Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Creare fisier Gerber

cosmin ardelean

Postări Recomandate

Ma poate ajuta cineva cu crearea unui desen pentru PCB in format Gerber?

Il am in format jpg, respectiv docx cu mai multe pcb-uri pentru printat pe folie de transfer.

PCB-ul trebuie sa aiba dimensiunile 73x34mm.

Am gasit pe cineva sa imi faca pcb-urile, dar lucreaza numai cu fiesiere Gerber.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marele Savant

3

• lorin

3

• maxente

2

• cdinu332

2

Top autori în acest subiect

Gerberele sunt niste fisiere speciale generat direct din proiectul sursa si in softul respectiv in care s-a lucrat desenul cablajului. Nu faci nimic daca desenul cablajului este o poza jpg sau format pdf.

Eu cel putin nu stiu sa se poata genera gerbere din simple poze.

L.E. Probabil va trebui redesenat cablajul, in eagle, sprint layout sau alt soft CAD, dupa acea poza/pdf.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Atunci, spor in ramura! apropo, cu ce-l ajuta asta pe cel care a postat?

Varianta optima pentru el este ca cineva sa-i reproiecteze cablajul intr-o aplicatie care stie nativ sa exporte gerbere!

util ar fi daca ar da mai multe informatii si poate se gaseste cine sa-l ajute, iar cablajele le poate comanda ulterior in china!

Link spre comentariu

Salutari,

Nu cunosc alte softuri specializate, dar am importat in Eagle fisiere bitmap, iar conversia .jpg in .bmp e la indemana. Nu mai caut acum, sigur tre' s-o faca si alte softuri CAD de profil. Iar din programele astea se emit gerber-ele necesare.

Toate bune.

Link spre comentariu

Absolut de acord, dar trebuie spus ca dupa importul imaginii, traseele trebuiesc redesante peste desenul original! deci trebuie cunoscut cit de cit softul respectiv, avute capsulele necesare...

Link spre comentariu
Acum 8 ore, cosmin ardelean a spus:

Ma poate ajuta cineva cu crearea unui desen pentru PCB in format Gerber?

Il am in format jpg, respectiv docx

Daca nu ai si schema sau macar pozitionarea componentelor cu valorile lor este greu de redesenat cablajul.

Link spre comentariu

Şi Sprint layout are opţiunea de import imagine.Da' cum s-a menţionat anterior trebuie re-desenat cablajul.După unele elemente cunoscute,de ex capsula Dip,se poate stabili o corespondenţă imagine-format Cad.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări