victrola20 Postat Noiembrie 21, 2021 Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 O intrebare va rog. Am construit o sursa de alimentare pentru tuburi nixie 140V bazata pe NE555 dupa o schema germana , in schema exista un condensator photoflash C38- 100uF,330V , tipul asta de condensatori nu se mai fabrica , cu greu am gasit unul pe ebay , majoritatea fake. Stiu ca exista multe alte scheme cu IC specializate dar aceasta a functionat bine si am nevoie sa mai fac inca cateva , problema e ca nu stiu cu ce pot inlocui condensatorul PHOTOFLASH. Am atasat schema in pdf. PSU HV.pdf Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 21, 2021 Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 Merge orice condensator la capacitatea si tensiunea necesara , tensiunea condensatorului poate fi mai mare ,cu atat mai bine .Acolo normal nu trebuie fotoflash , nu inteleg dece a fost cerut , alea au proprietatea ca rezista la descarcari brutale si repetate ,ce nu se intampla la alimentare tuburi nixie.De altfel peste tot sunt blitzuri la bani marunti ,nu prea se mai folosesc ,fiecare are in el un astfel de condensator. Link spre comentariu
victrola20 Postat Noiembrie 21, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 Multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum