Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ciocan de lipit cu temperatura reglabila

Madalin Betea

Postări Recomandate

Buna ziua am nevoie de niste informatii sau pareri in legatura cu schema de ciocan de lipit cu temperatura reglabila din revista Conex Club din 10/2003.Daca cineva a construito,ce probleme a intampinat si cum merge ???.

Nu am gasit nimic despre aceasta schema in afara de revista.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Madalin Betea

4

• validae

3

• djvas

1

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

Schema e depăşită pentru tehnologia actuală, e prea complicată pentru ceva ce poţi obţine şi cu un simplu variator de iluminat la care conectezi ciocanul de lipit.

De fapt chinezii fac de ceva timp letconuri de diverse puteri cu reglaj al puterii prin triac, montajul fiind înglobat în mâner.Cu ceva îndemânare poţi încorpora un variator cu triac chiar în mânerul letconului, folosind componente miniatură şi potenţiometru cu ax de plastic.

Să nu zic de faptul că la preţurile actuale nu prea se justifică să mai bricolezi aşa ceva...

https://www.aliexpress.com/item/1005003176339408.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.425352efLGWE2O&algo_pvid=61ceb057-1253-4278-bb00-7cdce385f240&algo_exp_id=61ceb057-1253-4278-bb00-7cdce385f240-24&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000024506367931"}

Link spre comentariu

Păi şi ce avantaj crezi că ai cu schema aia, care nu e termostatată ? Nu cred să o fi construit-o prea mulţi.Dacă eu aş mai avea timp de pierdut cu aşa ceva, aş modifica letconul prin adăugarea unui termocuplu şi-l termostatezi cu schema unor staţii care s-au discutat deja pe forum...

Link spre comentariu

Pai eu detin si o statie Gordak 952 care merge foarte bine,dar vreau sa construiesc schema pentru o ''a doua statie'' heavy duty sa nu i-mi para rau de varfuri ca le inlocuiesc cu sarma sau bara de Cu groasa.

Link spre comentariu

Gordak 952 merge "foarte bine"  pana o sa pui mana pe o statie care chiar merge foarte bine ! Daca vrei sa abordezi ceva heavy duty orienteaza-te spre JBC seria 470 si uita de sarma de cupru. 

Link spre comentariu

Schema nu merita atenția. 

In schimb am văzut in aceeași revista o schema de amplificator audio de putere mai ciudata. Inițial nu înțelegeam dece mi se pare cunoscuta.... Mi-am dat seama ca este exact in aceeași topologiei ca si etajele finale di seria noua de amplificatoare Yamaha, AS1000 - AS2000 etc. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări