bercenaru Postat Noiembrie 26, 2021 Partajează Postat Noiembrie 26, 2021 (editat) Buna ziua, am nevoie de putin ajutor. Am cumparat o lampa led care din pacate nu a avut si sursa de curent. Am comandat de pe Aliexpress o sursa de curent si facut proba, dar, lumineaza oarecum intermitent. Lampa led am probat-o si cu o alta sursa de curent (30v 0.5A) si functioneaza. Masurand sursa de pe Aliexpress, am fluctuatii intre 51 si 52.5v. Ce as putea face? Multumesc. Editat Noiembrie 26, 2021 de bercenaru Link spre comentariu
Superweekend Postat Noiembrie 26, 2021 Partajează Postat Noiembrie 26, 2021 Pe ambalajul lampii tale scrie ca se alimenteaza la 220/240v. Cum e pina la urma ? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 26, 2021 Partajează Postat Noiembrie 26, 2021 Când sursa de curent constant nu are conectată lampa de putere potrivită, va funcţiona în impulsuri. Aşa se întâmplă de exemplu când o parte din ledurile lămpii se întrerup şi lampa nu mai cere curentul specificat, ci unul mult mai mic. Când alimentezi lampa la sursa de 30V luminează normal sau mai slab ? Link spre comentariu
bercenaru Postat Noiembrie 26, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2021 Cand alimentez lampa la cealalta sursa de curent, lampa lumineaza destul de puternic, dar nu as sti sa zic cum ar fi luminat lampa cu sursa originala caci am avut nenorocul de a nimeri, la cumparare, o lampa fara sursa. Am verificat cu multimetrul ledurile , unul cate unul, si toate sunt ok. Ma gandesc ca poate nu am ales sursa de curent corespunzatoare. Dupa logica mea puterea lampii de 45w si consumul de 1400ma ar da o sursa de 32V. Am un regulator de voltaj, oare sa incerc cu el ? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 27, 2021 Partajează Postat Noiembrie 27, 2021 Ledurile au nevoie de curent constant, nu de tensiune constantă, fiindcă nu sunt elemente liniare.Consumul lor creşte la creşterea temperaturii şi asta le distruge dacă nu au limitare.Deci nu trebuie să alimentezi lampa cu tensiune constantă.Ar fi trebuit să funcţioneze şi sursa aia de 50W, dar înclin să cred că de fapt sursa are o problemă.Are 50W şi totuşi pare că ,,nu duce,, un consumator de doar 40W.Iar plaja de tensiune corespunde lămpii tale.Caută altă sursă cu aceleaşi specificaţii (50W DC30-36V)şi vezi că trebuie să funcţioneze bine. Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 27, 2021 Partajează Postat Noiembrie 27, 2021 Cand masori sursa in gol este normal sa varieze pe la 50V, acolo nu este in zona de functionare. Ce tensiune ai cand conectezi la lampa sursa respectiva, care "lumineaza oarecum intermitent"? Ai face ORICUM bine sa iei o sursa buna, nu chinezism, chiar daca costa mai mult. Gasesti la TME sau aici pe forum. Link spre comentariu
bercenaru Postat Noiembrie 29, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2021 Cand lampa este in functiune tensiunea variaza intre 44.3 si 47.5 V. Cu sursa de la o alta lampa am 51.7 V constanti. Am masurat si tensiunea pe un singur led, cu sursa problematica am fluctuatii intre 2.5- 2.6V iar cu sursa de la o alta lampa am constant 2.9V. Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 29, 2021 Partajează Postat Noiembrie 29, 2021 Pai da, este absolut normal. Te apuci de ceva de care n-ai-habar... si asa se intampla. Bani dati aiurea... Inainte de a cumpara o sursa trebuie sa STII PECIS ce anume iti trebuie. Ledurile tale sunt cablate incat tensiunea in functionare este 52V +/_ Deci trebuia o sursa de curtent constant cu domeniul de tensiune astfel incat sa fie 52V pe la mijlocul acelui domeniu, sa zicem cu domeniu intre 40 si 60V. Tu cumperi sursa cu domeniul intre 30 si 36V... Cum vrei sa mearga? Ea saraca nu poate mentine curentul daca tensinea este peste 36V... deci oscileaza intre 44 si 47V sub un curent mult mai mic decat cel nominal... Perfect normal. Deci faci bine si iti cumperi ceva corect. Si nu mai apela la "logica ta" ca este ilogica, nu poti sa hotarasti tu ca un grup de leduri de 52V+/- va merge la 32V si va consuma 1,4A. In plus daca tot ai intrat pe aici mai trebuie sa verifici ce racire are corpul tau... pentru ca 45W necesita racire foarte buna / foarte mare/grea. Posibil ca dimensionarea sa fie "chinezeasca" deci daca cumperi alta sursa trebuie sa reduci curentul la ceva real, nu chinezesc - adica ma astept ca racirea sa fie proasta, probabil sa nu faca fata la mai mult de 10W, deci iti va trebui sursa de 200mA... Link spre comentariu
bercenaru Postat Decembrie 11, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2021 @Dxxx Nu iti inteleg supararea si ''ironiile'', si nu imi place atitudinea asta, imi lasi impresia ca am cumparat din banii tai sursa de curent si ca acuma esti suparat ca am facut-o fara sa te intreb. Pe ambalaj scrie 1400mA si 45W iar eu am luat-o de buna. Mare branza, am cumparat o alta sursa de curent. Ca sa continuii intr-o nota constructiva topicul, am desfacut lampa si m-am pus pe numarat si masurat. Facand asta constat ca ledurile sunt grupate cate 5 in 17 grupuri. Ledurile sunt de tip 5730. Dupa ce am cautat tensiunea de functionare a ledurilor am concluzionat ca imi trebuie o sursa de minim 51V, asa ca am cumparat o alta sursa de curent(33-57V si 600mA) si totul merge bine. Cu noua sursa am 55.4 V cu lampa in functiune, deci 33w consum, pe hartie. Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Dxxx Postat Decembrie 11, 2021 Partajează Postat Decembrie 11, 2021 Nimeni nu este nascut stiutor, deci are rost o intrebare inainte de a lua decizia, nu dupa ce ai facut-o. Asta spre binele tau. In plus supararea (care, ea, a dus la ironii) vine din lipsa respectului pentru interlocutor. Pe forum daca ceri ajutor incerci sa nu pierzi timpul celor care doresc sa te ajute... deci m-a iritat faptul ca deja iti raspunsesem si abia dupa a 3-a ta postare ai dat amanuntele relevante... In rest, insa, apreciez ca ai ales rubrica de incepatori. ON-TOPIC: Sursa pe care ai luat-o, 33-57V corspunde ca domeniu de mentinere al curentului constant. Mare atentie INSA la cei 600mA, pentru ca 33W nu se disipa deloc usor. Daca luai o sursa de 100mA atunci nu era problema, dar la 33W ar fi bine sa calculezi/determini ce rezistenta termica jonctiune-ambiant ai. Daca este prea complicat o idee buna ar fi sa vii cu poze si dimensiuni si sa-ti dea o opinie cineva cu experienta, chiar si o astfel de apreciere este mai buna ca nimic. In functie de optica folosita si de eficienta ledurilor, in mod normal 33W sunt suficienti pentru ~ 50mp - in cazul tau ai aceasta suprafata? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum