Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnetofon kashtan 1 - VUmetru blocat

Ion Ionuț

Postări Recomandate

Salutare tuturor . Dețin un kashtan 1 care mă surprinde încă cu căldura sunetului de fiecare dată când ascult muzică . Doar că vârsta și-a spus cuvântul de curând și unul din vumetre a rămas aprins tot , până la roșu indiferent dacă  dau mai încet din potențiometru sau nu. Îl folosesc doar ca amplificator și aș dori să remediez acest inconvenient . Calitatea sunetului nu este afectată de defectul apărut și volumul lucrează în continuare normal pe acest canal când îl ridic sau scad  . Va mulțumesc anticipat pentru timpul acordat .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ion Ionuț

2

• cipcirip

1

• Cristian 1984

1

Top autori în acest subiect

La 18.11.2021 la 16:32, cipcirip a spus:

Poate fi si din operational si din detector; trebuie masurate tensiunile de pe iesirile lor. Operationalul se duce de obicei (K157UD2).

Mulțumesc pentru ajutorul acordat

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna seara , sunt nou pe acest forum . Am un magnetofon Kashtan 1 si astazi l am desfacut pentru prima oara sa il suflu de praf in interior . Cand i am pus ultimul buton pe potentiometru de balans si am apasat sa il fixez , instant vumetrele sau scala s a blocat si ramane mereu aprinsa pana la maxim  . Potentiometrele lucreaza bine , cel de balans la fel , in mag intra semnal se aude , totul ok numai ca scala ramane aprinsa . M am uitat la contacti pe acolo , scala am decluplat o de la alimentare atat de jos cat si din partea de sus a magnetofonului . Dati mi va rog cateva parerri sau sfaturi , va multumesc mult .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări