Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut schema pentru kemppi miniarc 180 evo

c_anicai

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 8 minute, c_anicai a spus:

Voi incerca zilele viitoare, mersi de informatie. E posibil sa fie driverele in scurt ?

Si eu ma chinui cu un evo 180...pe un driver imi scoate semnal  pe poarta unui igbt (vezi poza) pe celalalt  igbt apare o porcarie....modulul igbt este scos...maine o sa dau driverii jos sa-l mut  pe cel functional in locul celui puturos.

CINEVA CU MAI MULTA  EXPERIENTA IN A REPARA  PRODUSELE DE LA KEMPPI IN SPECIAL  CELE DIN GAMA   EVO 150, 180, ETC ETC...

NewFile1.jpg

Editat de Gabriel Mirciu
Link spre comentariu

Nici n-am dat jos radiatoarele, nu stiu exact ce este sub cel cu module si nu m-am mai bagat fiindca n-am avut nici schema dar nici nu-s asa de priceput, singura mea experienta cu invertoare e ca mi-am facut doua simple in semipunte cu ir2153, alea le-am nimerit insa la ceva mai complicat ma poticnesc.

Eu am doar placile invertorului, mi le-a dat cineva moca si le-am luat cu intentie sa scot ceva de pe ele, am dat jos transformatorul ca eram curios de cateva chestii dar nu cred ca-mi poate fi de folos pentru ce vroiam eu si am sa-l pun inapoi. Am incercat sa alimentez doar auxiliara si e posibil sa nu fie acel viper vinovat ci doar sa intre in protectie de la vre-un scurt, am niste impulsuri rare si scurte de curent  dar tensiunile nu trec de 8 volti, , afisajul nici o palpaire

mai greu e ca n-am osciloscop si nici schema.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salut. Am si eu un miniarc evo180. La

mine se aprinde displayul dar se stinge dupa cateva secunde (dupa ce se incing cele doua ptc r23 si r30. Ledul de overheat e aprins, dar nu mereu, cand e rece se aud si niste clickuri la releu. Am urmat pasii din pdful de service si am verificat daca am scurt pe placa principala, par ok.  Mie nu imi pleaca nici coolerul deci s-ar putea sa am o problema pe partea de curenti slabi. Am gasit ceva schema de la kemppi 150, cumva seamana intre ele. 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Postat (editat)

n-am demontat radiatorul si nu stiu exact dar sigur nu-s igbt-uri ci un modul, ceva asemanator cu cel din poza, nu cred ca arata la fel, am pus poza doar ca exemplu.

s-l1600.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
On 11/25/2021 at 12:03 PM, c_anicai said:

Hai ca m-am prostit si nu mai cunosc componentele, ce-or fi astea doua?

Nu merge auxiliara., deocamdata n-am masurat nimic pe acolo ca e acoperita zona cu o pasta siliconica care tre sa o dau jos.

260499546_421647629404241_3360172044774279680_n.jpg

Ti se incing ptc-urile cand alimentezi aparatul?

Link spre comentariu
Postat (editat)

De cand am deschis topicul nu m-am mai uitat pe placi, am uitat, imi amintesc parca unul era intrerupt sau in scurt. Acum transformatorul e dezlipit, am avut la un moment dat intentia sa-mi fac un invertor cu el dar n-am  avut timp si nici curaj sa incep.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
13 minutes ago, c_anicai said:

De cand am deschis topicul nu m-am mai uitat pe placi, am uitat, imi amintesc parca unul era intrerupt sau in scurt. Acum transformatorul e dezlipit, am avut la un moment dat intentia sa-mi fac un invertor cu el dar n-am  avut timp si nici curaj sa incep.

Cu traful scos poti face masuratorile fara sa dezlipesti modulele. Am manualul de service pt evo150/180 (nu si schema) dar te ajuta mult. Da-mi mailul sa iti trimit ca nu pot sa atasez aici. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări