raresul Postat Noiembrie 27, 2021 Partajează Postat Noiembrie 27, 2021 Buna ziua, am o problema la scuter pe care as dori sa ma ajutati sa o rezov. Am cumparat manere incalzite pe care le-am montat si functioneaza. Problema e ca dupa un timp de folosire bateria se descarca chiar si la prima treapta de intensitate a caldurii (are patru tepte). Ce as putea sa fac? Mi s-a sugerat un releu de inarcare mai "mare", mentionez ca scuterul este un keeway 4T de 49cmc. Va multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 27, 2021 Partajează Postat Noiembrie 27, 2021 Scuterul nu a fost conceput cu un alternator capabil să susţină şi consumatori suplimentari.Ce putere au rezistenţele alea ?. Măsoară tensiunea la bornele bateriei cu şi fără rezistenţele de încălzire şi vezi ce valori ai.Dacă la cuplarea rezistenţelor tensiunea scade mult, nu ai ce-i face.Poate doar să montezi un dinam extern cuplat pe una din roţi şi cu ăla să alimentezi rezistenţele suplimentare. Nu ai spus ce scuter ai, dar ştiu că la scutere releul de încărcare lucrează pe alt principiu decât la autovehicule, iar înlocuindu-l nu cred să rezolvi nimic. Link spre comentariu
Cosmin Marian Postat Decembrie 6, 2021 Partajează Postat Decembrie 6, 2021 Bună ziua, vă recomand să verificați dacă incarcarea este in parametrii, să înlocuiți bateria cu una cu o capacitate mai mare, să scădeți consumatorii existenți prin montarea de becuri tehnologia led, dacă cele enumerate mai sus nu dau rezultat trebuie intervenit asupra magnetoului (alternator) prin rebobinare cu sârmă cu o secțiune mai mare, mult succes vă doresc cu respect Cosmin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum