Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare de urgenta

Postări Recomandate

Buna ziua,detin un termosemineu peleti burnit ,pentru penele de curent am achizitionat o sursa kemot 1200 w si o baterie 100 ah dbsolar .Cand este curent la retea functioneaza perfect dar când o trec pe baterie nu .Mai exact  snecul merge cum nu ar avea putere si dupa cateva min. da avarie lipsa peleti ,totusi face aprinderea bujia avand 300 w.Cred ca pe acest grup voi rezolva problema .Multumesc pentru eventualele raspunsuri .Mentionez ca puterea maxima a termosemineului este 450w .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Păi snecul şi ventilatorul centralei au puteri destul de mici, uzual 100-150W din ce-mi amintesc.Iar sursa ar trebui să le ducă fără probleme.Ca să vă lămuriţi, puneţi un multimetru True RMS pe alimentarea snecului şi scoateţi UPS-ul din priză simulând o avarie de reţea.După ce trece pe modul inversor, citiţi ce tensiune indică aparatul.Dacă nu scade sub 200Vc.a. şi snecul tot nu are putere, cel mai probabil sursa nu scoate sinus pur.Acolo doar un osciloscop vă poate arăta ce formă de undă scoate sursa.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Poate fi defectă şi bateria . Bateriile DB solar sunt slabe şi după câteva descărcări complete accidentale le creşte rezistenţa internă foarte mult . Deci UPS ul nu va da alarmă de low battery , însă în sarcină curentul va fi foarte mic şi deşi tensiunea e în limite , nimic nu funcţionează în parametri .  Mai ales un  termoşemineu cu aprindere automată a peleţilor cu bujie de 450 Waţi .  Eu zic să testezi bateria  cu un tester de baterii ( măsurare cădere de tensiune la borne sub sarcină rezistivă )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări