Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent 2sa1013 boxa cu amplificator incorporat.

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

3

• validae

3

• Bfk Siserman

2

• tehtronics

1

Top autori în acest subiect

Poate nu are magazine sau sunt prea departe, iar preţul transportului pentru un tranzistor nu se justifică.Mai ales dacă mai are ceva plăci de pe care poate recupera componente.

Link spre comentariu

Când cereți sugestii pentru o înlocuire puneți schema sau, cel puțin, precizați condițiile concrete în care funcționează componenta respectivă . În cazul acesta, de exemplu, e posibil ca tranzistorul să lucreze la o tensiune mult mai mică decât cei 160V ai lui 2SA1013 . Pentru 120V sau 100V sunt mult mai multe opțiuni . 

EDIT Și încă ceva . Puneți fraților locația că nu se întâmplă nimic . Poate e cineva de la voi din oraș care v-ar putea ajuta . Eu de pildă nu fac pachet să-l duc la poștă pentru doi tranzistori.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Multumesc frumos pentru sfaturi.Nu am gasit nicio schema pentru acest amplificator fiind o chinezarie.Este echipata cu b817 si d1047 ca finali de amplificare.Aceasta boxa cu amplificator a avut un canal ars,am schimbat restul componentelor defecte dar nu am acest 2sa1013.Va rog sa ma scuzati daca nu m-am exprimat corect sau am omis ceva.Si intradevar tranzistorul nu va lucra la 160v .Dl.Validae multumesc pentru raspuns dar nu am nici cele 3 echivalente.Am gasit un 2sb892  dar mi se pare la limita banuind ca amplificatorul ar lucra la maxim 40v.Credeti ca ar fi suficient.

Editat de Bfk Siserman
Link spre comentariu

Păi nu ai schemă, dar măcar poţi măsura tensiunea de alimentare, ca să ştim ce echivalent potrivit situaţiei se găseşte mai uşor.Şi o poză clară de aproape cu placa ar ajuta.După ce ştii trei echivalente, poţi căuta echivalente la acele echivalente, cu tensiunea de lucru mai mică, de exemplu 60V.

Alte echivalente pot fi 2SA1319, BFT19, BFT28A,C...2N5415 Astea din urmă le am din catalogul Echivalente Internaţionale de Componente Electronice Active. Un catalog pe care acum vreo treizeci de ani am dat cam un avans salarial... că internetul nu era la dispoziţie. Dacă găsiţi cartea asta pe la vreun anticar, luaţi-o fără ezitare....acum probabil costă două beri.Pentru cine nu ştie ce conţine în alea 800 pagini...

iqPt2md.jpg

Link spre comentariu

... mai mult ca sigur este montat in amplificator ca tranzistor prefinal si complementar cu 2sc2383. Eu v-as recomanda sa-i inlocuiti cu 2SB649A / 2SD669A !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări