vily Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 Acum 5 minute, Sister13 a spus: Am vrut sa-l cumpar...din moitive de mine stiute. Bu-hu-huuu Link spre comentariu
vily Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 Acum 30 minute, Sister13 a spus: Narrow Band FM De unde și până unde? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 1 oră în urmă, Sister13 a spus: Este un receptor militar asa cum am zis de la inceput. Nu, nu era folosit de armata! poate doar de cea cu cai de lemn! Acum 24 minute, Kostas1 a spus: Am schimbat difuzorul momentan, caci cel vechi nu a mai functionat. I-a cazut magnetul pe jos, ca la orice echipament profesional! Link spre comentariu
Sister13 Postat Noiembrie 13, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 3 minutes ago, Marele Savant said: a redescoperit colegul nostru ulterior! era in dotarea ALA, garzi patriotice si primarii, conducatori de mari unitati industriale sau agricole, nu este nici un mister. Colegul a redescoperit doar analizand o poza a unui cablaj. Iar cand a zis ca nu e un receptor obisnuit, si i-a gasit o mare parte din schema pe baza unei poze. Cand colegul a zis ca e militar, doar pe baza acelei poze....Maria Sa nu spusese. Dimpotriva.......opinia a fost " ca_colegul " umbla in alte sfere :))) ........odata ce initiatorul l-a stricat umbland in el, interesul a ramas doar la stadiul de fapt divers. Pacat. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 Acum 3 ore, Sister13 a spus: Deci un amplificator sensibil, cu 5 tranzistoare, mare lucru pentru acele vremuri in care nr de tranzistoare era " mandria " receptorului si era notat de obicei pe carcasa. ...... Dar e o ciudatenie si mai mare. Lipsesc clasicele transformatare, defazor si de iesire. Conceptia pare prea moderna ptr anii 70. desigur! restul aveau cite 6 tranzistoare sau chiar 7, deci nici o minune! iar de la Albatros incolo, receptoarele din clasa respectiva nu mai foloseau tr. defazor si iesire, deci iar nimic bengos! il chinui degeaba, era un receptor banal AM, cu 4 frecvente aproximativ fixe, plus UL si UM. una din multele realizari nascute moarte, doar pentru a da de lucru industriei. o alta gherla frumoasa a celor de la baneasa a fost realizarea tranzistorilor Darlington, dupa care s-au intrebat cine si la ce i-ar putea folosi! si cei mai in virsta stim ce utilizare au avut! eu cred ca mai am si acuma, si BC si TD-uri! Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 Pai nu era Felix protejatul tau? Acum ceva vreme era de laudat de cum lipea 3 piese. Era eroul sectiunii RF a forumului. Ti-a venit si matale randul, ca multora inaintea ta. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 nu aveam de ce si cum sa-l protejez. in continuare il apreciez pentru activitatea practica pe care o are si de ce nu, pentru rezultatele obtinute. Altfel, am avut un coleg care a murit pe la 40 de ani si care din facultate si pina sa se imbolnaveasca a strins in cutiute componente pentru ce va construi el vreodata cind va avea toate componentele strinse. si asta pentru ca daca intr-o schema scria 22K, nu punea la cutie una de 22K15 tip RPM, iar la cele cu carbon nu tinea cont de valoarea reala, important era marcajul! Iar explicatia era: ''credeti ca autorul de prost a pus valorile alea''? si nu accepta sub nici o forma ca autorul a pus si el ce a avut, presupunind ca a si realizat montajul respectiv. Cu toate astea la job era un bun profesionist, a fost chiar unul dintre cei cu care am intemeiat laboratoarele de radiocomunicatii din mineritul gorjan. Link spre comentariu
Sister13 Postat Noiembrie 14, 2021 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2021 Am explicat cu cateva pagini in urma ca schimbarea electroliticilor nu va schimba nimic in functionarea receptorului. Nu au importanta detalii personale, contraziceti-me doar ca dupa ce veti schimba, va prinde Vocea Chinei etc, pe US Eu va spun ca nu, ptr ca nu aveti ce pune pe picioare, pana nu intelegeti ca acel receptor e destinat ptr anumite benzi si nu veti prinde Vocea Chinei cu el, dupa ce il puneti pe picioare. Veti prinde sporadic doar ceva morse. Pe UL veti prinde doar radio Bod pe toata banda. ............va oferisem 100 lei , dar odata ce ati umblat in el, oferta nu mai e valabila. Spor ! restul nu mai conteaza Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 14, 2021 Partajează Postat Noiembrie 14, 2021 Sistere, ăsta nu e blogul tău personal să tot scrii monologuri în şir.Ţi-ai spus părerea, las-o cum a căzut....şi nu e nevoie să dai replica.Aşa cum ai scris, vei interveni dacă ţi se cere.Dacă mai ai un pic de luciditate, respectă-ţi promisiunea. Link spre comentariu
Kostas1 Postat Noiembrie 14, 2021 Partajează Postat Noiembrie 14, 2021 (editat) Aparatul nu e de vanzare, indiferent daca va treziti din...entuziasm, asa cum ati specificat. Nu mai insistati, va rog frumos. Editat Noiembrie 14, 2021 de Kostas1 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 14, 2021 Partajează Postat Noiembrie 14, 2021 L-ati topit pe Felix! Daca se da acuma ''Laleaua'' sau ''Sigma'' si el nu are receptor la care sa asculte, nu-l pedepsesc superiorii??? Pe de alta parte, la un echipament electronic, considerat ''de colectie'' este recomandabil sa se inlocuiasca doar componentele strict necesare, pentru a nu-i modifica aspectul original. Chiar am vazut condensatori tubulari fixi sau electrolitici moderni, introdusi in carcasele celor vechi pentru a nu schimba aspectul aparatului. Sigur, nu este cazul daca nu primeaza aspectul ''de colectie'' la RR respectiv. Link spre comentariu
Postări Recomandate