Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dimensionare cabluri

Postări Recomandate

Absurditate totala sa folositi panouri fotovoltaice, care au randament 10 max. 15%, ca sa incalziti cu energia electrica produsa de acestea o banala rezistenta de resou! Un panou cu tuburi vidate costa mult mai putin, si poate incazi un volum de apa care va radia prin calorifere mult mai multe calorii decat orice electric, in plus nu are nevoie de pompa, merge direct prin termosifonare. Acumularea de caldura este suficienta pe timpul noptii, iar ziua sera e...sera, doar de aia are geamuri.

Ma rog, fiecare face ce vrea cu banii lui...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

@all Hei, multumesc mult! Inteleg, dupa ce am citit ce mi-ati scris ca mai bine folosesc panoul pentru altceva, si abordez alta solutie de incalzire. As pune ca optiunea 2 soba cu lemne/rumegus/etc care presupune o prezenta permanenta.

@Spitfiretuburile solare vidate rezista si iarna? Sau ingheata apa in ele? Intreb pentru ca am citit pe internet ca unii golesc iarna aceste panouri...eu tocmai iarna am nevoie de incalzire :)

Editat de Alexandru Dinuu
2 litere inversate
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări