Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare SMD.

Postări Recomandate

Am schimbat padurile thermice la o placa video saphire RX580 8 GB si am rupt 2 SMD deoarece mi-a alunecat surubelnita.  Ma poate ajuta si pe mine cineva cu identificare componente. Una are simbolul B 204, si nu inteleg la ce se refera . Bobina sau ""baterie"". Multumesc anticipat. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea mmm

3

• validae

2

• Marele Savant

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

O poză cu componenta ar fi mai potrivită.Dacă e prea mică să poţi face poze clare, poţi folosi o lentilă convergentă pusă în faţa obiectivului telefonului.

Baterie smd n-ai să vezi pe plăci video.Pot fi rezistori, condensatori, bobine, diode...dar să le vedem.

O metodă de postare :

Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload
Pentru asta, puneţi poza sau pozele pe desktop, apoi când daţi click pe link-ul Imgur upload, micşoraţi fereastra lui astfel
ca pe desktop să puteţi ,,trage,, poza sau pozele direct cu mouse în fereastra aplicaţiei.
După ce poza a apărut pe site, daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,,
Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea.
Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi...

Link spre comentariu

Din ce se vede, condensator nu e sigur fiindcă aceia sunt marcaţi cu ,,C,,.Rezistenţă dacă ar fi, ar fi marcată cu ,,R,,.Bobină nu cred să fie, alea sunt marcate de obicei ,,Q,,.

Mai sunt şi alte componente identice, marcate cu ,,B,, ? Ai putea să le măsori cu ohmmetrul, deşi pot fi influenţate de alte componente conectate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări