Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitionare filetanta cu acumulator

robert1000

Postări Recomandate

Va salut cu respect! Am nevoie de o filetanta pentru gaurit si infiletat holsuruburi in lemn de esenta moale. 

Nu va fi muncita zilnic, doar cam o saptamana pentru un proiect, apoi probabil ca destul de rar.

Am in vedere :

Steinhaus, PRO-CD108X, 25NM, 1.3Ah la 130 lei

E buna de ceva sau se strica repede?

Bugetul ar fi cam 150 lei. Din cate am auzit astea ieftine ar avea angrenajul din plastic. Un Panzer ar fi mai bun? Care, din astea ieftine ar avea angrenajul din metal si ar fi mai solida? 

De pe olx nu vreau sa iau ceva de firma SH, ca cine stie ce țeapă iau. 

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

4

• robert1000

4

• validae

3

• modoran

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din plastic nu au decât cutia angrenajelor, roţile sateliţilor sunt metalice, fiindcă altfel nu ar rezista cuplului ridicat.Eu te sfătuiesc să iei o maşină pe Li-Ion cu un cuplu cât mai mare şi cu doi acumulatori, fiindcă nimic nu e mai frustrant decât să-ţi ,,moară,, acumulatorul exact când ai mai multă nevoie.Astfel vei avea mereu un acumulator gata încărcat şi pregătit.Să nu mai spun de situaţia defectării unui acumulator, când preţul celor de schimb e aproape cât al maşinii...

Link spre comentariu

eu am, printre altele, asa ceva https://www.emag.ro/surubelnita-electrica-fara-fir-powermat-1-5ah-12v-pm-wa-12v-1-5at/pd/D4YSZMMBM/?X-Search-Id=fa51858351f3cd4aec74&X-Product-Id=55828642&X-Search-Page=1&X-Search-Position=3&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view#reviews-section

identica cu Steinhaus, difera culoarea

usoara, 2 acumulatori, nu foarte puternica dar face treaba

are turatie variabila si  2 viteze "mecanice"

o tii la indemana, pui in mandrina un spiral sau un bit si rezolvi rapid problema

pana scoti din dulap bormasina cu fir, priza, prelungitor, etc etc

daca ai ceva mai serios de lucrat in metal/lemn, da, trebuie ceva mai puternic

dar pentru montat mobilier, gauri in metal cam pana la 8 mm, insurubat holsuruburi merge fara probleme

pe viteza mica duce holzsuruburi pana la 12 cm lungime

pe cea mare duce pana la 6-7 cm

mai am una luata cam acum 4 ani, Heinner, un pic mai mare si cu un singur acumulator

foarte buna, insa acumulatorul a inceput sa faca probleme, se "incarca" rapid, dar se descarca tot asa

cu ele 2 fac cam toata treaba prin casa/garaj/curte

Link spre comentariu

Cum zice şi Validae ia ceva Liion.Eu am luat de la Lidl.

Cele cu acumulatori NiCd sau NiMh sunt pe cale de dispariţie.Aproape toate au şi încărcătoare "de doi bani"...

Nu recomand bormaşină electrică ieftină de înşurubat.Reglează turaţia f prost.Numai cele scumpe,gen Makita,Bosch,ş.a. reglează bine şi au şi cuplu.

Pe Li ion nu scapi sub 200-400 lei...

Link spre comentariu

eu am de circa o luna chestiuta asta

https://www.emag.ro/masina-de-gaurit-si-insurubat-bormasina-cu-acumulator-18v-1-3ah-li-ion-steinhaus-pro-cd18x-30nm-2-trepte-400-1500-rpm-mandrina-rapida-10mm-13-accesorii-cutie-plastic-6426228066842/pd/DX9GMJBBM/

luata la reducere 160lei. in lemn merge binisor, nu chiar ca una de 700w, dar am facut gauri de 8 in scinduri de 40mm fara probleme.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

La recomandarea domnului Validae care mi-a sugerat achizitia unei filetante cu 2 acumulatori, am cumparat un Steinhaus de 13.5v cu 2 acumulatori, inca nu am folosit-o, am facut cateva probe si vad ca are ceva putere, gaureste si in lemn de fag. Mai revin cu update-uri dupa un timp.

Link spre comentariu

Folosesc una bosh de peste 12-13 ani dar nu mai stiu ce nume are ca s-a sters de pe carcasa, s-a stricat incarcatorul original adica am scapat o fieratanie peste el si de cand folosesc unul improvizat am stricat o baterie din alea doua care au fost. Singura problema care o am e cu mandrina, imi iese o chestie care prinde burghiul mai in fata si-i mai dau un ciocan sa se duca la loc.

269711697_630676951300786_7874395266954478446_n.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Asta vad ca rezista cu ciocanul, intre timp am mai luat un mac allister de 24V dar n-a tinut mult, i-au cedat in scurt timp ambii acumulatori si frana la oprire, am renuntat sa-i cumpar alti acumulatori fiindca era incomoda si grea.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
Acum 4 ore, c_anicai a spus:

Asta vad ca rezista cu ciocanul, intre timp am mai luat un mac allister de 24V dar n-a tinut mult, i-au cedat in scurt timp ambii acumulatori si frana la oprire, am renuntat sa-i cumpar alti acumulatori fiindca era incomoda si grea.

O mandrina noua din aceasta automata costa cam 10-15 lei la magazinele de bricolaj

Link spre comentariu

surubul care tine mandrina are filet pe stanga

Prinde un inbus de 8 sau 1o(capatul scurt)in mandrina si lovste 1-2 lovituri cu simt capatul lung al imbusului in sensul de strangre a mandrinei (spr dreapta)

In felul acesta se elibereaza tensinea din surubul de fixare ,se desface surubul spre dreapta

Daca a iesit surubul tot cu ajutorul imbusului lovit cu ciocanul dar de data asta spre stanga si se  desface mandrina

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări