Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asa ar trebui sa arate micro atelierul unui hobby-st in ale electronicii...

Akos

Postări Recomandate

Jos pălăria pentru colecţii,dar într-un atelier de lucru ce sens au?Să te uiţi la aparate?Decor?

Cine lucrează ţine strict aparatura necesară şi piesăraia...Regula e că toţi avem chestii împrăştiate pe masă!...Îi invidiez pe cei ce fac curat şi ordine zilnic...Aveam şi eu un amic în stilul ăsta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Akos

17

• Marele Savant

11

• Marian

6

• Mircea

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

fiecare trebuie sa se bucure de laboratorul lui de acasa asa cum este scump ieftin , in care isi desfasoara activitatea,electronica intotdeauna este inainte

Editat de alexy
Link spre comentariu
Acum 24 minute, BRANCA a spus:

Jos pălăria pentru colecţii,dar într-un atelier de lucru ce sens au?Să te uiţi la aparate?Decor?

Cine lucrează ţine strict aparatura necesară şi piesăraia...

Cred că un multimetru, osciloscop, sursă dublă/triplă, un generator de semnal și un analizor de spectru +piesele, sunt destule pentru orice hobbyist

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Liviu.Mihaiu a spus:

Da. Dotare serioasa.
Ai acolo peste 100 de aparate cred.
Cate folosesti in mod curent pentru depanare, sau cate ai folosit din ele in ultimul an, sa zicem ?

Dacă e pentru mine întrebarea. Am cred peste 250 de aparate dacă le număr toate. În ultimul an sa zic ca am folosit vreo 25. Clar nu le folosesc toate. Dar asta este hobby-ul meu. Și îmi și câștig pâinea cu ele. 

Link spre comentariu

Da, intresant sa dai cu pietre si apoi sa spui: haide dom'le, ce nu stii de gluma??!! In fine, multa sanatate la toata lumea!

In alta ordine de idei, pe masa din bucatarie aveam o placa din PFL, mare aproape cât masa, pe care lucram. Când "terminam" de lucrat, luam placa, asa cum se gasea, cu piese, vopsele, lipici si alte etc-uri pe ea, si o mutam intr-un colt al bucatariei mai putin "umblat". A doua zi, când reluam lucrul, puneam placa pe masa. Seara, mutam din nou placa. Era foarte comod, nu trebuia sa strâng nimic!!!

Link spre comentariu

Stiam eu ca radioamatorii au haz ! Pentru cei cu "deviatii comportamentale gen audiofilie" nu trebuie uitat de rezistentele de sarcina rezistive de diverse valori sau resoul de 2kw pentru testarea surselor, pfc-urilor etc. Si nu trebuie uitat ca electronistii care isi fac singuri cablajele au diverse chestii gen cuva de corodat, diverse masini de gaurit (dintre care am atasat in poza una de care sunt foarte mandru). Toate astea ocupa loc mult si nu prea ramine spatiu de expozitie de aparatura care nu se foloseste...

0f225c6d-d034-41f4-bc66-10c61f3a61a3.jpg

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Alea nu sunt freze... Sunt burghie. De 0,8mm; 1mm; 1,5mm; 2mm; 2,5mm; 3mm. De cele-am agatat asa ? Pai de lene sa nu tot schimb burghiele...

Link spre comentariu

@xubi, atelierul tau e super. Nu pentru ca e ordonat, ci pentru ca e viu. Acolo este activitate. Acolo este entuziasm. Acolo se vede ca cineva sta cu drag si face ce-i place (evident, cand e lasat ...). Bravo. Esti radioamator, da ?

Link spre comentariu

Freze /burghie...eram curios  ce faci cu ele(mașinile nu burghiele) pentru că jucăriile Proxxon nu-s ieftine și trebuie un motiv să ai 5-6. :) 
Am reușit  să-mi "rup "  această cușcă de 2,6X2,8m  din centrala termică pentru a-mi face de cap acum la bătrânețe cu un hobby pentru care nu am avut timp când munceam. Cam las lucrurile vraiște ca-n orice man's cave.
Sunt  radioamator pe dreapta iar pe stânga mă electronicesc cât vreau eu :) 

Link spre comentariu
Acum 39 minute, xubi a spus:

jucăriile Proxxon nu-s ieftine și trebuie un motiv să ai 5-6.

Fară legătura sau referire la detinătorii de asa ceva:
Proxxon este un fel de Fluke. Unul căcăniu-galben altul galben-căcăniu.
In afară de faptul că utilizatorul are mare atentie cand utilizează asa ceva (din cauza pretului nesimtit cerut de producător) si in felul acesta face ca scula să dureze mai mult, eu cred ca orice scula sau aparat mai serios vopsit corespunzător face acelasi lucru.
Dă găuri mai deosebite Proxxon sau măsoară mai precis Fluke ?
Sanchi, canci.
Slava Germany & USA !

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări