Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare motor trifazic 1,1/1,9 kw

Marius Dragomir

Postări Recomandate

Buna ziua.

As dori sa ma ajutati sa identific caracteristicile unui motor trifazic mai vechi.

Am postat si o fotografie cu placuta lipita pe carcasa.  Nu prea se intelege ce este poansonat pe placuta.20211122_112437.thumb.jpg.1bba5e80a60835bbbe0c929c173768b5.jpg

Doresc să identific factorul de putere si randamentul pentru a dimensiona corect un releu cu protectie termica la o freza metalica Fus 200P.

Va multumesc pentru comentarii.

20211122_112437.thumb.jpg.1bba5e80a60835bbbe0c929c173768b5.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marius Dragomir

4

• iop95

2

• bentanioan

1

• mcxc

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 22 minute, iop95 a spus:

Motor trifazat 50Hz frecventa de baza.

Triunghi 220V / 4.08A / 700 rpm / 1.1kW / FP 0.63

Dubla stea 380V / 4.9A / 1425rpm / 1.9kW / FP 0.82

Multumesc.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, Marius Dragomir a spus:

Multumesc.

Intr-o formula pentru calculul puterii preluate de la rețeaua electrică, am găsit si randamentul motorului.

Se poate deduce din cifrele de pe plăcuța?

Link spre comentariu

Am gresit mai sus...

Rectificare: alimentarea este doar la 380V; la conectarea in triunghi se formeaza 3 perechi de poli si turatia nominala este 700rpm iar in dubla stea are 2 perechi de poli cu turatia nominala de 1425rpm. Cuplul este aprox constant pentru ambele turatii, ceva mai mare in triunghi, aprox. 15Nm fata de 12.73Nm in dubla stea.

Cu datele de pe placuta, randamentul in triunghi este 65% iar in dubla stea 71.9%.

Link spre comentariu

Va multumesc tuturor!

Acum m-am mai luminat puțin.

Doresc să refac instalatia unei freze Fus 200P în care sa includ si un VFD de 2.2 kw.

Am refacut anterior si instalatia la un strug Kart Emu 250 din 1970 si sunt foarte multumit de VFD-ul inclus. Strungul avea un reductor imens pe niste conuri de fonta care făcea un zgomot mare de nu te mai auzeai om cu om.

L-am eliminat, am inclus un VFD si acum pot asculta muzica in timp ce prelucrez otelul. Foarte bun un VFD la motoare trifazate.

Multumesc foarte mult incă o data pentru ajutor.

Voi posta instalatia electrica, mai redusă de data aceasta, in tutorialul pe care-l  pregatesc pentru reconditionarea frezei FUS 200P.

La revedere!

Acum 13 ore, mcxc a spus:

Doriti sa folositi acest motor?  Chiar daca are 6 borne conectarea lui este mai deosebita, cautati conexiune ' Dahlander ' pentru mai multe amanunte.

https://mesterucasei.com/conexini-dahlander/conexi-triunghi-dubla-stea/

Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări