Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator pentru carut de handicap

liviu_mad

Postări Recomandate

ma jicniti , totusi am 50 ani si lucrez in electronica ma stiu , daca va supar nu mai postati nimic eu incerc sa ajut o persoana cu handicp si atat.

eu voiam sa fac o sursa de 27v din asta si tata

asapuneam un traf si gata 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• liviu_mad

5

• sesebe

3

• Marian

2

Top autori în acest subiect

Exista multe surse cu 3 optocuploare.

Unul este pt stabilizare sursa auxiliara.

Unul este pt stabilizare sursa forta.

Al treilea este pt ON/ OFF sursa forta. Nu stiu daca sursa de aici are ON/ OFF sau este doar o protectie. 

Iar scurtcircuitatul optocuploarelor la surse in comutatie nu are in veci legatura cu electronica. Varsta nu are nicio relevanta la cum ai abordat depanarea de fata, ba chiar e un dezavantaj sa o invoci.

Link spre comentariu
12 hours ago, liviu_mad said:

ma jicniti , totusi am 50 ani si lucrez in electronica ma stiu

Sa folosim totusi corect limba Romana, si se spune "jigniti", adica folosind pe G, nu pe C.

Apoi scuze dar ofensele n-au fost ideea interventiei mele, numai ca-s sursist declarat si s-a pus problema unei surse defecte si o abordare in depanarea ei total neacademica ( ma abtin sa folosesc alte cuvinte ca sa nu fiu acuzat din nou ca insult ). 

Daca o sursa este tinuta in protectie atunci sunt motive intemeiate pentru care asta se intampla, si foarte rar anularea protectiei rezolva ceva.

Ca la orice alta sursa depanarea se incepe printr-o analiza vizuala cat mai atenta, poate exista lipituri reci care se vad cu ochiul liber, poate exista componente sparte sau crapate, trasee intrerupte sau topite, componente carbonizate sau explodate ( vezi electrolitici ), etc...

Daca inspectia vizuala nu a relevat nimic concret se trece la masuratoarea semiconductorilor de putere ( ca ei sunt cei mai expusi ), apoi la masuratoarea electroliticilor, si in acest sens exista testere vandute chiar aici pe forum care pot masura electrolitici direct pe placa si care de regula fac o treaba suficienta pentru a determina starea unui cond.

Abia dupa ce s-au facut toate astea si s-a inlocuit ce a fost gasit defect, se refac lipiturile de forta si cele care sustin componente THT ceva mai voluminoase si care ar fi predispuse la fracturarea aliajului de lipit, si abia apoi se alimenteaza sursa prima oara si se verifica daca totul e ok sau nu, si daca nu functioneaza se identifica alte abordari, eventual se cere asistenta aici pe forum.
Dar pana la asta sunt multe, foarte multe de facut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări