Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare microfon condensator

pop

Postări Recomandate

Rog postare o schema de conectare microfon condensator CM602 cu 3 pini  la preamplificatorul din mixer fara sa il conectez la o sursa exterioara phantom 48v.

A as dori sa utilizez pentru phantom tensiunea preamplificatorului de 12-15 v conectata la conector stereo jack mama de 6,3.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pop

7

• barbulescuorlando

4

• mannx

3

• marius75

1

Top autori în acest subiect

48V Phantom Feed Supply for Microphones

Schema de alimentare phantom este obisnuita dar unde voi conecta la preamplificator (mixer) borna  Mic-  ? .

Preamplificatorul are la intrare masa si IN si este construit cu un CI, practic nu am intrarea nr. 3 pentru Mic-. 

Schema generica  a preamplificatorului este :

LF353 – Electronic projects circuits

Astept raspuns. Multumesc.

Link spre comentariu

Microfonul este cu iesire balansată. Mixerul ar trebui sa fie cu intrări balansate. Dacă nu, tot nu scapi de un alimentator extern care sa aibă ieșiri nebalansate. De aceea am întrebat de denumirea mixerului

Link spre comentariu

Tocmai  mixer(preamplificator) cu intrare balansata evit sa utilizez deoarece am un preamplificator de microfon nebalansat cu 2 intrari de microfon (cu CI RC 4558), cuplat la intrarea AUX a amplificatorului stereo .

In cazul in care cuplez adaptorul phantom power 48V, acesta are mufa la iesire XLR cu 3 pini(balansata), caz in care nu voi putea conecta iesirea adaptorului la preamplificator(2 pini). Probabil voi utiliza alt mixer cu intrare balansata sau modific  preamplificatorul.

Sursa Phantom Power, Soundsation PPS-1, negru

https://www.partysound.ro/audio/accesorii-microfoane/adaptoare-si-surse-phantom-power/sursa-phantom-power-behringer-ps400/20744

Rog un link cu alimentator extern care sa aibă ieșire nebalansata(2 pini}.

Multumesc.

Link spre comentariu

Nu îmi e clar dacă ai ceva cunoștințe de electronică. Vrei să folosești gata făcute sau să utilizezi ce ai deja ? Nu cred că microfonul ăla e balansat nativ de fapt nu am găsit la repezeală internul lui. Ca să rezolvi situația simplu poti asigura phantom cu ceva extern și la ieșirea din modul catre mixer pui un ștrap intre pinii 1 și 3 ai xlr. Dacă la mixerul tau ai jack atunci pinul 2 de la xlr e semnal adică vine la vârful jack.ului și pinii 1, 3 uniți vor fi masa. Poți gasi gata făcute adaptoare xlr to jack. Nu cred că aplicația ta necesită mare calitate altfel nu sacrificai fix avantajul ieșirii balansate a microfonului. Sigur, fiind un microfon condensator el este deja in clasa de sus ca performanțe cu bunele și relele acestui tip de microfon. Mai multe detalii legat de modul in care va fi folosit ar fi utile. Succes !

Link spre comentariu

Un ștrap intre pinii 1 și 3 ar presupune conectarea la masa prin rezistenta de echilibrare de 6,81 K a tensiunii de phantom, respectiv un consum permanent de curent de 7mA. 

Sigur doresc sa utilizez momentan microfon condensator si  un mixer clasic cu intrare normala nebalansata,  ca urmare asigur sursa phantom extern dar si conectica necesara (adaptor XLR JACK}.

In acest caz sunt afectate performantele microfonului sensibilitate, zgomot, feedback?

Editat de pop
Link spre comentariu

Conectează la masă doar in curent alternativ, separația de c.c o face condensatorul. Performanțele nu le afectează, spectrul de frecvență etc, doar nivelul, folosind doar phase + apare diminuare pe care o compensezi din gainul mixerului. Teoretic utilizarea conexiunii balansate are avantajul anulării zgomotelor parazite prin suprapunerea lor in antifază la iesirea preamplificatorului dedicat (intrare balansată). Se obține un semnal ferm și curat. Conversia in nebalansat elimină acest lucru. Folosind cabluri de calitate nu vor fi probleme. 

Link spre comentariu

Cat iti bati capul sa rezolvi problema, cumperi un xenyx 802, are de toate si nu costa o avere. Iesire nebalansata asa cum vrei, phantom inclus, basca corecton de ton inalte /medii/ joase, Doua intrari microfon (balansate/nebalansate) + doua intrari stereo (pc/telefon) care beneficiaza si ele de corector ton (asa ceva mai rar in gama lui de pret), indicator de peak, doua iesiri stereo, etc. Poti ataca cu semnal doua puteri separate fara sa mai trebuiasca divizor/splitter de semnal audio (costa si ala ceva)

In afara de asta e "mut" pe partea de zgomot de fond si nici nu mai ai nevoie de acel preamlificator de care vorbeai. Are si iesire pentru casti cu volum separat. Decizia iti apartine.

Editat de marius75
Link spre comentariu

La schema de alimentare, de la ieșirea "to mic....." conectezi un cablu xlr standard și la intrarea in mixer folosești un adaptor xlr to jack care are in el conexiunea gata făcută. Nu se foloseste condensator. Se unesc pinii 1 și 3.

Link spre comentariu

Nu achizitia unui mixer este problema .

Daca Xenyx 802 e "mut" pe partea de zgomot de fond as dori sa stiu cateva pareri si despre sensibilitatea acestuia (intrare microfon).

Sunt sufuciente comentarii pe net de la utilizatori  privind zgomotul de fond al acestui mixer. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări