Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce diferențiale să aleg

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

1 oră în urmă, trasorv a spus:

Am găsit diferențiale "de firmă" dar eu caut unele mai accesibile cu un  bun raport calitate/preț ......

Nu toți putem cumpăra produse high-end....

Treaba ta, astea se pun doar in baie si bucatarie, unde riscul e maxim. Nu merge cu chestii ieftine.  Hager e 160 - 170 lei, celelate tip AC sunt 100 de lei. Merita riscul pentru o bucata sau doua cat montezi tu ?

Pe celelalte circuite nu pui deloc diferentiale, merg din alea obisnuite de 25 lei ( comtec ), dar in baie in special nu te joci cu focul.

Link spre comentariu
Acum 28 minute, modoran a spus:

Treaba ta, astea se pun doar in baie si bucatarie, unde riscul e maxim. Nu merge cu chestii ieftine.  Hager e 160 - 170 lei, celelate tip AC sunt 100 de lei. Merita riscul pentru o bucata sau doua cat montezi tu ?

Pe celelalte circuite nu pui deloc diferentiale, merg din alea obisnuite de 25 lei ( comtec ), dar in baie in special nu te joci cu focul.

Schneider și ABB sunt 100-110 lei  și nu sunt "de duzină", de ce aș lua Hager la 170 ?  Eu întreb doar .....

Editat de trasorv
Link spre comentariu
Acum 8 minute, vily a spus:

Cred că nu alegi ce trebuie. 

Arată produsul vizat de tine. Un link.

https://www.dedeman.ro/ro/intrerupator-automat-modular-diferential-schneider-electric-ez9d32625-4-5ka-1p-n-25a-30ma-curba-c/p/1055939

În altă ordine de idei,  întrucât casa nu are absolut deloc împământare iar traseele de prize au doar doua conductoare, mai are sens montarea unui diferențial în noul tablou ? 

Editat de trasorv
Link spre comentariu
Acum 24 minute, trasorv a spus:

https://www.dedeman.ro/ro/intrerupator-automat-modular-diferential-schneider-electric-ez9d32625-4-5ka-1p-n-25a-30ma-curba-c/p/1055939

În altă ordine de idei,  întrucât casa nu are absolut deloc împământare iar traseele de prize au doar doua conductoare, mai are sens montarea unui diferențial în noul tablou ? 

Asta nu vezi ca-i din ala tip AC care nu-si face treaba cum trebuie ca nu-i sinusoida pura la retea ?  Prin Germania si alte tari sunt interzise, in Romania nu.

Impamantare ar trebui sa ai obligatoriu, pune mana cumpara electrozi , platbanda si construieste cat mai repede, chiar daca nu ai scule dedicate. Iei 3 - 4 electrozi, ii bati 50 cm ingropati in pamant, ii unesti cu platbanda si vii la fiecare priza.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, vily a spus:

Eram sigur că e 1P+N.

Și ce-i rău în asta ? 

Acum 3 ore, modoran a spus:

Asta nu vezi ca-i din ala tip AC care nu-si face treaba cum trebuie ca nu-i sinusoida pura la retea ?  Prin Germania si alte tari sunt interzise, in Romania nu.

Impamantare ar trebui sa ai obligatoriu, pune mana cumpara electrozi , platbanda si construieste cat mai repede, chiar daca nu ai scule dedicate. Iei 3 - 4 electrozi, ii bati 50 cm ingropati in pamant, ii unesti cu platbanda si vii la fiecare priza.

Așa cum ai zis  în alte țări sunt interzise, în România nu.....deci sunt valabile. 

Link spre comentariu

Ideea e ca n-are rost sa instalezi un aparat de protectie care:

1. E posibil sa nu asigure protectia asteptata. Au explicat colegii de ce. 

2. E posibil sa devina interzis, in viitorul apropiat, si sa fii nevoit oricum sa-l schimbi. Sfarsind prin a plati de 2 ori pentru un aparat, in loc sa platesti o singura data si sa stai linistit pe viitor. 

Editat de Mircea
Link spre comentariu
Acum 8 ore, trasorv a spus:

Schneider și ABB sunt 100-110 lei  și nu sunt "de duzină", de ce aș lua Hager la 170 ?  Eu întreb doar .....

Doar asa de fite maxime! A ajuns un rahat de tablou electric la o casa de 3-4 camere, mai stufos ca unul industrial, care serveste instalatii mult mai complexe si mai importante!

Noark e OK!

Acum 9 ore, modoran a spus:

Hager e 160 - 170 lei, celelate tip AC sunt 100 de lei. Merita riscul pentru o bucata sau doua cat montezi tu ?

In ce consta acel risc? cu date tehnice si exemple daca se poate!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări