ratza Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Acum 5 ore, xaxa a spus: buna ziua situatia este urmatoarea: am trecut pe linga o camera fara sa am rovinieta. am cumparat rovinieta la vreo ora dupa. stie cineva daca voi mai primi amenda? Nu o să primeşti amendă. Ca fapt divers, anul ăsta am uitat să plătesc rovinietele la timp şi încă aştept să-mi vină cadourile. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Acum 5 ore, xaxa a spus: buna ziua situatia este urmatoarea: am trecut pe linga o camera fara sa am rovinieta. am cumparat rovinieta la vreo ora dupa. stie cineva daca voi mai primi amenda? Nu primesti. Idem si cu podul de la Cernavoda. Scrie clar si pe pancarte, daca ai uitat sa platesti, plateste pana a doua zi si scapi de amenda. PAna la urma tu cand platesti, platesti pe toata ziua, nu incepand de la ora la care platesti! Adica daca tu faci rovineta incepand de azi de la ora 23:55, chiar daca ziua mai are 5 minute, asta e. Ai platit si pt restul de 23 ore si 55 minute de care nu ai beneficiat. In cazul tau beneficiezi ca nu te arde... Link spre comentariu
xaxa Postat Noiembrie 18, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 multumesc pentru lamuriri si incurajari Link spre comentariu
spik Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Eeh, eu platesc rovinieta anual. Daca iti permiti o masina, nu te incurci la cca 130 lei anual pt rovinieta. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Problema e ca uiti sa o faci... Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Anual și eu, doar că am uitat. Asta e, mă scobesc de 750 de lei și voie bună. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Depinde de cine "studiază camera", recent am citit în ziarul local o pățanie de genul acesta,identica chiar. Omul a primit amenda, a contestat în instanta și a plătit, problema era ora de pe înregistrare și cea de pe chitanța, adică se demonstra ca s-a plătit ulterior rovinieta. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 De parca ar sta careva sa studieze fiecare poza in parte. Se identifica numarul de inmatriculare din poza, si daca softul il gaseste cu rovinieta activa, il ignora, daca nu il gaseste, semnaleaza conflictul. Totul se face pe calculator, si de asta pot apare situatii atipice, de genul platesti dupa poza si tot primesti placinta acasa. Softul nu sta sa caute daca dupa asta ai platit sau nu. Asta o faci la contestatie in instanta. Nu e nici o tanti amabila care sa stea sa vada daca tu ai platit sau nu, dupa ce ai fost pozat. De asta apar anomalii de genul datorie de 1 leu la fisc, sau amenda cu o ora inainte de plata rovinietei. Sistemul nu stie cand si daca ai platit ulterior, si cred ca nici nu are interes sa afle. Va imbatati cu apa rece. Singura scapare este sa nu fi fost activa camera. Se intampla mai des decat isi inchipuie multi, dar frica de poza exclude abuzul in asemenea situatie. Am patit si eu ca am uitat sa platesc si m-am plimbat ca voiosul prin fata camerei de cateva ori. Nu am primit nimic acasa, dar am stat cu morcov mai bine de un an. De atunci mi-am bagat in telefon alarma si pt rovinieta. O platesc odata pe an, si de asta probabil data e supusa uitarii. Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Ideia este urmatoarea; Platiti fratilor la timp si nu veti mai avea probleme. Setati telefonul, sa va anunte cu o zi inainte de expirarea rovignetei, asigurarii RCA, ITP. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Ce bine e fără mașină Link spre comentariu
dan-a2 Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Acum 8 minute, maresaldeflota a spus: Ce bine e fără mașină Este si bine ,este si rau . combustibilii s-au scumpit ,rca la fel , o sa ajunga un lux ptr. multi romani ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Acum 19 minute, maresaldeflota a spus: Ce bine e fără mașină Asta imi aduce aminte de o caricatura, pe vremea cand erau la moda glumele pe seama trabantului. Erau cativa oameni zgribuliti in ploaie intr-o statie de bus si opreste un trabant in dreptul lor. Pe geamul de la portiera dat jos, soferul ii intreaba: mai stie careva un banc cu trabant? E bine fara masina, dar cand te-ai obisnuit cu ea, e mai greu sa renunti. Probabil in noile conditii, multi vor fi nevoiti sa renunte, dar asta nu e un motiv de bucurie. Nici nivelul de trai al celor fara masina nu va creste. Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 (editat) Apropo Legea spune asa; - Nu ai ITP in trafic si ai fost depistat---rămai fara Certificatul de inmatriculare, iei si amenda + puncte de penalizare, iar ITP-ul il faci doar la RAR. - Nu ai RCA in trafic si ai fost depistat---rămai fara numerele de inmatriculare (autovehiculul il poti deplasa numai pe platforma), amenda+ puncte de penalizare, iar daca nu faci dovada de plata a RCA in termen de 30 de zile, autovehiculul va fi radiata din oficiu. Editat Noiembrie 18, 2021 de PINTI Link spre comentariu
yo9gcc Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Eu stau intr-o localitate si daca trec podul sa ajung in oras trebuia sa platesc rovinieta, acum 6 -7 ani efectiv am uitat sa platesc si am trecut vreo 10 zile prin fata camerelor, eram disperat cand mi-am dat seama ca nu o aveam platita. Am discutat cu cei de la administratia drumurilor si au spus ca la Bucuresti se face verificarea si vezi doamne ca nu o fac in fiecare zi si poate am noroc. Chiar am avut noroc, nu am primit nicio amenda cu toate ca in perioada aceea se dădeau amenzi pentru fiecare trecere dar am stat cu morcovul vreo 6 luni. Dar fimiul a trecut prin zona Fagaras , rovinieta a platit-o a doua zi si a primit amenda in cateva saptamani. Cred ca acum au vreun soft de face verificarile. Rovinieta este valabila de la ora 00.00 si este valabila pana la ora 23.59 deci poti sa treci fara probleme prin fata camerelor dar sa iti cumperi rovinieta pana la ora 23.59 acelei zile cad ai trecut. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Acum 23 minute, yo9gcc a spus: acum 6 -7 ani efectiv am uitat sa platesc si am trecut vreo 10 zile prin fata camerelor, eram disperat cand mi-am dat seama ca nu o aveam platita. Bine ai venit in club...asa am patit si eu. Link spre comentariu
Postări Recomandate