Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magneti puternici pentru generator eolian

Vizitator tehnostef

Postări Recomandate

Vizitator tehnostef

Salut . Am gasit pe net niste planuri pentru fabricarea unui generator trifazat cu magneti permanenti cu tensiunea de iesire 48 Volti ( redresat ) si puterea de 1000 Wati la o turatie de 700 rot/min. Pare un proiect bun ( la prima vedere ) cu descriere detaliata , si ar fi ideal pentru cuplarea directa ( fara transmisie mecanica ) cu o turbina eoliana de vreo trei metri diametru . Fabricarea se poate face la nivel de amator dar sunt necesare si materiale care nu se prea gasesc pe la noi : rasina vinilesterica , tesatura de fibra de sticla , magneti Neodimiu N40 ( B=1,4Tesla !!!), etc. Cred ca pot sa fac rost de rasina si de fibra de sticla , dar magneti de Nd se gasesc doar peste hotare . Daca aveti info despre magneti Nd care s-ar gasi si la noi , scrieti pe forum , pt ca sunt multi amatori care ar fi interesati :smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

7

• aygun

5

• Dr.L

2

• costinium6

2

Top autori în acest subiect

Vizitator webmaster

vezi ca te pot ajuta eu cu magneti ! Am seturi de cate 20 magneti Neodym , magnetii au dimens : L x lx h= 40mm x 20mm x 15mm si sunt foarte puternici ( atentie la degete ) . pretul e 25Ron bucata . Daca vrei scriem-i pe email : [email protected] . Merita sa cumperi pt ca magnetii astia sunt f buni pt generatoarele de vant si nu numai. Bafta

Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...
Vizitator runner78

Salutare,

Desi vad ca posturile sunt mai vechi, as vrea un sfat pentru un generator eolian. Asa ca am luat, pentru inceput, un set de vreo 100 magneti si m-am jucat cu ei intr-o gramada de moduri posibile (si copii prietenilor au apreciat cu diverse ocazii ;-) ). Practic am simtit ca asa recuperez orele de fizica la care nu am putut sa experimentez, magnetii si alte experimente la scoala fiind intr-o vitrina. Iar pentru copii am simtit ca invata ceva si se bucura enorm.

Acum planuiesc sa fac un generator eolian (stau la casa langa Bucuresti) si am vazut ca sunt magneti mai mari si mai puternici (cineva spunea ca nu se gasesc la noi). Ce recomandati:

- magnet ferita cu putere de 4kg

http://www.hobber.ro/index.php?main_pag ... cts_id=214

sau

- magnet neodim mai subtire si cu putere de 8kg

http://www.hobber.ro/index.php?main_pag ... cts_id=257

Aveti cumva si un plan de generator eolian pe care l-ati implementat cu succes, cu schite/poze sau mai caut pe net? Multumiri anticipate.

Cele bune,

runner

Link spre comentariu

Magneti gasesti si pe saitul okazii .Plasa din fibra de sticla gasesti la materiale de constructii ,se foloseste pentru armatura la pereti falsi .Rasina epoxidica este cam scumpa dar se gaseste ,o varianta de inlocuire poate fi chitul auto ,se gaseste si chit auto cu fibra de sticla folosit pentru repararea barcilor din fibra de sticla .Spor la construit si pune si niste poze pentru clatit ochi :nebunrau:

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Mai ieftin se pot lua de la furnizori de afara sau chiar din China. Internetul e plin de oferte. Trebuie doar un cont in USD. Problema generatoarelor cu magneti permanenti, pe langa pret, este randamentul slab. Oare de ce nici un generator industrial nu are magneti permanenti?

Link spre comentariu

"Dar un generator cu electromagnet trebuie sa aiba si inele si perii, ceea ce complica mult constructia!"Nu neaparat, exista generatoare cu asa numite "diode rotitoare". Este vorba de o parte din rotor care are o infasurare care produce o tensiune (indusa din stator), redresata si aplicata infasurarii rotorice; un fel de alimentare wireless!.RAT-ul se face in primar.

Link spre comentariu

Generator Stamford iar ca motor termic avea un Volvo, putere 360kva. Aceasta configuratie am avut-o la locul de munca ca generator de avarie. Acest tip de generator nu se deosebeste cu nimic fata de altele la capitolul randament.

Link spre comentariu

Nu neaparat, exista generatoare cu asa numite "diode rotitoare". Este vorba de o parte din rotor care are o infasurare care produce o tensiune (indusa din stator), redresata si aplicata infasurarii rotorice; un fel de alimentare wireless!.

RAT-ul se face in primar.

Sincer nu Marca generatorului ma intereseaza ci explica afirmatia de mai sus si mai ales ceea ce am bold-uit.

Cum se numeste respectivul generator din punctul de vedere constructiv ( cel cu acele "diode rotitoare") si ca sa intelegi mai bine ce vreau sa intreb o sa zic asa ; cum se numeste "alternatorul" care scoate acel "curent wireless" ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări