Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Priza termostatata


Postări Recomandate

Am cumparat de curand un uscator de rufe cu pompa de caldura si nu am alta solutie decat sa il instalez pe balcon. Balconul este inchis cu termopane dar in partea de jos are panel dintr-acela cu polistiren iar in exterior are izolatia termica realizata la reabilitarea blocului. Pentru ca imi este totusi frica de inghet, as vrea sa pun ceva de incalzire, care sa pastreze o temperatura minima de 5-10 grade, adica sa evite inghetul in perioadele in care temperatura exterioara scade mult sub zero.

Am gasit pe net ceva prize termostatate, dar as vrea sa aflu de la cei care utilizeaza asa ceva daca ma pot baza ca isi face treaba.

Am gasit pe Aliexpress acest device care, fata de ce am gasit pe net la magazine din tara, are avantajul ca are senzorul cu fir, adica il pot pune cam in zona in care ma intereseaza sa nu ajunga la temperatura de inghet. 

Ce parere aveti?

 

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 11 minute, Ovidanie a spus:

In partea de jos, partea paralela cu podeaua, uscatorul este inchis? Adica vezi in interior daca rastorni utilajul?

Este inchis jos, nu se vede nimc. Este clasa A++ cu pompa de caldura, adica functioneaza similar cu un aer conditionat cu ciclu inversat.

Trebuie sa incalzesc tot balconul, pentru ca nu am cum sa incalzesc doar uscatorul.

Multumesc.

Link spre comentariu

Ba da, ai cum.

Solutia rapida ar fi sa cumperi sase elemente de incalzire ceramice, cum erau cele de la fierul de calcat.  Sau patru plitele de la cafetierele alea ieftine, de bazar. Le legi in serie si le fixezi sub uscator, nu este neaparat sa se atinga fizic. Intre elementele de incalzire si pardoseala foloseste cu incredere o placa de vata minerala de inalta densitate.  Adica asezi uscatorul pe un suport, la 15-20cm de pardoseala si elementele de incalzire legate in serie efectiv le legi cu sarma de placa de vata minerala.

Vezi ca placa de vata minerala sa fie chiar minerala, adica sa fie fabricata din roca topita si trasa in filamente. Ai grija, am vazut la un depozit de cartier niste plalci din material textil scamosat si presat bine, erau prezentate ca fiind din vata minerala.

 

Solutia eleganta ar fi ca construesti elementele de incalzire din placi de gresie de alea mari, eu am folosit 50*50cm, doua placi spate in spate, lipite cu adeziv pentru faianta, este sub forma de praf, se vinde la sac, il prepari cu apa. Sau poti incerca cu silicon rezistent la temperatura dar iesi mai scump. Elementul de incalzire il faci dintr-un fir de nichelina, cumperi o rezistenta spiralata si o indrepti. Mai ai nevoie de doua fasii de clingherit si ceva adeziv  "Superglue" care sa fixeze clingheritul si nichelina pana se intareste adezivul pentru gresii.

 

Un amic foloseste asa ceva pentru damigenele cu vin, le tine in balcon si se teme sa nu-i crape din cauza inghetului. Alt amic are una sub lada frigorifica, tine lada in garaj neincalzit si a patit-o intr-o iarna ca s-a oprit din functionare si pana nu a incalzit-o cu o aeroterma nu a vrut sa porneasca.  Eu am facut cateva din gresii dreptunghiulare, de 40*60cm, le-am vandut unor femei friguroase, functioneaza sub birou, direct pe parchet, doamnele tin picioarele pe gresia incalzita.

 

 

Link spre comentariu
Acum 43 minute, Ovidanie a spus:

doamnele tin picioarele pe gresia incalzita

Asta da metoda de a "incalzi" o femeie!

Multumesc mult pentru idei. Sotia imi zice ca sunt eu prapastios si ca pe balcon nu ingheata niciodata, dar paza buna trece primejdia rea. In cartea tehnica scrie ca uscatorul nu functioneaza sub 5 grade. Deocamdata am sa incerc cu acea priza termostatata si cu un convector electric pe care deja il am. Apoi mai vad ce si cum.

Link spre comentariu

   Pentru a nu mai deschide un nou topic si  cerand  scuze de interventia off.., am si eu o intrebare pentru cunoscatorii de pe forum  care se ocupa de tehnica frigului. 

Este adevarat ca o lada frigorifica, o combina frigorifica sau un frigider nu functioneaza la o temperatura mai mica de +10*C?

 Ma refer la ce se poate cumpara in acest moment de pe piata. Din cate stiu, agentul frigorific folosit actual este R134a.

Multumesc pentru citire si eventuale raspunsuri.

 

Link spre comentariu

 Care-i problema?Sunt module cu nemiluita.Carcasate,necarcasate,cu afişaj sau fără,etc,etc.

 Şi am uitat ceva.Dacă balconul nu e izolat va mânca ceva kw...Noroc cu pereţii încălziţi dinspre cameră.Ăia te salvează...

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

 Zvonac.E bine să testezi şi cu un termometru atmosfera din balcon.S-ar putea să nici nu fie nevoie de încălzire.Asta dacă e apartamentul cald.

 Şi o să mai ai o problemă cu condensul!Dacă nu vei aerisi periodic apa va condensa în draci pe partea cu sticlă!

 Dacă nu te deranjează la ochi ar fi bine să usuci cât mai mult pe calorifere.Ajută şi la uscăciunea din apartament

Link spre comentariu
Acum 17 ore, BRANCA a spus:

 Şi o să mai ai o problemă cu condensul!Dacă nu vei aerisi periodic apa va condensa în draci pe partea cu sticlă!

foarte adevarat.

eu am folosit o vreme o priza de felul acesta ca sa mentin in veranda 15C, iarna, pentru flori. a mers foarte bine, desi la vremea aceea am luat ce era mai ieftin pe piata.

Link spre comentariu

Pentru initiatorul topicului.

Cumperi un termostat si il setezi la ce temperatura vrei sa porneasca si sa se opreasca. Se gaseste la noi si ieftin pe deasupra.

Daca ai un consumator mai mare schimbi releul din interior cu unul cu contactele mai sanatoase...bineinteles si cablul de alimentare.

 

https://cleste.ro/termostat-digital-xh-w3001-220v.html?utm_medium=GoogleAds&utm_campaign=ShoppingAds&utm_source=&gclid=EAIaIQobChMI_8n5rYiq9AIVHAwGAB3XTwIqEAQYBCABEgKclfD_BwE

 

https://www.sigmanortec.ro/termostat-temperatura-xh-w3001-220vac?gclid=EAIaIQobChMI_8n5rYiq9AIVHAwGAB3XTwIqEAQYASABEgIo3PD_BwE

Editat de mac01
Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări