robert1000 Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 Va salut cu respect! Am nevoie de o filetanta pentru gaurit si infiletat holsuruburi in lemn de esenta moale. Nu va fi muncita zilnic, doar cam o saptamana pentru un proiect, apoi probabil ca destul de rar. Am in vedere : - Steinhaus, PRO-CD108X, 25NM, 1.3Ah la 130 lei E buna de ceva sau se strica repede? Bugetul ar fi cam 150 lei. Din cate am auzit astea ieftine ar avea angrenajul din plastic. Un Panzer ar fi mai bun? Care, din astea ieftine ar avea angrenajul din metal si ar fi mai solida? De pe olx nu vreau sa iau ceva de firma SH, ca cine stie ce țeapă iau. Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 Din plastic nu au decât cutia angrenajelor, roţile sateliţilor sunt metalice, fiindcă altfel nu ar rezista cuplului ridicat.Eu te sfătuiesc să iei o maşină pe Li-Ion cu un cuplu cât mai mare şi cu doi acumulatori, fiindcă nimic nu e mai frustrant decât să-ţi ,,moară,, acumulatorul exact când ai mai multă nevoie.Astfel vei avea mereu un acumulator gata încărcat şi pregătit.Să nu mai spun de situaţia defectării unui acumulator, când preţul celor de schimb e aproape cât al maşinii... Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 Eu te-as sfatui sa iei varianta cu cablu, tot steinhaus daca preferi. Nu are moarte. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 Sunt destule cazuri în care un cablu te încurcă, sau priza e departe, deci unde e nevoie de portabil iei pe acumulatori. Link spre comentariu
draku Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 eu am, printre altele, asa ceva https://www.emag.ro/surubelnita-electrica-fara-fir-powermat-1-5ah-12v-pm-wa-12v-1-5at/pd/D4YSZMMBM/?X-Search-Id=fa51858351f3cd4aec74&X-Product-Id=55828642&X-Search-Page=1&X-Search-Position=3&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view#reviews-section identica cu Steinhaus, difera culoarea usoara, 2 acumulatori, nu foarte puternica dar face treaba are turatie variabila si 2 viteze "mecanice" o tii la indemana, pui in mandrina un spiral sau un bit si rezolvi rapid problema pana scoti din dulap bormasina cu fir, priza, prelungitor, etc etc daca ai ceva mai serios de lucrat in metal/lemn, da, trebuie ceva mai puternic dar pentru montat mobilier, gauri in metal cam pana la 8 mm, insurubat holsuruburi merge fara probleme pe viteza mica duce holzsuruburi pana la 12 cm lungime pe cea mare duce pana la 6-7 cm mai am una luata cam acum 4 ani, Heinner, un pic mai mare si cu un singur acumulator foarte buna, insa acumulatorul a inceput sa faca probleme, se "incarca" rapid, dar se descarca tot asa cu ele 2 fac cam toata treaba prin casa/garaj/curte Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 17, 2021 Partajează Postat Noiembrie 17, 2021 Cum zice şi Validae ia ceva Liion.Eu am luat de la Lidl. Cele cu acumulatori NiCd sau NiMh sunt pe cale de dispariţie.Aproape toate au şi încărcătoare "de doi bani"... Nu recomand bormaşină electrică ieftină de înşurubat.Reglează turaţia f prost.Numai cele scumpe,gen Makita,Bosch,ş.a. reglează bine şi au şi cuplu. Pe Li ion nu scapi sub 200-400 lei... Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 17, 2021 Partajează Postat Noiembrie 17, 2021 Se găsesc şi Li-Ion cu doi acumulatori sub 200Lei şi au cuplu mai mare decât cea citată în prima postare.Eu la aşa ceva m-aş orienta. Link spre comentariu
xaxa Postat Noiembrie 22, 2021 Partajează Postat Noiembrie 22, 2021 eu am de circa o luna chestiuta asta https://www.emag.ro/masina-de-gaurit-si-insurubat-bormasina-cu-acumulator-18v-1-3ah-li-ion-steinhaus-pro-cd18x-30nm-2-trepte-400-1500-rpm-mandrina-rapida-10mm-13-accesorii-cutie-plastic-6426228066842/pd/DX9GMJBBM/ luata la reducere 160lei. in lemn merge binisor, nu chiar ca una de 700w, dar am facut gauri de 8 in scinduri de 40mm fara probleme. Link spre comentariu
robert1000 Postat Decembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2021 La recomandarea domnului Validae care mi-a sugerat achizitia unei filetante cu 2 acumulatori, am cumparat un Steinhaus de 13.5v cu 2 acumulatori, inca nu am folosit-o, am facut cateva probe si vad ca are ceva putere, gaureste si in lemn de fag. Mai revin cu update-uri dupa un timp. Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 21, 2021 Partajează Postat Decembrie 21, 2021 (editat) Folosesc una bosh de peste 12-13 ani dar nu mai stiu ce nume are ca s-a sters de pe carcasa, s-a stricat incarcatorul original adica am scapat o fieratanie peste el si de cand folosesc unul improvizat am stricat o baterie din alea doua care au fost. Singura problema care o am e cu mandrina, imi iese o chestie care prinde burghiul mai in fata si-i mai dau un ciocan sa se duca la loc. Editat Decembrie 21, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 21, 2021 Partajează Postat Decembrie 21, 2021 Doamne fereste sa dai bani sa schimbi mandrina, las' ca merge si asa cu ciocanul ... Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 21, 2021 Partajează Postat Decembrie 21, 2021 (editat) Asta vad ca rezista cu ciocanul, intre timp am mai luat un mac allister de 24V dar n-a tinut mult, i-au cedat in scurt timp ambii acumulatori si frana la oprire, am renuntat sa-i cumpar alti acumulatori fiindca era incomoda si grea. Editat Decembrie 21, 2021 de c_anicai Link spre comentariu
robert1000 Postat Decembrie 21, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2021 Acum 4 ore, c_anicai a spus: Asta vad ca rezista cu ciocanul, intre timp am mai luat un mac allister de 24V dar n-a tinut mult, i-au cedat in scurt timp ambii acumulatori si frana la oprire, am renuntat sa-i cumpar alti acumulatori fiindca era incomoda si grea. O mandrina noua din aceasta automata costa cam 10-15 lei la magazinele de bricolaj Link spre comentariu
c_anicai Postat Decembrie 21, 2021 Partajează Postat Decembrie 21, 2021 Am mandrina dar inca n-am putut desface surubul sa o dau jos. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Decembrie 21, 2021 Partajează Postat Decembrie 21, 2021 surubul care tine mandrina are filet pe stanga Prinde un inbus de 8 sau 1o(capatul scurt)in mandrina si lovste 1-2 lovituri cu simt capatul lung al imbusului in sensul de strangre a mandrinei (spr dreapta) In felul acesta se elibereaza tensinea din surubul de fixare ,se desface surubul spre dreapta Daca a iesit surubul tot cu ajutorul imbusului lovit cu ciocanul dar de data asta spre stanga si se desface mandrina Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum