Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie sistem audio Blue Sky EXO2

Sebastianciho

Postări Recomandate

Fac acest thread în speranța că pot găsi cel puțin un proprietar al unui sistem Blue Sky eXo2, care are un set de lucru.

Încerc să repar un astfel de sistem și am doi condensatori explodati, o rezistență arsă în partea amplificatorului de sub / etajul final.

Încerc să identific condensatoarele c7 și c8 și, de asemenea, rezisotrul r6.

Orice ajutor este binevenit, poze cu pcb-urile sau chiar dacă există utilizatori care au servisat acest sistem, ei înșiși sau prin ateliere de reparații.

Literalmente, orice ajutor este binevenit va face o zi mai bună!

Mulțumesc anticipat oricăruia dintre voi!

Editat de Sebastianciho
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sebastianciho

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Pune poze clare de aproape cu placa şi zona afectată.Ai experienţă în domeniul depanării ? Simpla înlocuire a componentelor afectate nu va rezolva mare lucru.Sigur sunt afectate şi altele.Verifică cu multimetrul setat pe joncţiuni (domeniul diode) toţi semiconductorii, fie diode sau tranzistori, chiar şi optocuplorii.Măsoară între pinii condensatorilor de filtraj, poţi observa un eventual scurtcircuit.

Link spre comentariu
19 minutes ago, validae said:

Pune poze clare de aproape cu placa şi zona afectată.Ai experienţă în domeniul depanării ? Simpla înlocuire a componentelor afectate nu va rezolva mare lucru.Sigur sunt afectate şi altele.Verifică cu multimetrul setat pe joncţiuni (domeniul diode) toţi semiconductorii, fie diode sau tranzistori, chiar şi optocuplorii.Măsoară între pinii condensatorilor de filtraj, poţi observa un eventual scurtcircuit.

Da, am, destul de multă...si fara sa fiu nasol, sa stii caci uneori e doar despre inlocuire de componente. E un defect comun al seriei din cate am inteles, de la vecinii din SUA.

Toate piesele, in afara de cele 3 enumerate sunt sănătoase, cauza prajelii e proiectarea defectuoasă a modului din start, funcționând foarte fierbinte. Asta ducea la împușcarea unui condensator pe partea de alimentare a filtrului din etajul final. La v2 au schimbat complet modulul de amplificare a sub-ului.

Revin maine cu poze de la acel model.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Revin cu update la problema. Am reusit sa iau legatura cu producatorul care a fost super amabil si s-a oferit sa imi trimita modulul de amplificare doar cu costul transportului. Am primit si schematica necesare unor viitoare depanari. Daca le doreste cineva le pot urca aici sau sectiunea scheme a forumului

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări