Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se foloseste un Icd2

FLORIN-B

Postări Recomandate

Am cumparat si eu un ICD2, am inteles ca trebuie sa-l conectez cu un cablu USB la un calculator, dar mai departe ce bloc sau montaj trebuie sa folosesc in care sa pun PIC-ul care urmeaza sa fie programat si cum sa fac conectarile si cu ce cabluri?Sau daca face programare direct la placa PIC-ului ce cablu sa folosesc si cum sa-l conectez la pinii PIC-ului de pe acea placa?Sper ca m-am exprimat corect.Multam fain,Florin

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN-B

12

• lucicop

4

• Abram Burel

2

• sofian

1

Top autori în acest subiect

Schema de test Icd2 ptr un PIC16F877A si codul sursa

Componente necesare :

PIC16F877A/1buc.

Led rosu/1buc.

27pF/2buc.

quartz 4Mhz/1buc

dioda 1N4148/1buc.

rezistor 10k/1buc.

rezistor 220ohmi/1buc.

conector 5pini/1buc.

alimentarea din Icd2

configurarea MPLAB aici

Link spre comentariu

Pe langa ce a zis Sofian, si care este aproape complet, as adauga ca raspuns la intrebarea ta: nu ai nevoie decat de MPLAB IDE de la Microchip si de placa pe care vrei sa o programezi, cu o interfata de programare (ICSP) care se conecteaza la ICD2. Semnificatia pinilor o poti gasi la http://www.microchip.com/Microchip.WWW. ... =en010046#

Pentru a selecta device-ul pe care il folosesti, in MPLAB ai Tools > Select device. (sper ca Tools e meniul - langa Window).

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Din pacate nu am gasit PIC16f877 si mi-am luat un PIC16F84A 20P, i-am facut o placa de test, dar din pacate MPLab-ul imi da mereu eroare cum ca placa de test nu este conectata.Intre timp am incercat si un programator bobprog si nu stiu cum sa folosesc Icprog-ul.Va rog daca nu supar pe cineva, dar sunt si mai tare in ceata dupa ce am citit Help-ul Icprog-ului. In sensul ca i-am facut setarile (chiar si pentru Windows XP), deschid un fisier HEX dar mai departe...Ma ajutati cu un tutorial de folosire fereastra cu fereastra a Icprog-ului?Multam,Florin

Link spre comentariu

Uite unul scurt, rand cu rand :)- lansezi IC-Prog- selectezi ce PIC folosesti (Settings > Device > Microchip PIC sau din lista drop-down din dreapta sus)- incarci hex-ul (File > Open File sau primul buton de pe bara)- verifici configuratia (zona Configuration din dreapta); daca in cod s-au folosit directive corespunzatoare, atunci totul trebuie sa fie in regula, dar asta nu e chiar... obligatoriu) - daca nu esti familiarizat cu informatiile, sa ai foaia de catalog la indemana si o iei catinel- te asiguri ca programatorul e conectat (alimentat daca e cazul) si are PIC-ul in el- programezi PIC-ul (Command > Program All sau F5 sau butonul cu integrat si sageata galbena)- in functie de PIC-ul programat, la inceputul programarii s-ar putea sa-ti apara ferestre care sa te intrebe una-alta; raspunzi cu... grija- la sfarsit ar trebui sa spuna daca e OK sau nu- daca nu e OK, selectezi alt buffer (Buffer > Active Buffer > Buffer x sau din taburile de jos), citesti PIC-ul (Command > Read All sau F5 sau butonul cu integrat si sageata verde), apoi compari cu ce trebuia sa fie; interpretarea depinde de la caz la caz, dar cauzele sunt programatorul sau PIC-ul.

Link spre comentariu

Multumesc penru raspunsul la apelul meu disperat,dar imi afiseaza: Verify failed at address 0000h!oare pentru ca: atunci cand incarc hex-ul, se modifica numai continutul ferestrei de sus - Address-Program Code -iar cea de jos - Address-Eeprom Data - ramane neschimbata.La toate buffer-ele am incercat, dar cu acelesi rezultat.In zona Configuration ce eprezinta: Fuses, Checksum, ID Value, si Config word ?Am incerat la setari hardware si cu direct I/O si cu API.Daca nu incarc nici un fisier hex, atunci verificarea-ok, citirea -ok,stergerea - ok, programarea - ok si blank chek - ok. Ce reprezinta address 0000h?Multumesc mult penru rabdareFlorin :tonqe:

Link spre comentariu

Program code este programul tau, iar EEPROM Data reprezinta datele pe care le scrii in EEPROM la programare. Acestea pot fi setate cu instructiuni specifice. Daca nu pui nimic in EEPROM, e normal ca atunci cand incarci .hex-ul, datele sa ramana FF (valoare reset).Verify failed la adresa 0000h inseamna ca ai o problema cu programarea. Codul se programeaza adresa cu adresa incepand de la 0000h si apoi se verifica. Daca difera valoarea citita cu cea care s-a dorit scrisa va returna Verify failed. Asta inseamna ca inca de la prima adresa verificata a aparut o problema. Inseamna ca programatorul tau nu e conectat corect in circuit sau exista alta problema.Config word contine fuses-urile de configurare. Astea spun (in ordinea importantei) daca codul este protejat la scriere, daca sunt activate anumite periferice precum watchdog, brown-out detect etc.Eu te-as sfatui sa-ti cumperi un ICD2 clona gata facut (Vasile are un pret bun) si sa studiezi conectarea lui la placa ta.

Link spre comentariu

Am deja un ICD2-clona.Dar atunci cand l-am folosit, chit ca m-am muncit mult pana am pregatit MPlab-ul ( pt.ca m-am trezit ca pentru conectarea la USB-ul PC-ului, trebuiesc instalate si updatate driverele speciale de pe site-ul Microchip ),am descoperit ca imi afisa ca nu "vede"placa de test, desi la self test it whas succesfuly passed!De fapt nici acum nu mi-am dat seama bine daca placa de test trebuie sa contina obligatoriu si oscilatorul sau nu.Sau poate este destul sa pun PIC-ul intr-un soclu la care sa conectez cele 5 fire care ies din ICD2?Multumesc mult pentru ajutorul vostru si ma scuzati mult ca va mananc din timpul vostru care este fara indoiala -cu onoare va spun- ocupat si pentru mine.Cu multa recunostinta ,Florin

Link spre comentariu

Placa de test trebuie alimentata. Firele trebuie conectate cum trebuie. Oscilatorul trebuie sa existe - sau selectezi oscilator intern daca are asa ceva PIC-ul tau. Pentru programare totusi trebuie sa-l vada indiferent daca e oscilator sau nu. Insista pe ICD2, e mult mai bun decat orice alta varianta (ICProg sau alt soft).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări