ca este bagat pe sub bobina. Imi pare rau dar nu am stiut de unde sa o scot Schema trebuia sa o scoti de pe placa, cum am scos-o eu. La bobina nu te mai chinui sa o scoti, poti scoate celelalte componente si face lipiturile in aer, dar eu nu cred ca-i de la bobina. Editat Decembrie 11, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Shutter Postat Decembrie 11, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2021 La plus as putea sa le unesc in aer cu un fir tras mai de departe din acel circuit care vine pana in arsura. Celelalte doua rezistenta si tranzistorul le pot uni in aer doar intre ele, dar nu am de unde trage fir pentru ele, au doar un mic loc amandoua care este separat pe placa care nu comunica cu nici un alt circuit. https://imgur.com/JeCdOE0 Link spre comentariu
Shutter Postat Decembrie 11, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2021 Am incercat sa pun difuzorul pe direct cu firul negru care apare in imagine si trece prin condensator si rezistenta si are iesire de + la tweeter, si minusul pe direct de la intrarea semnalului in filtru si nimic, asta ca sa ocolesc trecerea prin bobina. Nu stiu ce combinatie ar mai fi de refacere circuit, sau trebuie sa fac o alta paca cu toate circuitele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum