Spitfire Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 Absurditate totala sa folositi panouri fotovoltaice, care au randament 10 max. 15%, ca sa incalziti cu energia electrica produsa de acestea o banala rezistenta de resou! Un panou cu tuburi vidate costa mult mai putin, si poate incazi un volum de apa care va radia prin calorifere mult mai multe calorii decat orice electric, in plus nu are nevoie de pompa, merge direct prin termosifonare. Acumularea de caldura este suficienta pe timpul noptii, iar ziua sera e...sera, doar de aia are geamuri. Ma rog, fiecare face ce vrea cu banii lui... Link spre comentariu
Alexandru Dinuu Postat Noiembrie 30, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 (editat) @all Hei, multumesc mult! Inteleg, dupa ce am citit ce mi-ati scris ca mai bine folosesc panoul pentru altceva, si abordez alta solutie de incalzire. As pune ca optiunea 2 soba cu lemne/rumegus/etc care presupune o prezenta permanenta. @Spitfiretuburile solare vidate rezista si iarna? Sau ingheata apa in ele? Intreb pentru ca am citit pe internet ca unii golesc iarna aceste panouri...eu tocmai iarna am nevoie de incalzire Editat Noiembrie 30, 2021 de Alexandru Dinuu 2 litere inversate Link spre comentariu
yo7lhe Postat Noiembrie 30, 2021 Partajează Postat Noiembrie 30, 2021 Eu folosesc panou solar presurizat cu antigel. Merge continuu, vara si iarna, doar ca acum randamentul e slab. Mai ales daca nu e soare, ca saptamana asta. Pentru apa calda menanera. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum