Neagu Raul Postat Noiembrie 20, 2021 Partajează Postat Noiembrie 20, 2021 Bună seara! Am cumpărat și eu un kit și am vrut să schimb tranzistorul Q2(D882) pentru un BD679 sau un alt tranzistor pentru următoarea modificare: tot ce vreau e ca în caz de fluctuații ale curent să nu se ardă integratele Mulțumesc anticipat! Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 20, 2021 Partajează Postat Noiembrie 20, 2021 Eu zic sa il lasi asa cum este. "Cand un aparat functioneaza, nu trebuie sa il repari" citat din Murphy. "Cand vrei sa il modifici, vei cheltui mai multi bani si timp, iar rezultatul va fi un dezastru" citat tot Murphy. "Cand vrei sa imbunatatesti caracteristicile de functionare a unui aparat, dupa modificarile aduse, acesta nu va mai functiona deloc" acelasi Murphy. Link spre comentariu
djvas Postat Noiembrie 20, 2021 Partajează Postat Noiembrie 20, 2021 Eu nu inteleg care este intrebarea de fapt ... Link spre comentariu
bolek Postat Noiembrie 20, 2021 Partajează Postat Noiembrie 20, 2021 Sa limiteze tensiunea de alimentare a opampurilor la 30 si ceva de volti indiferent cat e reteaua. Pe minus e deja zener si pe plus pune el unu. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Noiembrie 20, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2021 Acum 43 minute, bolek a spus: Sa limiteze tensiunea de alimentare a opampurilor la 30 si ceva de volti indiferent cat e reteaua. Exact, și am vrut să știu dacă mă poate ajuta dacă pun un tranzistor cu Hfe mai mare încât să nu meargă prea mult pe diodă și să o ard Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 21, 2021 Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 Cu cat curentul tras de baza Q2 e mai mare, cu atat curentul prin zener e mai mic. Asa functioneaza la modul cel mai elementar stabilizatorul paralel, cand sarcina trage curent minim, majoritatea curentului necesar stabilizarii tensiunii se duce prin stabilizatorul paralel catre masa ( in cazul de fata prin zener ), iar cand sarcina trage curent maxim, prin stabilizatorul paralel ( zener aici ) curentul e minim. Tranzistorul Q2 oricum nu poate trage oricat, ci doar atat cat iesirea U2 e capabila sa-i dea. Este totusi indicat sa se estimeze macar curentul minim si maxim consumat de regulator din stabilizatorul cu zener, astfel incat sa se dimensioneze cat mai bine rezistenta inseriata cu zenerul. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Noiembrie 21, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 Pai după ce finalizez kit-ul am sa vad ce integrate pun și după aceea fac niște măsurători dar dacă q2 poate fi schimbat cu un Darlington BD679 ar fi foarte bine Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Noiembrie 21, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 Oare un IGBT ar ajuta? Link spre comentariu
djvas Postat Noiembrie 21, 2021 Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 Daca tot vrei sa pui zener pe Op ampuri de ce nu te duci un pic mai jos ? Adica pe la vreo 30 V sau chiar 28. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 21, 2021 Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 Chiar și mai jos dacă ne uităm la cum se alimentează operaționalele. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Noiembrie 21, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 Eu am doar TAA550 si am încercat sa vad daca functioneaza așa Link spre comentariu
QQme Postat Noiembrie 21, 2021 Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 TAA550 e la 33V si curent f.mic 5-6 mA nu protejeaza nimic,era pt alimentarea varicapurilor din selectoare TV, puneti 5 buc. 5V6 inseriate le un curent de 20-30 mA. Link spre comentariu
djvas Postat Noiembrie 21, 2021 Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 Nu strica TA550 pe asha ceva !!! Nu este dioda zenner ordinara si o sa-ti para rau de ea. Cauta una de 1.3 W care costa cativa bani. Eu tot nu pot sa pricep cum aceasta schema are atatia fani ... cand sunt altele mult mai bune si unele chiar mai simple. 0..3 A cu un singur tranzistor de putere ? Nu e cam la limita ? Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Noiembrie 21, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 Am trei bucăți dar dacă spuneți că nu se poate, le pun la păstrare! Am să caut una de 28v 1/1.3/5W, e ok? Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 21, 2021 Partajează Postat Noiembrie 21, 2021 Ce au facut altii : http://electronics-diy.com/adjustable-lab-power-supply.php Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum