Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PSU 140V???

Postări Recomandate

O intrebare va rog.

Am construit o sursa de alimentare pentru tuburi nixie 140V  bazata pe NE555 dupa o schema germana , in schema exista un condensator photoflash C38- 100uF,330V  , tipul asta de condensatori nu se mai fabrica , cu greu am gasit unul pe ebay , majoritatea fake.

Stiu ca exista multe alte scheme cu IC specializate dar aceasta a functionat bine si am  nevoie sa mai fac inca cateva , problema e ca nu stiu cu ce pot inlocui condensatorul PHOTOFLASH.

Am atasat schema in pdf.

PSU HV.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Merge orice condensator la capacitatea si tensiunea necesara , tensiunea condensatorului poate fi mai mare ,cu atat mai bine .Acolo normal nu trebuie fotoflash , nu inteleg dece a fost cerut , alea au proprietatea ca rezista la descarcari brutale si repetate ,ce nu se intampla la alimentare tuburi nixie.De altfel peste tot sunt blitzuri la bani marunti ,nu prea se mai folosesc ,fiecare are in el un astfel de condensator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări