Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cu si fara rovinieta

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 7 minute, riderinblack_tm a spus:

Eu stiam ca nu primesti amenda daca platesti pana la ora 24 a zilei in curs.

Da , asa este , am platit ulterior in aceasi zi si nu a venit amenda .Este si logic , vii de la tara ,unde nu ai posibilitatea sa platesti ,treci pe sub camera ,ajungi la prima benzinarie din oras ,cumperi si este in regula.

Link spre comentariu

La poza se verifica situația pana la acea data, nu după. Se poate miza pe funcționarea defectuoasa a sistemului.  Avem noi impresia ca ei chiar își fac treaba, dar e ca peste tot în țara asta. Sunt și ghinioniști care o mai încasează, dar de regula mulți scapă. Ori nu erau active camerele, ori se incalcesc în sistem. E totuși hazardat sa te bizui pe asta. 

Treaba cu am plătit după, o dovedești în instanta, la contestație. Amenda odată plecata, nu mai poate fi oprita decât de judecător. 

Link spre comentariu

Eu am patit de 2 ori si nu mi-a venit amenda ,camera este functionala , un prieten a patit-o.

Amenda nu pleaca imediat dupa filmare.....Cred ca atunci cand se aduna si se confrunta data "infractiunii "si cea achitarii ,se face sau nu trimiterea .Cred ca nu se ia in consideratie ora.Ca ar fi posibil si varianta : platesc la benzinarie ,la 1 km avem camera ,iesire oras spre Carei -si Bihor ,poate sistemul merge greu intre benzinarie si agentia asta cu drumurile ,si iesi vinovat , complicatii ,pt cateva minute....

De ex in Ungaria pe autostrada ai 1 ora de plata de la urcare ( ei nu au pt celelalte drumuri ) 

Link spre comentariu

Mai mult ca sigut nu vei primi amenda.

Eu am fost un situatia urmatoare:

Am schimbat domiciliu si numerele de la masina, avand rovigneta pe un an pe numerele vechi cu valabilitate inca vreo 8 luni.

Duduia de la CNADNR mi-a spus ca, camerele te inregistreaza in momentul trecerii, a doua zi se verifica corespondenta nr. inmatriculare cu Serie de sasiu, si apoi se verifica existenta rovignetei pentru seria VIN respectiva, verificarea facandu-se tot in a doua zi. In cazul meu, pe noile numere identifica Seria VIN, iar pe seria VIN aveam reovigneta valabila.

Nu am primit nici o amenda pana acum si am avut si alte cateva cazuri cand am facut rovigneta la cateva ore dupa inregistrare video... de... mai uitam din cand in cand. 

Numai bine!

Adrian

Link spre comentariu

legea nu e foarte clara:

(8)Perioada de valabilitate a ROVINIETEI începe de la ora 0,00 a zilei solicitate de utilizator şi expiră la ora 24,00 a ultimei zile a duratei pentru care a fost achitat tariful de utilizare.

(8.1)Dacă ziua de început a perioadei de valabilitate a rovinietei este ziua în curs, valabilitatea acesteia începe la ora înregistrării informaţiilor privind achitarea tarifului de utilizare în baza de date a SIEGMCR şi expiră la ora 24,00 a ultimei zile a duratei pentru care acesta a fost achitat.

Link spre comentariu
Acum 37 minute, BRANCA a spus:

Xaxa.E clară.Pct 8 se referă la o rovinietă care o iei pentru o perioadă viitoare,de la o anumită dată.Pct 8.1 se referă la rovinieta pe care o iei cu valabilitate în aceiaşi zi.

eu intuiesc asta, dar legea nu pune "de la - la" si nici viitoare/ulterioare. spune  a zilei solicitate

pe linga asta:

valabilitatea acesteia începe la ora înregistrării informaţiilor privind achitarea tarifului în baza de date a SIEGMCR

de unde stiu eu cind se intimpla asta? se poate intimpla instantaneu, se poate intimpla peste 3 ore daca functioneaza sistemul prost.

daca e asa cum se spune, cum ca nu s-ar emite amenzi in situatia prezentata de mine, inclin sa cred ca numarul contestatiilor a fost destul de mare ca sa ii determine sa evite situatia, pentru ca amendamentul la lege e o treaba greoaie.

Link spre comentariu
Acum 30 minute, xaxa a spus:

de unde stiu eu cind se intimpla asta?

Sunt imprimate pe bon: ora, minutul, data, luna, anul etc.

Nu intereseaza pe cumparator daca datele intra in sistem instantaneu, peste o ora, o saptamana sau niciodata. E fix problema CNADNR-ului.

Link spre comentariu

Trebuie deschis bine ochii la chestii de valabilitate...Un amic a muşcat-o cu asigurarea la maşină.I-a expirat Casco şi a făcut asigurare nouă.Fix în ziua asigurării face soţia lui accident cu maşina!Şi ce să vezi?Asigurarea intra în vigoare din ziua următoare!Ţeapă totală...Nici n-a mai reparat maşina.Şi era luată de nouă!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări