Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Asa ar trebui sa arate micro atelierul unui hobby-st in ale electronicii...

Akos

Postări Recomandate

• Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Akos

17

• Marele Savant

11

• Marian

6

• Mircea

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ala-i nu-i garaj...iar domnului Carlson ii plac aparaturile vechi...le reconditioneaza.

Este o pasiune frumoasa si il respect pentru acest lucru. Cum altii reconditioneaza masini, el reconditioneaza aparatura electronica. Si e vorba de zeci de mii de dolari investiti acolo...daca nu sute de mii...nu toata lumea isi permite asa ceva.

Mr Carlson are un spatiu imens de electronica...nu ca altii care lucreaza pe balcon sau in spatiul unui dormitor.

Aveti mai jos un videoclip cu toata suprafata pe care o detine. Rautatile aduse la adresa lui nu va fac cinste cu nimic...!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Probabil ca vorbeste invidia din noi. Dar nu vi se pare ca totul are o atmosfera de expozitie ? Nu vad un fir de praf pe acele mese sau aparate. Toate stralucesc de curate ce sunt. N-ati observat masa cuiva care este activ ? De regula sunt straturi istorice de la diverse proiecte la care s-a lucrat sau la care se lucreaza. Aici parca suntem intr-un muzeu in care exponatele se sterg zilnic de praf. Cine poate lucra in asemenea conditii ? Sigur, nu suntem toti la fel. Poate ca unii pot. Este acel tip de atelier pe care daca parintii mei l-ar fi vazut nu as mai fi auzit altceva decit ca "tu nu vezi ce ordine si curatenie este la mr. Carlson iar la tine toate sunt claie peste gramada, macar de-ai mai sterge si tu praful...".

Este acel tip de atelier care ti se da ca exemplu, si pe care cei activi nu cred ca o sa-l aiba vreodata. Dar probabil ca d-l Carlson este un colectionar de fel de fel de aparate. Aceasta e hobby-ul lui. Asa cum altii colectioneaza fluturi sau timbre sau cutii de bere, etc. Nu vad de ce aceste afirmatii sunt considerate rautate. Este doar o constatare. Iar cele vazute mie mi se par amuzante. Uitati-va la masa lui @DjLeco2021. Cam cate straturi istorice descoperiti acolo ? Si nu asa trebuie sa fie la ceva care e viu, la ceva care traieste ? Sau la masa lui @maxente? Sau al lui @Marian? Sau la al meu ? Cam atit despre d-l Carlson.

Link spre comentariu

Ci siguranta sunt puse si spre expozitie, atunci cand detii atata aparatura e normal sa vrei sa o expui si sa te mandresti cu ea ( si mai ales sa o protejezi de praf ), asta nu exclude utilizarea macar a unora dintre ele atunci cand este cazul. 

Multi youtuberi faimosi fac asta ( vezi EEV, vezi TSP, vezi B.E, etc ).

In finem vorba dvs, destul despre asta :)

Link spre comentariu

Aveţi dreptate...Ce văd eu acolo parcă-i o colecţie de aparate model Dan Cod!

Privitor la activitate remarc că organizatoarele de pe masă sunt goale...Mai apoi nu e nicio masă care să aibă un "preş" de lucru siliconic/antistatic...Nu văd nici staţii de lipit...Poate era în curs de amenajare.

Link spre comentariu
Acum 14 minute, maxente a spus:

Intr-un atelier, sau acolo unde e amenajat un banc de lucru, nu ai sa vezi niciodata curat. Cu alte cuvinte, acolo unde e curat, nu se lucreaza.

Exact asa zic si eu. Chiar daca fac curat prin fiare, le pun in ordine, in maxim 2 zile sunt imprastiate la loc. La ultima reamenajare, am uitat pe unde am pus ceva scule si piese. Stiu ca sunt pe undeva, le caut , dar nu mai pun la loc totul si iar apare dezordinea...Acum, pe "masa" de lucru nu mai am loc sa arunc un ac. Utilizez scaunul ca masa de lucru...

Link spre comentariu

Cred că fiecare electronist acordă mai mult spațiu pieselor și aparatelor decât spațiului de muncă în sine. Când mi-am luat generatorul de semnal am observat că din 3/4 din masă (1/4 fiind deja folosită pentru monitor, mouse și tastatură) am ajuns să lucrez pe 2/5 din masă...

Link spre comentariu

Eu am un birou mic, deci când aduc o sursă sau un televizor și trebuie să folosesc calculatorul pentru a găsi piese sau scheme, trebuie să îmi dau monitorul în spate și să pun tastatura așa:

AW8Dlsb.jpg

Sau pur și simplu o balansez pe monitor :rade: 

Link spre comentariu
Acum 23 ore, Marian a spus:

PS: Nu cred ca ati prins ideea postarii D-lui Akos, ce fel de aparatura mai exact este in acele imagini e mai putin relevant, ideea e ca poza arata un laborator foarte bine dotat la capitolul instrumente si aparatura.

Asta cred ca se dorea sa se sublinieze.

Sa nu ne batem joc de topicul asta cu discutii de bodega.

De fapt colegii au dreptate: sint niste echipamente foarte vechi si probabil neutilizate de respectivul. Majoritatea exista in variante moderne, de zeci de ori mai mici ca dimensiuni, consum si performante mult mai bune. Arata OK ca muzeu, nu ca ceva de folosit toata ziua. Sint si la noi asemenea ''laboratoare'' adunate de cei care au avut relatii sau acces preferential la diverse casari si se lauda cu incaperi pline de aparate, cite 2-3-5 aparate la fel, dar aspectul ramine tot de muzeu sau de magazie de vechituri!

P.S. Da, stiu, ma roade invidia!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări