matzah Postat Noiembrie 21, 2021 Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 Salut, Vreau sa inlocuiesc ceasurile de bord la masina mea, din varianta cu 4 ceasuri si display alfanumeric, la varianta cu 5 ceasuri si display grafic. Am luat de prin dezmembrari ceasurile la pret de nimic, problema e ca din ce-am citit pe afara, daca inlocuiesc pur si simplu, o sa am o problema cu nr de kilometri afisati. Respectiv, masina mea are 167 mii km. Cea de la care am luat ceasurile, are cam 260 mii. Cica kilometrajul este stocat in doua locatii, odata in ECU si inca o data intr-o memorie eeprom 93c66 din ce am identificat, de pe ceasuri. Daca inlocuiesti oricare din ele, se vor resincroniza, luand ca referinta valoarea cea mai mare stocata. Deci daca pun ceasurile noi la masina, imi va arata in bord 260 mii km in loc de 167 mii reali. Cum nu-mi convine chestia asta, se pot schimba memoriile eeprom intre ele? Respectiv sa-mi pun si pastrez memoria de la ceasurile mele. Ce altceva mai stocheaza eeprom-ul din ceasuri (93C66) ? Link spre comentariu
ady2006 Postat Noiembrie 22, 2021 Partajează Postat Noiembrie 22, 2021 Nu poti muta eepromul daca difera clusterele. Pune dumpul din ceasurile noi si poze cu ceasurile noi. Link spre comentariu
matzah Postat Noiembrie 23, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2021 Nu am programator pentru memorii de-astea. O sa incerc sa improvizez ceva cu un raspberry pi. Daca reusesc sa fac dump, modific sau sterg locatia unde se afla stocati nr de km si presupun ca atunci cand voi conecta ceasurile, ecu va updata cu valoarea stocata in el. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum