Vizitator Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Asta si am afirmat. Ca nu am inteles. Dar analogia cu sfoara nu-mi pare prea ok. Nici gravitatia si nici inertia nu se pot canaliza (n-am gasit alt termen) pe urma unei sfori. Ok? Poate sunt si alte explicatii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 (editat) Acum 30 minute, Alin_cj a spus: https://en.wikipedia.org/wiki/Halo_orbit Am intels acum de ce ramane pe orbita aia complicata. Dar care sa fie avantajul unei astfel de rotatii in cazul telescopului ? Daca in cazul Apollo a fost necesara pentru a putea sa asigure o transmisie continua intre fata nevazuta a lunii si pamant, in cazul asta care sa fie utilitatea ? Puteau foarte bine sa lase satelitul (telescopul) sa se roteasca in jurul soarelui odata cu pamantul, fara sa-l mai roteasca si in jurul L2. Nu ? Editat Ianuarie 29, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Cred că ăia de l-au trimis acolo sunt mult mai deştepţi decât noi, măcar în domeniul astronautic.Ştiu ei bine de ce. Ai putea să intri pe site-ul NASA şi îi întrebi.Sigur au pe cineva care va răspunde... Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Citește domnule și pagina oficiala a telescopului, cea la care s-a pus link pe forum. Acolo explica și acest aspect, sint mai multe link-uri de urmarit de pe pagina aia. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 (editat) Ciudate ultimile interventii... Daca plecam pe ideea asta, a lui @validae si @sesebe, trebuie inchis forumul. Amplificatoare audio sau video fac altii mai destepti ca noi. Tot altii mai destepti ca noi fac si LED PWM, sobe pe lemne, fesuri cu ciucuri, iepuri poponari ... Nu prea inteleg de ati sarit asa. Am tacut. Gata! Editat Ianuarie 29, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 N-a zis domnule nimeni să nu întrebi, dar sunt lucruri care cam depăşesc nivelul şi obiectul Elforum.... Că sunt şi aici oameni pasionaţi şi de altele decât fire şi fiare, e un lucru foarte bun, nu trebuie să fim limitaţi. Dar ziceam că cele mai bune răspunsuri le găseşti tot la cei care ştiu cu ce se mănâncă... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Topicul se numeste "De weekend ...". Ma gandea ca ne putem da si cu parearea. Chiar nu prea avizata. Dar am gresit. Scuze. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 29, 2022 Partajează Postat Ianuarie 29, 2022 Acum 4 ore, validae a spus: Cred că ăia de l-au trimis acolo sunt mult mai deştepţi decât noi, măcar în domeniul astronautic. De ar fi intrebat pe aici, oare ce ar fi fost. Link spre comentariu
Mojave Postat Ianuarie 30, 2022 Partajează Postat Ianuarie 30, 2022 (editat) Expansiunea Universuluiu e determinata de niste forte necunoscute. Daca le-am fi cunoscut, nu ne mai puneam intrebarea. Pe rand, a fost pusa pe seama materiei negre, care ar avea un presupus efect antigravitational. Respingerea gravitationala. Acea materie absolut necunoscuta, face intradevar echilibrul gravitational. Asta da. De exemplul, stelele periferice ale unei galaxii, ar lua razna in spatiu., daca ar fi retinute doar de forta gravitationala a centruluiu galaxiei. Si totusi sunt retinute in cercul vicios al gravitatiei. E greu de asimilat in gandire ca om, ce-i aia o materie care ne inconjoara, dar nu o simtim. Eu spun ca e atractia gravitatioanala a celorlalte Universuri. Cu care ne intersectam fara a ne deranja unul pe altul. Creatia celor 3 + 1 dimensiuni au inceput de la punctul primordial. Iar primordialul poate a facut ( si sigur, conform fizicii ) mai multe bule spatiu-timp, independente una de alta. Mai multe Universuri. Energie avea de unde, odata ce a facut Universul nostru din nimic. Editat Ianuarie 30, 2022 de Mojave Link spre comentariu
morocanosul Postat Ianuarie 30, 2022 Partajează Postat Ianuarie 30, 2022 La 03.01.2022 la 2:03, Sharky a spus: Stai mai intai sa il bage pe orbita si sa isi deschida toate oglinzile si scuturile. Ca inca pot aparea probleme. Si daca isi deschide toate oglinzile...cine va pune intrebarea..."Oglinda,oglinjoara...cine e ...??" . Link spre comentariu
telefunken Postat Ianuarie 31, 2022 Partajează Postat Ianuarie 31, 2022 (editat) La 30.01.2022 la 3:03, Mojave a spus: a fost pusa pe seama materiei negre, care ar avea un presupus efect antigravitational. Le incurci, materia intunecata e una, energia intunecata e altceva, daca nu esti pasionat la nivel de amator, mai citeste. Nu te limita la wikipedia! Nu Universul este in expansiune, pentru ca el contine tot ceea ce exista. The space itself este ceea ce creste si tot creste. Ceva misto de vazut intr-o zi ploioasa si unde vi se va explica cum poti ajunge rupt cauzal de restul universului indiferent de viteza cu care te vei misca: Editat Ianuarie 31, 2022 de telefunken Link spre comentariu
Mojave Postat Februarie 1, 2022 Partajează Postat Februarie 1, 2022 On 1/31/2022 at 2:18 PM, telefunken said: The space itself este ceea ce creste si tot creste. Intr-un replay care a fost sters, exact asta spusesem. Universul " balon " in care spatiul se dilata...pur si simplu creste distanta intre galaxii, impotriva atractiei gravitationale intre ele. Dar fizica de la Einstein incoa' spune ca spatiul poate fi deformat, lungit, facut ghem numai de un camp gravitational extrem de puternic. Unii cercetatori o pun pe seama unei " materii si energii intunecate ". Care exista peste tot, dar singurul sau efect e cel gravitational. Alti cercetatori o pun pe seama unor universuri " paralele ". Fiecare cu propriul sau spatiu-timp, doar atractia gravitationala poate " evada" din ele. Personal, varianta 2 mi se pare mai realista. Link spre comentariu
telefunken Postat Iulie 25, 2023 Partajează Postat Iulie 25, 2023 Pare o traducere din engleza in stilul descopera.ro Nu aveti un link cu studiul doctorului canadian de origine indiana? Ceea ce spune de facto "studiul" este ca: "James Webb Space Telescope (JWST) discoveries of highly evolved galaxies only 325 million years after the Big Bang is expected to have occurred have driven one cosmologist to a radical new theory: the universe is much older than we think." Deci indianul nostru afirma ca universul este mult mai vechi de 13.8 miliarde ani nu ca ar exista galaxii dinainte de Big Bang. Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 25, 2023 Partajează Postat Iulie 25, 2023 De aia ca nu putem observa. Cine stie ce chestii se mai afla dar sunt tot mai departe Link spre comentariu
telefunken Postat Iulie 25, 2023 Partajează Postat Iulie 25, 2023 (editat) Da, confirma ca stirea citata din presa autohtona este o traducere dupa ureche a ceea ce a priceput un reporter care trebuie sa isi justifice salariul. Si o chestie interesanta, galaxiile foarte vechi ne apar mult mai mari decat sunt in realitate: Editat Iulie 25, 2023 de telefunken Link spre comentariu
Postări Recomandate